Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
Diskusná téma:

Turizmus v meste Presov

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#69500
Turizmus v meste Presov 69500
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 3.9.2018 10:01
Nedavno som bol v Kosiciach pozriet Miklusovu basu a Rakocziho dom. Bola to celkom podarena akcia, premietli nam video o dome, z ktoreho neskor spravili basu, o tom ako sa menilo blizke opevnenie Kosic, potom sme si presli jednotlive poschodia, vratanie tych najhlbsich kobiek. zakoncili sme to navstevou Rakociho domu, kopie jeho obydlia v Turecku, kde i zomrel vo vyhnanstve. Pozreli sme aj na Hlavnej ulici aj zaklady opevnenia a kanalov pod terenom.

Vtedy som si uvedomil ako biedne na tom Presov je. Iste mame muzeum, kostoly, galerie ako v Kosiciach ale nieco podobne Miklusovej base mestu Presov urcite chyba. Pocul som, ze opravuju Kumst, hadam to otvoria a ponuknu cudzincom kus mestskej historie priamo v historickom centre. Alebo Carafova väznica, neviem ci tam ma mesto este stale archiv ale ak nie, par sikovnych uprav by mohlo premenit miesto na lakavu turisticku atrakciu venovanu dejinam nasho mesta. Nebol som este dnu, mozno ma Carafova basa viac podlazi pod zemou, skoda ze z toho spravili archiv.

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK