Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
Diskusná téma:

pripomienky ku rezidentskemu parkovaniu - proti

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#71061
pripomienky ku rezidentskemu parkovaniu - proti 71061
Mato Tesar (ID: 795) | 3% Praktikant
Mato Tesar | 8.5.2019 22:59
zdravim, akym sposobom vyslovit ako obcan mesta namietky voci planovanemu rezidentskemu parkovaniu?
Robi niekto voci tomu namietky alebo peticiu? Ci poslat priamo primatorke/poslancom? :) ak by dostali niekolko stovak emailov, mozno by to pomohlo nakopnut.

Ku navrhu:
1. uprednostnujem bicykel, pesi ci mhd ale rodinka s 2 malymi detmi bez auta je nezmyselne v sucasnosti
2. nie som proti poplatkom za auto specialne druhe ci tretie na jednu osobu ci riesenie parkovanie firemnych casto mimomestskych firemnych aut na sidliskach
3. zony okrem sucasnych v centre mi nedavaju zmysel! (aj tam by bolo vhodne zlepsenie - ak mam lekara v centre a potrebujem tam mat auto, ... ale to uz na ine)
Ma manzelka platit ked ide ku kamaratke na navstevu? s detmi na kruzky? , mam vysvetlovat vlastnym navstevam sposoby platieb a poplatky ked idu ku mne na navstevu? Maju svokrovci platit parkovne ked cela rodina byvame v presove, platime tu dane cely zivot?
Naozaj si niekto mysli, ze ked byvam na sekcove budem auto dlhodobo parkovat v inej zone??? aby som sa prechadzal presovom?!
4. po zonovani auta parkujuce mimo oznacenych parkovacich miest (kapacitne absolutne nedostacujuce) budu veselo dostavat pokuty od policajtov ako je to v kosiciach?
5. problem nedostatocnych parkovacich kapacit pri velkokapacitnych bytovkach to nevyriesi

Urobte parkovaciu politiku - strategiu:
- rieste 2,3,4 te auta na jednotlivca+ tych co tu neplatia dane
- rieste firemne auta a vraky, dodavky
- zony v presove okrem centra su nezmysel a len priprava na dalsie buduce zdrazovanie
- rieste parkovacie miesta - nie len namalovanie ciar
- venujte sa dolezitejsim veciam - efektivne obstaravanie, podmienky pre investorov, ekonomiku, ekologiu, podporu rodin, skolstvo, zdravotnictvo a kultura v meste

Co sa tym docieli? Zopar eur do mestskej kasy ktore sa premenia na odmeny pre poslancov a primatorku?!? Rieste poplatky pre tych co tu neplatia dane ale neznechucujte zivot presovcanom - mladym rodinam ci seniorom - lebo tych sa to specialne dotkne.
Vytvarajte prilezistoti pre investorov, pretoze tento klucovy faktor v meste absolutne zlyhava a jedine sa stavaju obchodne centra!
Aby som len nekritizoval, paci sa mi postup pri cyklistickych chodnikoch a pohnutie sa v obchvatoch presova, avsak rezidentske parkovanie je preslap mimo a update zonovania v presove pre mna neodvovodne. (resp. iba snahou o naplnenie kasy mesta bez riesenia inych problemov)
#71063
RE: pripomienky ku rezidentskemu parkovaniu - proti 71063
meno (ID: 116) | 21% Začiatočník
meno | 9.5.2019 08:04
Naprosto súhlasím.
#71066
71066
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 9.5.2019 12:13
Všetko začína výchovou. Nevozte deti ráno do školy až pred bránu a na krúžky ich tiež môžete poslať MHD. Cesty budú prázdnejšie a deti budú samostatné, chudšie a nebudú v budúcnosti opovrhovať verejnou dopravou ako dopravou pre socky.

Auto v meste je luxus.
#71068
RE: 71068
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 9.5.2019 12:26
Nic v zlom ale toto je asi tvrdenie cloveka co nema deti. Citujem literu zakona:

„Predmetom trestného činu opustenia dieťaťa podľa § 206 je dieťa, ktoré si samo nemôže zadovážiť pomoc. Ide spravidla o dieťa predškolského veku, predovšetkým dieťa útleho veku, ktoré nie je schopné vlastnými silami čeliť prípadnej nepriaznivej situácii, v ktorej sa ocitlo. Môže ale ísť aj o staršie dieťa, ak pre svoju nesamostatnosť, ako aj podmienky prostredia, v ktorom zostalo opustené, nie je schopné samo sa vymaniť z hroziaceho nebezpečenstva. ... Páchateľom môže byť iba osoba, ktorá má povinnosť o dieťa sa starať. Takou osobou môžu byť rodičia, osvojitelia, opatrovník alebo pestún dieťaťa na základe súdneho rozhodnutia, pracovník ústavu, v ktorom sa vykonáva ústavná alebo ochranná výchova nariadená rozhodnutím súdu, ale aj osoba, ktorá prevzala starostlivosť o dieťa na základe dohody uzavretej s tým, kto má inak povinnosť o dieťa sa starať. Pokiaľ páchateľ vie o tom, že v dôsledku opustenia dieťaťa môže dôjsť aj k smrteľnému následku a je s tým uzrozumený, môže za určitých okolností naplniť týmto konaním aj znaky trestného činu vraždy podľa § 219 Trestného zákona, resp. pokusu o tento trestný čin.“

Cize v kratkosti, nie vsetky deti su rovnako vyvinute, niektore deti su "pomalsie (nemozu za to)" a potom ak musi dieta prekonat cestou do skoly a nazad prekazku, ktora moze ohrozit jeho zivot ci zdravie aj vtedy je rodic brany na paskal ak o tom vedel. To je ak musi prejst dieta cez stvrt asocialov, ci cez nebezpecnu komunikaciu, napr. kolajisko bez zavor, prechod bez semaforu ...
#71069
RE: RE: 71069
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 9.5.2019 12:38
Svoje deti by som určite viedol ku väčšej samostatnosti. Koniec koncov, rodičia nie sú otroci svojich detí, že by ich mali na požiadanie všade voziť. Snáď 16 ročný chlapec a dievča sa dokážu dostať na školu samé.

Tak aspoň tie schopnejšie deti by mohli chodiť do školy samé.
#71105
RE: 71105
grogi (ID: 134) | 5% Pokročilý
grogi | 15.5.2019 15:56
Suhlasim. Aj ked Luteran povie, ze suhlas nestaci.
#71107
RE: RE: 71107
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 15.5.2019 16:54
Ze bi x-x zrobelo potomkoch?
#71108
RE: RE: RE: 71108
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 15.5.2019 17:28
Ty Hangari nerieš, či x-x má potomkoch, lebo tradičný Kolár má deti i za teba i za mňa i za grogiho a tradičný uňho neznamená, že kresťanské deti ale že tradične s inou ženou.

Nuž, ale keď sme načali túto tému. Určite si ako správny Slovák včera nepozeral najsledovanejšiu živú hudobnú show - Eurosong. Tam ti boli normálne pusy xx v priamom prenose. Finále pozerá naživo takmer 190 miliónov ľudí. Slovensko tradične na okraji angažovanosti vo svete sa nezúčastnilo. A si porovnaj, koľko ľudí sleduje naživo hokej a koľko eurosong. Izral, kde sa show tento rok vysiela, sa dokáže tým, že minulý rok vyhral, spropagovať na celom svete. Danko by zajasal nad vzpruhou do turistického ruchu.

Vieš, aké by to bolo, keby si tradičné Slovensko konečne dokázalo zo seba spraviť prču a poslalo tam zástupcu. Bielorusko, Česko, Poľsko, Čierna Hora, Rusko, Slovinsko, Gruzínsko... všetci a ďalší v priamom prenose sledovali pusy xx. Nie, my sa radšej zviditeľníme ako pakovia, že pískame do hymny cudzej krajiny a hádžeme smeti na hokejistov z tribúny. Na takúto prezentáciu sú hrdí rádoby vlastenci. Inak Česko bude vo finále Eurosongu. Sleduj v sobotu o 21:00 na českej telke. Nie je to hra o život, nie je to edukatívna súťaž, je to mega sledovaná show.

A xx majú deti. Teraz prebehlo v éteri, že okolo 2,5% matiek na Slovensku žije s deťmi vo zväzku s inou ženou. Nie, že 2 matky sa spolu delia o výdavky na jednu domácnosť... ale že tieto 2 matky tvoria lesbický vzťah a vychovávajú na Slovensku deti. O otcoch sa sociologický výskum nevykonal.
#71109
RE: RE: RE: RE: 71109
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 15.5.2019 19:05
... .zmilel som se, y - y, ale inaksi zaujimave visvvetlene. Inaksi toten hockej som nekukal, bo uz lem biznis. No Danko, to uz za trizva nezdravo vipatra a misli. No a inaksi som zastanca: Slava vitazom, cesc porazenim. No a dziviaci, se zachovali slusne, jak Simecka na protest parti, pred Kolar snemom. Kolar je Trojski kon, totich spravnich eu mislenok
Dufam, ze vranare, se budu dalej spravac sportovo, kec neznaju prehrac, naj nesutaza. No a take songi, ja nekukam, bo to take spivanki na jednu premieru... .
#71070
71070
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 9.5.2019 12:40
Za tvojich čias koľko spolužiakov sa vozilo na svojich autách na strednú školu?
#71080
RE: 71080
bradaty (ID: 2890) | 12% Praktikant
bradaty | 10.5.2019 10:05
ale tu vobec nejde o rozmanavanie deti ci lenivost. mat auto nie je luxus ale standard, proste nieco nromalne a nikde nie je napisane, ze ho clovek pouziva denne na zbytocne rozvazanie. ale platit budes aj ked ti bude stat cely rok pred blokom a vyuzijes ho zriedka napr do lekara (seniori), pripadne co rodiny, ktore auto nevlastnia a ked nahodou potrebuju tak im rodicia pozicaju... ?! takychto presne ideme trestat, lebo ti co maju na velke a drahe auta a prevazaju sa aj po cigy na to parkovne mat budu...
hovorite A ale nie B
#71085
RE: RE: 71085
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 10.5.2019 12:25
Ale ja tomu rozumiem. Tiež si myslím, že mať auto by malo byť štandard. Ale v meste nie je miesto na parkoviská. Proste priestor je obmedzený. O málo miesta bojuje veľa áut. Tiež je podľa mňa blbosť, že návšteva má platiť.

Dali by sa stavať parkovacie domy. Kto by to zaplatil, kto chce mať pri bytovke parkovací dom, kto bude dochádzať desiatky metrov do parkovacieho domu, aby tam zaparkoval?

Mládež treba navyknúť na MHD, lebo pre veľa z nich, čo sa nikdy neviezla busom, je MHD pre socky. Toto bolo mimo témy, uznávam.. ale súčasť problému. Lebo hneď ako dospejú a zamestnajú sa, kúpia si jazdené auto. Teda zvýši sa počet áut a kde budú parkovať?
#71071
71071
Mato Tesar (ID: 795) | 3% Praktikant
Mato Tesar | 9.5.2019 13:44
ok, otazka bola co moze urobit obcan ak nesuhlasi s navrhom?
Je moznost podat namietku voci tomu?
Email starostke? poslancom?

Som skutocny, deti budem dopravovat do ZS bezpecne - aby boli v bezpeci! (ci bicyklom ak bude bezpecna cesta, mhd - ak bude dostupny skolsky autobus na skolu kde pojde, ak nebudu tieto moznosti akceptovatelne tak inak). Na SS verim ze mhd alebo bicykel je uz uplne ok. Suhlasim, ze ludi je potrebne ?vychovavat? ale hlavne vytvorit podmienky a nie pokuty. 1 auto v meste ako je Presov na rodinu luxus nie je.

Chranme si ovzdusie v meste a budujme enviromentalnu zodpovednost a strategiu - budem prvy co to podpori. A ku tomu su najhorsie zapchy a tranzitna doprava!!! Vylucme auta z niektorych oblasti? Ja som s tym ok. Ale rezidentske parkovanie ma na to minimalny ak vobec nejaky vplyv - to vnimam hlavne iba ako naplnenie mestskej kasy.

Pri mzdach ako na zapadnom slovensku je mozne zdanit auta ale inak ako je to planovane v zonovani mesta - toto postihne strednu a nizsiu triedu. Bonitnejsi obcania byvaju vo vlastnych domoch, casto mimo presov. Ak byvam v panelaku pride mi nieco doniest kamarat a ja ho pozvem na kavu ale on si bude musiet najprv hradit parkovne?? Ako dlho bude na kave? Bude pozerat na hodinkach ze pockaj, uz mi konci parkovne? Ani nejde o vysku parkovneho ale sak to je na hlavu. Platim mestu male dane?
#71072
RE: 71072
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 9.5.2019 14:16
Dufajme, ze to kompetentni ludia citali. Celkom trefne.
#71074
RE: 71074
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 9.5.2019 15:28
je to sproste mafianske vypalne a privatizacia verejnych priestorov na sidliskach, nic ine
--parkovat budes tak ako poslednych 10 rokov , len budes este platit a budu ta buzerovat, sikanovat, spehovat pistolnikmi z MsP...
ak nezaplatis , poslu na teba exekutora , prides o strechu nad hlavou spolu so svojou rodinou, toto je ciel gaunerov na radnici..
..tie dristy o rezidencnom parkovani , nech si poslanci strecia do ehmm... .
...nulova tolerancia na zdieranie ludi, normalne ma uz seru ... .

..socialno.zrudne experimenty nech si robia poslanci na svojich rodinach , ale nedovolim ich na mojej rodine...

...next
#71073
viem ze... 71073
bradaty (ID: 2890) | 12% Praktikant
bradaty | 9.5.2019 15:21
...v priprave uz je peticia.

k samotnemu hlasovaniu nam neostava nez dufat, ze poslanci tak ako minule volebne obdobie pouziju zdravy rozum a navrh zamietnu.
#71076
čista privatizacia 71076
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 9.5.2019 22:39
... šicke sme bulove, ľem xelen ma vysoke IQ... (po čaše i pri dome na svojim dvore še budze placic...)
#71077
RE: čista privatizacia 71077
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 9.5.2019 23:29
...a esci netreba zapomnuc, ze trebalo bi placic i za kolobezki, koleskovo korcule, stare bicikle... .a japonki a furiki.
#71079
71079
gerard4 (ID: 64) | 16% Pokročilý
gerard4 | 10.5.2019 08:33
za co mam platit, ked ani teraz nemam problem s parkovanim, ci u seba, ci na navstevach? Mesto mi garantuje, to s cim bez garancie nemam problem a este mam za to platit? Cele zle...
#71081
ponerologia 71081
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 10.5.2019 10:58
alebo--
Nájdite debila, čo si namýšľa že riadi, dajte šancu jeho egu... . prešovsky poslanec zvoleny z vole ľudi , schvaľuje zakony proti tym, ktori ho zvolili.
čie zaujmy teda obhajuje???

..next
#71082
buzeracia 71082
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 10.5.2019 11:25
šikanovanie, špehovanie a la Prešov..

Kontrola platnosti kariet v zónach by sa mala uskutočňovať elektronicky pomocou vozidla, ktoré bude monitorovať evidenčné čísla áut, a prijať by mali aj ďalší personál, ktorý by mal túto agendu pod kontrolou...

..personal Geheime Stadtspolizei Prešov bude mat pravopmoci ako Einsatzgruppen ???

..next
#71086
71086
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 10.5.2019 12:51
Mesto hasí problém rastu počtu áut. Nemôže rast počtu áut pokračovať donekonečna. Za 10 rokov vzrástol počet áut na Slovensku z 290 na 410 áut na 1000 obyvateľov (roky 2008-2017). V EÚ je bežný priemer 550-600 áut. Kde budú všetky tie autá parkovať. A to ešte nás v Prešove čaká boom v motorizovanosti aspoň na úroveň Nitry.

Sídliska za socializmu boli stavané na 1 auto na 5 rodín.

Iba konštatujem fakty. Prečo sa to neriešilo parkovacími domami, je iná otázka.
#71088
RE: 71088
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 10.5.2019 16:01
Predmetom cinnosti policie je odradzovat a sankcionovat tych co porusuju zakon. Ma preventivny charakter. To co navrhujes ty je kolektivna sankcia bez ohladu na to ci sa spravas prikladne alebo nie. Po pade komunizmu pocet prihlaseneho obyvatelstva klesa, este koncom 90. rokov malo mesto cca 92 000 obyvatelov. To iste platilo este par rokov po roku 2000. Zlom nastal v rokoch 2004 az 2005, odvtedy to pada dole a nezastavuje sa to. Dnes ma mesto uz len 85 517 prihlasenych obyvatelov a i nadalej to klesa. Chces povedat, ze vyse 10 rokov po pade komunizmu nemali ludia viac aut? Uz minimalne po roku 2000 bol Presov plny kar, ludia mali uz vtedy viac aut a bolo v meste prihlasenych o 7000 obyvatelov viac ako teraz. Teraz ked nam klesa mestska populacia co ideme riesit? Ta vtedy nebola nutnost plateneho parkovania? Preco az teraz, ked mesto ide dolu vodou a kde napr. Velky Saris sa blizi uz k zdvojnasobeniu poctu obyvatelstva a i tak nezavadza platene parkovne, ako to? Predstav si, keby Presov mal dvojnasobny prirastok obyvatelstva, zrazu 160 000 obyvatelov a napriek tomu by nepotreboval platene parkovne. Nieco nepredstavitelne. Keby sme aspon videli pozitivne cisla, ze mesto rastie, ze laka, vtedy by mozno bola na mieste otazka ktoru hajis. Faktom ale je, ze mesto hromadne opustaju obyvatelia a to nie je vhodna doba na taketo hluposti.
#71090
RE: RE: 71090
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 10.5.2019 18:06
Nič nehájim, len poukazujem na fakt, že pre to množstvo áut, nebudú parkovacie miesta ani po ich spoplatnený. Mesto Prešov má kvôli panelákovým sídliskám jednu z najvyšších hustôt obyvateľstva na kilometer štvorcový na Slovensku. Tu jednoducho nemôže mať každá domácnosť auto. Možno sa z tých peňazí postaví parkovací dom. Neviem. Ja to cítim vo vzduchu a vidím každý deň, ako sa zahusťuje doprava. Pamätám si ešte, že v roku 2005 sa určite nemuselo parkovať na chodníkoch.

Prešov nevymiera. Len je lacnejšie a pre ľudí príjemnejšie bývať v okolitých dedinách. Pritom naďalej pracujú v meste a potrebujú tu parkovať. Ak by mesto vymieralo, tak by tu 3-izbové byty stáli 18.000€ ako v Čiernej nad Tisou.
#71091
RE: RE: RE: 71091
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 11.5.2019 00:24
...to maš pravdu... hustota... a to rusnaci- bardejov, svidnik, mihaľovce, humenne, vranov, medzilaborce... moskva... okupacia... i zo zapadu, i z vychodu... narukuješ?
#71094
RE: RE: RE: 71094
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 13.5.2019 18:07
Problem s parkovanim mal PO uz koncom 90. rokov. Netvar sa, ze je to nejaka novinka. Co sa tyka parkovania, co monitorujem aspon na svojom sidlisku, situacia je viac menej podobna, az stabilna. Klepol si kliniec po hlavicke, mesto je pre byvanie coraz viac odpudivejsie a mesto nerobi nic ine ako robit zo zivota peklo este lepsie.
#71089
71089
mam dosť (ID: 2697) | 10% Pokročilý
mam dosť | 10.5.2019 17:45
Ja sa veru na nasich krestanov nespolieham. Neverim im. Dajte mi vase peniaze a ja vam dam na krk zlaty krizik. No nieje to dobry obchod?
#71110
ponerologia 71110
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 16.5.2019 09:57
alebo..
ak tzv.poslanci schvalia vypalne za parkovanie, denno -denne budete mat toto

.. https://kosice.korzar.sme.sk/c/22121476/nahneva...

..next
#71111
RE: ponerologia 71111
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 16.5.2019 12:03
Zlomovym bodom bude podpis so sukromnou firmou. Lebo ked to ludia nakoniec odmietnu ako v KE, mestu vznikne zbytocna skoda a tahanice so spravcom parkovneho.

Informaciu, ci to bude vyberat mesto alebo sukromny oberator som zatial nenasiel, pritom to malo byt uvedene ako prve pri navrhu.
#71112
RE: RE: ponerologia 71112
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 16.5.2019 13:47
... . mozno aj dajaka cyperska neziskovka, co budze mac zisk od nas presovcanoch. No mesto budze lem platac dziri na parkoviskoch, kec daco zvisi.
#71144
RE: RE: ponerologia 71144
bradaty (ID: 2890) | 12% Praktikant
bradaty | 20.5.2019 10:30
aktualne znenie navrhovaneho VZN mozte kuk tu: https://prepresov.files.wordpress.com/2019/05/n...
Clanok 1 bod 3 uvadza:
Prevádzkovateľom dočasného parkovania na území mesta je mesto Prešov (ďalej len „Prevádzkovateľ“) . Výnos úhrad za dočasné parkovanie je príjmom mesta.
#71148
RE: RE: RE: ponerologia 71148
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 20.5.2019 16:23
mafii na radnici neplatit nic, ak, tak poriadne po kotrbach
--nulova tolerancia na vypalne za parkovanie na sidliskach a privatizaciu verejnych priestorov

..next
#71113
RE: ponerologia 71113
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 16.5.2019 14:18
...a po daľše, - narobeľi take cenučke parkovace chľeviki, že nemožeš ani dzvere otvoric... chto to vymyšľel dal by som mu doživoce a vo fabrike tredzic komunalny odpad na paše. (to mu prajem!)... už som zažil, jak z dzverami sebe buchľi do motorika a krescan vycahnul vekši nožik (a to može byc i pištoľ)... krescaňi še žeru medzi sebu, aľe nevidza, že ich nepriateľ je ten co namaľoval biele čary... a kufriky s peňežami noši na cyprus... šak daľši patkaň uceknul z potapajuceho še titaniku (smreček)... patkaňom čuri do topankoch a je to prijemny pocit - vytaj v klube - pri moru...
#71114
RE: RE: ponerologia 71114
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 16.5.2019 17:08
... ...splnil svoju misiu s Kotlebom vof T. Lomnici, proci Harabinovi. A Sefcovic _Reznovic splnil tiz misiu. A asi naso tiz plna dajaku misiu pre dakeho zos parkovanim. Maju dluhi "sosacek" na sane nektaru.
#71115
RE: RE: RE: ponerologia 71115
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 16.5.2019 22:57
...a tote glupe prešovske ľudze su bezmocne, su v šoku... ľem kukaju cez oblak, jak cez oblaček ponorky a čekaju co budze... vo francuzku by už prevraceľi mesto hore nohami... pol mesta by podpaľeľi zos molotovim koktajlom a potom by vyjednavaľi... aľe toten holubiči osraty narod furt zostaňe glupy...
#71116
RE: RE: RE: RE: ponerologia 71116
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 17.5.2019 06:03
... ..mohlo bi se stac, ze Macaron bi vihlasel Presov za brloh fasistoch... .. a toto predsik nechceme... .
#71123
RE: RE: RE: RE: RE: ponerologia 71123
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 17.5.2019 16:06
...to ňe macaron, to - polmacarona...
#71117
71117
gerard4 (ID: 64) | 16% Pokročilý
gerard4 | 17.5.2019 11:00
Uz vycislili, ze kolko na tom trhnu prachov a urcili na co budu pouzite?
#71119
RE: 71119
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 17.5.2019 12:53
To nebude dolezite ak to daju sukromnej firme, zarobi na tom najviac i tak iba prostrednik. Je malo pravdepodobne, ze to bude vyberat priamo mesto. Bude to asi nejako takto, podpisu zmluvu so sukromnikom, zmluva bude urcite mimoriadne nevyhodna pre mesto v pripade odstupenia (nepriame peniaze a zaroven poistka pre korupcnikov na meste aby z toho nieco kaplo nabeton), penale za odstupenie si nik pri podpise nevsimne alebo po podpise podpisu dodatok aby to zahladili.

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

#71126
RE: RE: 71126
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 17.5.2019 18:31
A ja zvedavi kto bi še poskladal na penale, hadajme.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK