Nedeľa, 17. február 2019
Meniny má Miloslava | zajtra Jaromír

Diskusná téma: Ako udiť?

* registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť

Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie

#69928
Ako udiť? 69928
radikál (ID: 5501) | -9% Začiatočník
radikál | 21.12.2018 07:27
Ako udiť? Má s tým niekto skúsenosti?
#69930
69930
Opteron (ID: 5234) | -28% Profesionál
Opteron | 21.12.2018 07:57
Predovsetkym si to nastuduj, nedaj na povedacky pseudoodbornikov, mnoho ludi udi takpovediac na kolene a vysledkom je nieco co sa skor na udeninu iba podoba.

Najdolezitejsia je priprava materialu, dobre nasolena ci okorenena slanina podla druhu udenej slaniny, ci dobre pripravene surove klobasy, druhov je strasne vela. Material je najdolezitejsi. Potom nasleduje samotne udenie, ktore je nemenj dolezite. Vyber dreva je rozny podla druhu udeniny, casto sa vyuziva bukove, tvrde drevo, davaju sa aj ovocne dreviny pre aromu. Ako vravim kazdy vyrobok je iny, inac sa udi. Udit by sa malo na studenom dyme, nemal by si to grilovat ale udit.
#69931
RE: 69931
Opteron (ID: 5234) | -28% Profesionál
Opteron | 21.12.2018 08:00
Udi sa aj niekolko dni, musis na to dohliadat, prikladat tak aby to nehuklo ale ani aby nebolo dymu.
#69932
RE: RE: 69932
radikál (ID: 5501) | -9% Začiatočník
radikál | 21.12.2018 12:27
Páči sa mi tento názor, lebo už som počul všeličo. Chcem údiť karé, prekrojené na polovicu po dlžke. Je solené v normálnej soli 3 dni. A postaviť si udiareň.

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný prihlásený používateľ. Registrácia

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK
Pri zobrazovaní stránky používate aktívny script na blokovanie prídavných modulov (adBlocker). Pre správne zobrazenie všetkých sekcií ho deaktivujte.