Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
Diskusná téma:

Separovanie odpadu v PO - Katastrofa

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#68992
Separovanie odpadu v PO - Katastrofa 68992
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 25.5.2018 07:34
Dobry den, aka je vasa skusenost s nadobami na zber separovaneho odpadu? U nas su neustale preplnene a co som sa pytal situacia je podobna aj na inych sidliskach.

Chcem sa opytat mesta, ako chcu propagovat separovanie odpadu ak obyvatel mesta nema kam vysypat separovany odpad? Podla mojej vlastnej skusenosti je na tom najhorsie kontajner na papier, v tesnom zavese nasleduje kontajner na plasty a sklo, pricom ani kontajner na zber kovovych obalov nazaostava. Casto sa stava, ze pri kontajneroch sa hromadi separovany odpad az tak, ze je problem dostat sa ku kontajnerom. Pytam sa, kto je za to zodpovedny?

Chcel by som pripomenut, ze nasa krajina je clenom EU a ze separacia odpadu hra velku rolu v tahunoch europskej ekonomiky. Su presovcania natolko bohati aby si mohli dovolit neseparovat? Pretoze sucasny model zberu separovaneho odpadu je skor demotivujuci, nemate to kam vyhodit, musite sa brodit v odpadkoch.

Prestava ma to bavit. Kolko obyvatelov mesta este strati chut separovat odpad? Ved toto je katastrofa. Vrha to zly tien na mesto. Dufajme, ze Presov chce byt moderne europske mesto. No bez separacie odpadu to bude iba fatamorgana.
#68993
RE: Separovanie odpadu v PO - Katastrofa 68993
meno (ID: 116) | 21% Začiatočník
meno | 27.5.2018 10:29
Je to pravda, mesto nemotivuje občanov aby separovali odpad a ani nevytvára podmienky na separovanie ako je to možné vidieť na sídliskách v PO.

Na Šváboch sme dostali kontajnery na plasty a papier až po urgencií na stretnutí s poslancami za našu mestskú časť (asi pred rokom). No ale doplnili ich k už existujúcim a keďže prístrešok sa nezväčšil, tak kontajnery niekedy vytŕčajú až na cestu takže je problém tade prejsť autom.

Mesto by sa malo vážne začať zaoberať nakladaním s komunálnym odpadom a motivovať ľudí k tomu aby ho produkovali menej a aby ho separovali. Zvyšovaním poplatkov to asi nepôjde. Skôr by som to videl v pozitívnej motivácií - za separovaný odpad zaplatíš menej.

Je zrejme že to nie je jednoduchý problém, ale ak to vedia urobiť inde prečo to nevieme my?
#69002
69002
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 30.5.2018 09:26
Vcera som chcel odniest papier, kontajner bol uplne preplneny a okolo neho bol naukladany papier tak, ze branil k pristupu i k ostatnym kontajnerom. Neostalo mi nic ine iba hodit moju kopku papiera na tu kopu pred kontajnerom.

Jedno je iste, bud je primalo kontajnerov na zber triedeneho odpadu alebo je zber materialu z tychto nadob nedostatocne obsadeny vozidlami na zber separovaneho odpadu.

Sustavne je pred kontajnerami na separovanie odpadu bordel, ktoreho pricina tkvie hlavne v preplnani kontajnerov, ktore sa nevyprazdnuju vcas.
#69004
separovanie 69004
pierot (ID: 4152) | 28% Začiatočník
pierot | 30.5.2018 12:15
...ja som našiel odkaz v schránke, že keď v smetnej nádobe bude tráva a pod. - nevyvezú ju (kto to posúdi, koľko trávičky je veľa, či táto byľka môže byť v smetnej nádobe?). Ja naozaj separujem všetko, mesto mi dodalo sáčky... ale problém je v tom, že v rodinnom dome je to kontrolovateľné, dám to pre dom, možno to , ,skontrolovať", nehovoriac o tom, že možno sused neseparuje napr.papier a nik sa mu nevyhráža, že ak nebude separovať, nevyvezú mu smetie. Ak by mesto urobilo niečo - napr zníženie poplatku za odvoz smetia, asi by separovali všetci usilovnejšie, ale...
od väčšiny , ,úradníkov" sa dočkáte len sankcií...

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

#69015
do torrissi 69015
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 1.6.2018 22:58
najľepša separacia je do "torrissi"
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK