Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Diskusia k záznamu: Turčanová Andrea, Ing. [9]

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#46609
Zverejnene sluby (S MOJIMI KOMENTARMI) 46609
micis (ID: 294) | 12% Praktikant
micis | 30.10.2014 09:18
zdroj: http://pis.sk/data/4413/turcanova_andrea-_ing-_...

DOPRAVA

1. „Parkovacie miesta tam, kde chýbajú“ Ihneď začnem ulicami na sídliskách, kde parkovanie kolabuje. Mám plán, aby každá rodina mala miesto na parkovanie. (AKY PLAN? , PARKOVACIE DOMY, SPOPLATNOVANIE PARKOVACICH MIEST?)
2. „Systém do opráv ciest a chodníkov“ Opravím cesty a chodníky, ktoré to naozaj potrebujú. Nebudem čakať, kým sa rozpadnú. Zavediem poriadok do opráv a rekonštrukcií. (DOMNIEVAM SA ZE TAKMER 90% CIEST NAOZAJ POTREBUJU OPRAVU, A TAKTIEZ SA DOMNIEVAM ZE V ROZPOCTE NEBUDE DOSTATOK FINANCII NA TO ABY SA ZREALIZOVALA OPRAVA VSETKYCH MESTSKYCH CIEST A SUCASNE ABY OSTALO NA DALSIE PRIORITY)
3. „Tranzitná doprava nepatrí do mesta, patrí na obchvaty “ Dlhodobou témou sú veľké dopravné stavby a to diaľničný obchvat, ktorý je súčasťou diaľnice D1 a severný obchvat, ktorý je súčasťou R4. Hoci mesto pri výstavbe obchvatov nemá priame kompetencie, ako primátorka budem úzko spolupracovať s predstaviteľmi Národnej diaľničnej spoločnosti, Slovenskej správy ciest, a Prešovského samosprávneho kraja aby sa tieto diela čo najskôr postavili. (TO SA ROBILO AJ DOTERAZ ... VYZERA TO AKO PRAZDNY SLUB, MYSLITE SI ZE MATE GULE NA VACSI LOBING AKO SUCASNY PRIMATOR? , TO BY VO VLADE MUSELI SEDIET STRANY, KTORE VAM PRIZNALI PODPORU ALE SEDI TAM SMER...)
4. „Nová cesta pre Prešov“ Po dobudovaní Kuzmányho ulice a nábrežnej komunikácie bude nevyhnutné vybudovať novú štátnu cestu, ktorá pôjde od Sabinova, cez tunel okolo Surdoku, poza Starú tehelňu, popod nemocničný kopec, a vyústi na križovatke pri stanici alebo pri ZVL. Podstatne odľahčí dopravu na Sabinovskej ulici, Sekčove, ale aj na dnes preťažených uliciach Šafáriková, Vajanského a lesík Delostrelcov. Aby vznikol kvalitný projekt pre spolufinancovanie z fondov Európskej únie, po zvolení dám na túto novú cestu vypracovať dopravnú štúdiu v spolupráci s agentúrou JASPERS. Takto vypracované projekty sú v Európskej únii schvaľované podstatne rýchlejšie. Pri zrode tohto projektu musí byť iniciatívne mesto. Preto je mojím zámerom presvedčiť argumentmi Slovenskú správu ciest, aby túto komunikáciu vybudovala z prostriedkov Európskej únie, ako dobre a kvalitne pripravený projekt.
(NACO STUDIA DALSIA STUDIA, KED TO MINISTERSTVO NEDA DO PRIORIT, TAKETO STUDIE A DOPRAVNE PRIESKUMY BY MAL ROBIT PSK VIDIM V TOM LEN UNIK PENAZI OBCANOV KTORE POTECU AGENTURE JASPERS)
5. „Zelená vlna na hlavných ťahoch“ Prepojím križovatky, aby sme mali dlhšie zelenú vtedy, keď treba. (TU TREBA STUDIU A TIEZ SPOLUPRACU S CESTARMI Z PSK)
6. „Trolejbusovým linkám patrí zelená“ Zrýchlim prejazd trolejbusov cez križovatky. Uprednostním ich pred individuálnou dopravou. Vybudujem nové trolejbusové trasy, zavediem preferenciu hromadnej dopravy. (AKO ZRYCHLITE PREJAZD TROLEJBUSOV CEZ KRIZOVATKY? ROZSIRENIM CIEST, ALEBO VYTVORENIM SAMOSTATNEHO PRUHU PRE CYKLISTOV A TROLEJBUSY LEN VIAC UPCHATE CESTY A VYTVORITE VACSI DOPRAVNY KOLABS)
7. „Cyklistom každodennú bezpečnú jazdu“ Vybudujem modernú cyklistickú infraštruktúru. Bicykel sa stane každodennou alternatívou na dopravu v meste. (NIC CO SA V SUCANOSTI NEDEJE, VIDEL SOM PROJEKTY, VIZIE ... , POCUL SOM SLUBY...)

TRANSPARENTNÉ A DÔVERYHODNÉ MESTO

8 „Dôverujte mi, záleží mi na tom“ Chcem, aby Prešovčania za svoje peniaze dostávali od radnice a mestských firiem kvalitné služby za dobré ceny. Dopredu budem prehľadne zverejňovať, čo všetko sa chystá radnica obstarávať, kupovať alebo predávať. Plán obstarávania využijú firmy na to, aby sa mohli v predstihu a kvalitne pripraviť na férovú súťaž. Novinári a obyvatelia budú mať priestor na rozmýšľanie a vyjadrenie, či vôbec danú vec alebo službu pre mesto treba kupovať a ak áno, či tak, ako úrad navrhuje. (ADD 8-17 TO MOZE SLUBOVAT KAZDY)
9 „Víťaziť budú najlepší, nie kamaráti“ Obstarávanie služieb viac nesmú sprevádzať pochybnosti o dopredu vybratých víťazoch a províziách. Ktokoľvek, kto bude mať záujem, sa bude môcť celého procesu verejného obstarávania zúčastniť ako pozorovateľ. Na tom mi bude záležať, Prešov si už nemôže dovoliť akékoľvek podozrenia a nedôveru.
10 „Kvalitní ľudia tvoria kvalitné mesto“ Musíme byť najlepší a hrdí na to, čo v meste ideme meniť k lepšiemu. Chcem, aby mali šancu a pre Prešov pracovali na radnici najlepší odborníci a prichádzali s najlepšími riešeniami. Kvalitných zamestnancov si budem vážiť. Takých chcem pre prácu na úrade prilákať. Všetky voľné miesta budem v predstihu zverejňovať. Uchádzači o vedúce funkcie budú vyberaní a získajú svoje miesta až po verejnom vypočutí, kde presvedčia, že sú najlepší. Trvale zverejním kompletné informácie zo všetkých výberových konaní vo forme zápisnice a zvukového záznamu, aby sa zmenšili pochybnosti o kompetentnosti a odbornosti záujemcov o pracovnú pozíciu na mestskom úrade.
11 „Poriadok do mestských firiem“ Podobné opatrenia zavediem v oblastiach, kde mi to právomoci primátorky dovolia, aj v mestských organizáciách a firmách. Tam, kde zodpovednosť leží na pleciach zastupiteľstva, predložím obdobné opatrenia zastupiteľstvu na schválenie.
12 „Rozpočet pre ľudí“ Návrh rozpočtu, rozpočtových opatrení a záverečného účtu budem zverejňovať aj v takej forme, ktorá bude zrozumiteľná pre väčšinu Prešovčanov.
13 „Zodpovedný hospodár myslí aj na budúcnosť“ Aby mala verejnosť stále skutočné informácie o tom, v akej finančnej situácii mesto skutočne je, budú zverejňované podrobné informácie o stave dlhu a záväzkov mesta.
14 „Už nikdy viac: O nás bez nás“ Odpolitizujem Prešovský magazín a televízne vysielanie, ktoré platí mesto. K obyvateľom mesta budú šíriť praktické a dôležité informácie, ktoré sa ich budú týkať. O všetkých dôležitých rozhodnutiach musia Prešovčania vedieť dopredu.
15 „Nič neskončí pod kobercom“ Dám pripraviť taký systém na prijímanie podnetov a vybavovanie sťažností obyvateľov, že každý, kto o to bude stáť, bude môcť priebeh vybavovania svojho podnetu alebo sťažnosti verejne kontrolovať. Uvidí, kde a v akom stupni vybavovania sa jeho podnet práve nachádza. Ak ktokoľvek upozorní na nejakú nekalú praktiku, nebude možné ju zamiesť pod koberec.
14 „Korupcia bez tolerancie“ Zavediem mechanizmus, aby ktokoľvek mohol bez obáv o svoju bezpečnosť alebo miesto upozorniť na nelegitímne, neetické alebo nezákonné praktiky, týkajúce sa mestského úradu a mestských organizácií, ktoré sa dejú so súhlasom nadriadených a smerujú proti verejnému záujmu alebo ohrozujú verejnosť.
15 „Moc občana nad mocou mesta“ Priblížim zasadnutia mestského zastupiteľstva obyvateľom a tým, ktorí mestu platia mestské dane. Na každom zasadnutí zastupiteľstva predložím návrh, aby mohli dostať slovo vo vopred určenej pevnej hodine. Budem aj týmto spôsobom ctiť zásadu, že moc primátorky a poslancov pochádza len od obyvateľov mesta.
16 „Poslanec a primátorka nebudú viac ako občan“ Zabezpečím zmenu webovej stránky mesta tak, aby bola prehľadná a moderná. Zverejňovať budem všetky materiály pre poslancov a orgány mesta tak, aby ich obyvatelia mali k dispozícii vopred v rovnakom čase, ako poslanci. Zverejnené budú aj všetky schválené uznesenia, zápisnice a menovité záznamy o hlasovaní.
17 „Zákony a dohody budem ctiť a rešpektovať“ Samozrejme budem ochotne a rada dodržiavať všetky predpisy, týkajúce sa transparentnosti a zverejňovania. Pre mňa to nie je len povinnosť, ale aj presvedčenie, že je to nevyhnutná cesta pre nastolenie chýbajúcej dôvery medzi obyvateľmi mesta a ich zástupcami tak, aby museli obyvateľom konečne naozaj slúžiť oveľa lepšie, ako doteraz.
(ADD 8 - 17 TO MOZE SLUBOVAT KAZDY)

VIAC PRÁCE
18 „Prešov – atraktívne mesto pre zamestnávateľov“ Zmením imidž Prešova tak, aby nás zamestnávatelia prestali obchádzať. V súťaži o nich s inými mestami musíme vyhrávať. Prešovčania si zaslúžia viac lepších pracovných miest. Mesto nesmie komplikovať podnikanie. (AKYM SPOSOBOM MESTO KOMPLIKUJE PODNIKANIE ... , AK JE NIECO PRE MESTO VYHODNE TAK TO POVACSINOU POSLANCI ODDOBRIA ...)
19 „Fungujúci úrad“ Vrátim strategickému odboru na mestskom úrade jeho skutočné poslanie. Bude kvalifikovaným a kompetentným partnerom pre investorov, aby o Prešove vážne uvažovali a napokon mali dôvod sa rozhodnúť pre naše mesto. Výrazne zlepším prezentáciu Prešova navonok, aby sa o našom meste hovorilo pozitívne aj v zahraničí. Verím, že návštevy veľvyslancov už nebudú mať len zdvorilostný charakter, ale spolu s nimi začnú do Prešova prichádzať aj delegácie priemyselníkov z ich materských krajín. (DOMNIEVAM SA ZE TO OSTANE LEN PRI VIERE)
20 „Prešovčania vedia najlepšie pracovať pre svoje mesto“ Budem dbať na to, aby pre Prešov pracovali ľudia z regiónu, ak sú najvýhodnejší a najlepší. Naše peniaze majú ostávať v meste. (TO MOZE POVEDAT KAZDY A DOSADIT TAM SVOJHO ZNAMEHO)
21 „Viac peňazí pre zanedbané časti mesta“ Ľuďom, ktorí poctivo platia dane, dám služby mesta na úrovni. Dlhodobo zanedbané časti mesta dostanú investície pre rozvoj. (KTORE CASTI MESTA KONTRETNE, DOSTANU VIAC? , KTORE SU ZANEDBANE?)

PORIADOK A ČISTOTA
22 „Mesto ako zo škatuľky“ Pre mňa je samozrejmosťou čisté, pokosené a rozkvitnuté mesto. Potrebujeme to hlavne my, aby bolo pre nás dobrým miestom pre život. Povesť pekného a fungujúceho mesta je najlepšou pozvánkou pre návštevníkov a pre tých, ktorí prinesú pracovné miesta. (ROBI SA AJ TERAZ, NAJLEPSIE TO ROBIT CEZ AKTIVACNE PRACE)
23 „Mestský policajt musí poznať svoj rajón“ Pridelím každej ulici vlastného pochôdzkára. Budeme poznať meno a kontakt na policajta zodpovedného za poriadok a bezpečnosť na svojej ulici. Nebude raritou vidieť mestského policajta. (A CO SA TYM VYRIESI?)

LEPŠIE MIESTO PRE ŽIVOT
24 „Vrátim ľudí do mesta“ Navrhnem zmenu územného plánu, aby bolo viac lacnejších pozemkov pre nové rodinné domy a byty. Prešovské rodiny nebudú nútené kupovať pozemky v okolitých dedinách. Mesto je preto mestom, aby rástlo a žili sme v ňom kvalitnejšie. (MENEJ PENAZI PRE MESTO, MENEJ NA DALSIE PRIORITY)
25 „Nájomné byty pre mladých“ Postavím nájomné byty so štátnou podporou. Mesto musí pomáhať mladým pri štarte do života, zamestnávateľom bytmi pre nových zamestnancov a tým ostatným dostupným ponukou dostupného bývania. (BUDU FINANCIE NA SPOLUFINANCOVANIE, ZABEZPECITE ABY TO ODKLEPLI AJ POSLANCI?)
26 „Lepšie a kvalitnejšie školy“ Vytvorím dostatok materských škôl. Každá základná škola bude mať svoje zameranie, aby naše deti získali najlepšie vzdelanie. Potrebujeme školy so špecializáciou na prírodné vedy, technické smery, šport a jazyky. (LEN CI TO NIE JE V ROZPORE SO SKOLSKYM ZAKONOM)
27 „Známe mesto, kde to žije“ Podporím vznik podujatí pre návštevníkov z ďaleka. Tradícia nadregionálnych podujatí rozbehne cestovný ruch a služby v meste. Viac návštevníkov zvonku znamená viac práce doma. (MYSLIM ZE MESTO ZIJE KULTURNE DOSTATOCNE)
28 „Zeleň tam, kde žijeme“ Vybudujem sieť mini-parkov. Atraktívne miesta blízko vášho domova, kde sa budete chcieť stretávať s dobrými susedmi. (MINIPARKY A MINIIHRISKA TU UZ SU)
29 „Venčoviská pre našich miláčikov“ Ihrisko nesmie slúžiť ako venčovisko. Dám vymedziť sieť primeraných a dostupných plôch pre prechádzky so psami. (VENCOVISKA TU UZ BOLI, OBCANIA ICH NEMAJU ZAUJEM VYUZIVAT, ANI VZN MESTA ICH TO NEDONUTI)
30 „Mesto ako pomocník v ťažkých chvíľach“ Neprajem to nikomu, no v živote sa každému môže prihodiť, že ostane sám alebo odkázaný na pomoc. Osobne dohliadnem, aby nám sociálne služby závidelo celé Slovensko a každý Prešovčan sa na ne mohol v ťažkých chvíľach naozaj spoľahnúť. (LEN NIE DALSIA NOCLAHAREN PRE BEZDOMOVCOV, ALKOHOLIKOV... TAKTIEZ ZIADNA ZACHYTKA STRATOVA INVESTICIA)
#46658
RE: Zverejnene sluby (S MOJIMI KOMENTARMI) 46658
micis (ID: 294) | 12% Praktikant
micis | 31.10.2014 07:57
Po opatovnom precitani vasich slubov a dokladnom zvazeni som sa rozhodol, ze Vam predsa dam svoj hlas. Domnievam sa, ze spomedzi kandidatov naozaj neexistuje nikto lepsi. Sucasny primator ma sklamal, lebo urobil mnozstvo preslapov. Siet je uz ciastocne citatelna, ale potrebuje minimalne 2 volebne obdobia aby Presov sa rozhybala (kontakty, lobing). Nezavisli su necitatelni s minimalnymi politickymi skusenostami.
Vam dam hlas len kvoli slubom 8-17. Ale ak budem vidiet, ze ich nebudete plnit, tak v dalsom volebnom obdobi Vas uz nepodporim. Tak ako v sucasnosti nechcem podporit Hagyariho.
#46663
18 VIAC PRACE 46663
Gusto (ID: 3738) | 20% Praktikant
Gusto | 31.10.2014 08:41
Ako p. Turčanova a p. Drutarovský pomohli k investicii Španielov v IPZ Prešov ? Nejaká aktivita bola?
Akurát KDH starostka za Zaborkse bola zasadne a prešovske KDH / Turčanova & Kahanec & Hudacký ticho.
p. Drutarovský a jeho komisia, pre istotu žiadne aktivita:
Komisia k tomuto bodu neprijala žiadne uznesenie. Postoj komisie na samotný proces výstavby zlievarne nemá priamy vplyv, ale len odporúčací charakter.
Hlavne že pracujú pre občanov Po a berú za to €

Takže sľuby, sľuby a zase len sľuby
VIAC PRÁCE
18 „Prešov – atraktívne mesto pre zamestnávateľov“ Zmením imidž Prešova tak, aby nás zamestnávatelia prestali obchádzať. V súťaži o nich s inými mestami musíme vyhrávať. Prešovčania si zaslúžia viac lepších pracovných miest. Mesto nesmie komplikovať podnikanie. (AKYM SPOSOBOM MESTO KOMPLIKUJE PODNIKANIE ... , AK JE NIECO PRE MESTO VYHODNE TAK TO POVACSINOU POSLANCI ODDOBRIA ...)
#46634
46634
helios (ID: 4565) | 45% Pokročilý
helios | 30.10.2014 13:35
tolko planov, tolko iluzii, tolko snov a i tak by sa splnilo mozno 10-20 percent...z tolkych reci este skor strati aj tych volicov, co chceli jej dat hlas
#46636
manželia Turčanovci 46636
civilisations (ID: 921) | 34% Profesionál
civilisations | 30.10.2014 15:45
Andrea Turčanová kandiduje na post primátorky, býva v 2.obvode, je poslankyňou za SDKÚ-DS, KDH, SaS, MOST-HÍD vo volebnom obvode 7. Aspoňže jej manžel, Ján Turčan, kandiduje v obvode, kde má trvalý pobyt. Turčan je členom Lipšicovej strany NOVA a táto strana podporuje vo voľbách Turčanovú. Možná primátorka s manželom poslancom, to sme v Prešove zatiaľ nemali. A padli si do oka s Drutarovským, bývajú v tom istom obvode, organizujú spoločné posedenia pre voličov pri káve a Drutarovský tiež pred časom z SaS preplával k Lipšicovi, uvažoval nad kandidatúrou na primátora, ale rýchlo ho to prešlo, keď NOVA ohlásila vo voľbách podporu Turčanovej. Turčan s Drutarovským vsadili na, podľa nich, čierneho koňa predvolebnej súťaže, stranu NOVA. Nedá sa povedať, že by to bola voľba správna, keď odídencov z SaS, liberálov, sa snaží Lipšic zbaviť. Do strany vniesli napätie a rozkol. Richard Drutarovský, hlboko náboženský založený človek, až ortodoxný, a liberál? ccs ccs ccs Turčanovci, Drutarovský, čo si voliči majú o vašich postojoch myslieť?
#46653
RE: manželia Turčanovci 46653
Gusto (ID: 3738) | 20% Praktikant
Gusto | 31.10.2014 06:16
Turčanová bohužial nevedela viesť ani pravicový klub, začínali ako 12 pod jedj vedením , po dvoch rokch ostali 8. A na čele ju vymenil bard prešovskeho KDH kahanec. Ako chce viesť 100.000 mesto, či to opäť prenecha Kahancovi a Jankovi, ktorí sedia na stoličkách už desaťročia, alebo Pronerovej. Ako dopadla Deľna, MSS alebo zimák po 10 rokoch jej riaditeľovania, prešovčania
Ale sľubovať vedia, to je pravda.
#46639
alebo--- bod č.xxxxx 46639
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 30.10.2014 17:24
--Zaistíme pracu, investície, peniaze, vybudujeme, postavíme, zariadime .!! !!!
Našou najmilšou prácou bude prerozdeľovania štátom ukradnutých peňazí od daňových poplatníkov. Tomu podriadime všetko naše konanie. Budeme tiež poctivo čerpať DOTÁCIE z EÚ, ktoré sa kradnú o level vyššie. Zásadne teda bude treba vymyslieť hromady cyklotrás, kruhových objazdov, rekonštrukcie parčíkov, pamätníkov, lavičiek, preliezačiek , informačných ceduľ, ktoré budú veľmi drahé, aby sme mohli vytvoriť deficitny rozpočet s obrovským číslom na výdavkovej stránke. Daňovych nevoľníkov potom poriadne stlačime, aby títo naplnili stránku príjmovú. Osvedčenými metódami obálok či losovačiek potom konečne rozprúdime hospodársky rast, zaistíme niekoľko nových pracovných miest aj zvýšenie životnej úrovne pre nas, naše príbuzenstvo a kamarátov. Len tak mimochodom občas pridáme loajálnym mestskym úradníkom na vianočné darčeky, Lebo základy voličskej základne musia byť z kvádrov a zocelených kádrov.
-Vážený voliči, dúfame, že sa Vam náš bod xxxx páči, pretože vychádza z požiadaviek demokratickej väčšiny našho mesta a podľa prieskumu volebných hesiel a plagátov , v roku Pana 2014.
#46640
sause 46640
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 30.10.2014 17:26
VaženIIIIIIIIIIIIII voliči, ,, ,
#46646
RE: sause 46646
Irena (ID: 3746) | 28% Profesionál
Irena | 30.10.2014 19:56
Všetko u všetkých je len bla bla bla pred voľbami.
#46659
46659
helios (ID: 4565) | 45% Pokročilý
helios | 31.10.2014 08:08
predchvilou rano pred zastavkou s chlopmi s trickami rozdavala sladkosti :-)
#46662
RE: 46662
gerard4 (ID: 64) | 16% Pokročilý
gerard4 | 31.10.2014 08:37
Vazne? Kedze az tak velmi chcu pomoct Presovu tak so predpokladal, ze vezmu lopaty a fakt aj nieco spravia.
#46695
RE: RE: 46695
jozo_zelenak (ID: 4585) | -88% Začiatočník
jozo_zelenak | 1.11.2014 09:11

Tento príspevok bol diskutujúcimi označený ako zlý - dosiahol skóre -6, a preto nie je zobrazený.

A vy ste pre Presov nieco urobili? Najprv sa treba pozriet na seba...
#46696
RE: RE: RE: 46696
gerard4 (ID: 64) | 16% Pokročilý
gerard4 | 1.11.2014 09:46
Zastavam nazor, ze kto chce nieco skutocne spravit pre svoje mesto, dedinu, stat, ten nepotrebuje byt poslancom, starostom, primatorom. Staci mu lopata do ruky. A reci o vynoveni materskych skol, chodnikov, ciest nam moze predviest. Ale idu volby je potrebne basnit, co vsetko sa zmeni, ked cloveku daju funkciu. Na zmenu funkcia nie je potrebna. Je to overene X rokmi slovenskej politiky.
#46697
RE: RE: RE: RE: 46697
Roobert (ID: 2742) | 32% Majster
Roobert | 1.11.2014 10:07
steven, zopakujem ti Jožovu otázku, lebo si to zjavne nepochopil. Čo si urobil pre mesto ty keď kritizuješ?
#46722
RE: RE: RE: RE: RE: 46722
gerard4 (ID: 64) | 16% Pokročilý
gerard4 | 1.11.2014 23:21
Vidim, ze som odpovedalo jeden krok dopredu. Jozovu otazku som neprehliadol, ale ked je taky dopyt, tak preco nie. Co som spravil?
- opravil som rozpadajucu sa cast chodnika
- zabezpecil som zakrytie kanala, aby tam niekto nespadol
- nakreslil som ciary na parkovaciu plochu, cim som zefektivnil vyuzitie miesta
- cez dve desatrocia podporujem Tatran, tusim teraz aj s ucastou mesta
- pri akokolvek naznaku vandalizmu som upozornil policiu, cim som ochranil aj mestsky majetok
- propagujem Presov v zahranici, pricom sem prisli nemecki navstevnici na moje pozvanie
- helfol som bezdomovcom formou jedla, alebo oblecenia

Na to aby som tieto veci urobil som nepotreboval byt poslanec, nepotreboval som zobrat z verejnych financii ani korunu a stale tvrdim, kto chce nieco pre mesto urobit, nech vezme do ruky lopatu a spravi. Ale funkcia a verejne financie su najlahsi zdroj prijmu :P
#46694
46694
jozo_zelenak (ID: 4585) | -88% Začiatočník
jozo_zelenak | 1.11.2014 09:10
Aj mna zastavili pred Kauflandom s Turcanovou tam boli kandidati na poslancov Dzupin a Dubovicky.
#47499
47499
blackhawk (ID: 610) | 21% Pokročilý
blackhawk | 11.11.2014 08:17
Co je pravdy na tom, ze i ked vyhra Turcanova, tak bude "sluzobnicek" p. Hagyariho ? Poculi ste uz o tom ?
#47508
RE: 47508
babajajka (ID: 1865) | -10% Praktikant
babajajka | 11.11.2014 10:44
Keď vyhra Turčanová, úradníci sa majú na čo tešiť :-) Vyhladované kadehácke štruktúry si už madlia ruky :-) No a aj za kampaň sa treba odvďačiť, napr. p. Pronerovej, odborníčke na straty v mestských firmách :-)
Dnes očakávam že sa "náš primátor" Ernst vzdá v prospech Turčanovej, za čo dostane flek kontrolóra. Biznis je biznis.
#47555
študenti na križovatkách 47555
Gusto (ID: 3738) | 20% Praktikant
Gusto | 12.11.2014 06:14

Tento príspevok bol diskutujúcimi označený ako zlý - dosiahol skóre -5, a preto nie je zobrazený.

Super nápad poslať tých tínedžerov na rušné križovatky. Dobrovoľníci či dobré platení? Asi to druhé, značne to niektorých nudilo.
Moje deti by som na to nedal, to radšej pivko od Paviela alebo vínko od Dupkalu v karčme.
Deti do kampane a na križovatky nepatria. Ale šak to je to naše KDH a ich ochrana rodiny.
#47570
RE: RE: 47570
gerard4 (ID: 64) | 16% Pokročilý
gerard4 | 12.11.2014 10:09
Takze predsa len Ernst to nerobi pre Presov, ale pre osobny prospech (funkciu). Teda presny opak toho, k comu vyzyva ostatnych kandidatov :)
#47684
TV spot 47684
Gusto (ID: 3738) | 20% Praktikant
Gusto | 12.11.2014 23:39
Dnes ma nepresvedčila v priamom súboji s Pavielom. Šani či Dupki by mu pokudrili viac.
#47690
Turcanova nie je sposobila 47690
filozof (ID: 4644) | -30% Začiatočník
filozof | 13.11.2014 08:17

Tento príspevok bol diskutujúcimi označený ako zlý - dosiahol skóre -5, a preto nie je zobrazený.

Turčanová v dueli s Hagyarim preukázala, že nie je sposobilá na primátorku. Celé jej vystúpenie bolo negativistické, nekompetentné, nekonzistentné a rétoricky nezvládnuté. Ťažko si ju predstaviť v záťažovej situácii. Vnáša do mesta politikárčenie, urazila obyvateľov Sídliska III, ktoré chce zrejme marginalizovať, okrem všeobecných téz neponúkla žiadne konkrétne návrhy na riešemie problémov. Ukázala v plnej nahote vyprázdnenosť politiky pravice, ktorá sa vie zjednotiť len proti niekomu, ale keď má možnosť riešiť problémy ľudí tak skončí pri hašterení sa o posty.
#47691
RE: Turcanova nie je sposobila 47691
Gusto (ID: 3738) | 20% Praktikant
Gusto | 13.11.2014 09:02
Už je moratorium, takže by sme mohli zvoľniť.
Ale nedá mi zareagovať na aktuálny odkaz na turcanova.sk/ politikaopen:
vlastne hotovostné prostriedky v banke 7.000 €
darcovské príspevky 15.000 €

odhad nákladov na kampaň 30.000 €
z toho vlastné prostriedky 10.000 €

V matematike som bol dobrý , ale toto spočiťať neviem
#47692
RE: RE: Turcanova nie je sposobila 47692
jarmok (ID: 130) | 10% Pokročilý
jarmok | 13.11.2014 10:31
prve dve čisla su skutočnosť druhe dve su odhad, lahke nie?
#47696
RE: RE: RE: Turcanova nie je sposobila 47696
Gusto (ID: 3738) | 20% Praktikant
Gusto | 13.11.2014 10:47
No pre mňa ťažke pochopiť, napísať , že mám na účte v banke 7.000 € a chcem minuť 10.000 €. Dobrý plán.
Rovnako bol transparentý bez bločkov svojho času Rado Prochádzka
#47693
RE: Turcanova nie je sposobila 47693
jarmok (ID: 130) | 10% Pokročilý
jarmok | 13.11.2014 10:33
...za to ľavica vyprazdnuje štatnu kasu

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK