Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel
Diskusná téma:

Sabinov

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#69279
Sabinov 69279
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 13.8.2018 08:34
Tak trochu som toho roku castejsie zavital do tohto nedalekeho mesta. A rozhodol som sa nieco o tom napisat. Viete, clovek ma taky pocit, ze niekde to moze byt este horsie. Jedna krizovatka, extremne nizke platy, vysoka nezamestnanost, stagnacia alebo robenie iba nevyhnutneho ... uz davno som nevidel taku mizeriu. Na strane druhej, niektore sluzby su relativne lacne ak to porovname s nami. Najviac ma zarazil stav hradieb. Maloktore mesto na SK ma este nejake pozostatky hradieb a tie co ich maju sa o ne zvycajne staraju (ako tak), napr. Levoca Bardejov. No tunajsi papalasi ako keby ignorovali, ze sa im rozpadaju tieto historicke cennosti priamo pod nosom. Ved minimalne pri lidle by mohli obnovit hradbu a doslova postavit hornu ochodzu k baste pre turistov a miestne deti, to ze to nikoho doposial nenapadlo ma zaraza. To len doplna celkovy obraz mizerie zo Sabinova. Iste maju Kaufland, Lidl, vynoveny kulturak z fondov EU a jednu jedinu krizovatku, zatial co cez stare mesto ide hlavna trazitna doprava. Az tu si clovek uvedomi, ako to moze dopadnut, ked sa ludia uspokoja s uplnym minimom. A miestny papalasi na magistrate to dobre asi vedia. Ak zavitate do toho mesta, o 10 rokov ho najdete takmer v rovnakom stave. Nehovoriac o parku v centre mesta, kamenna dlazba bez ladu a skladu, miestami vrazedna pre tunajsie dievciny s vysokym opetkom. A ta fontana ... nemam slov, spominam si na tu starsiu, nechapem preco ju odstranili a nahradili ju tou napodobneninou mini gejziru. Za jedine pozitivum mozno ocenit snad iba to co sa zachovalo z historickeho jadra a hadam i smetne kose pri bytovkach , ktore maju pekne oplotene so strieskou a zavrete na kluc. Dufajme, ze nedopadneme ako sabinovcania, dufajme, ze budeme ziadat a narokovat, lebo iba aktivita obcanov je hybnou silou pri rozvoji nasho mesta. Ak neurobite nic, nic nepokazite a i to je asi motto sabinovskeho magistratu, hoci nejake drobnosti predsa len urobili, aby nevyzerali ako darmozraci. Naozaj verme tomu, ze presovcania nezaspia a nebudu ako sabinovcania.
#69283
RE: Sabinov 69283
gorozlypes (ID: 909) | 9% Profesionál
gorozlypes | 13.8.2018 14:39
netre nezmysly. sabinov je mile a utulne mesto. je pravda, ze tie hradby si zasluzia vacsiu pozornost, a cele mesto ma poriadny turistickz potencial. a tiez ten tranzit nic moc, ale ak sa nemylim uz pracuju na obchvate. ale na rozdiel od presova maju centrum pekne opravene. aj vedlajsie ulice. v presove staci zajs na jarkovu, alebo slovensku a ma pocit, ze tadial presiel front. a co sa tyka platov a nezamestnanosti.. tak je to na tom tak isto biedne ako presov.
#69282
69282
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 13.8.2018 12:18
Sabinov je malý Prešov. Majú super zmrzlinu. Ceny dobré.
#69284
RE: 69284
nonazdar (ID: 231) | 5% Majster
nonazdar | 13.8.2018 21:27
A čučo... .
#69288
o polnoci 69288
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 14.8.2018 15:56
v sabinove o polnoci kradli čučo v zelovoci, a dalej še piska...

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK