Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
Diskusná téma:

Rekonštrukcia predstaničného priestoru

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
strana 1 / 2
#71743
Rekonštrukcia predstaničného priestoru 71743
ROKI (ID: 3500) | 59% Začiatočník
ROKI | 6.8.2019 11:44
Čo priniesla rekonštrukcia predstaničného priestoru v Prešove?
Zhrnuli sme novinky, plusy, ale aj mínusy vyše ročnej rekonštrukcie.

V pondelok 29. júla 2019 bola ukončená jedna z etáp projektu Modernizácia a rekonštrukcia prestupného uzla na Masarykovej ulici. V rámci projektu malo dôjsť k rekonštrukcii zastávok Železničná stanica v oboch smeroch, rekonštrukcii podchodu medzi železničnou a autobusovou stanicou a k rekonštrukcii priestoru medzi autobusovou stanicou a zastávkou v smere do mesta.

Prístup do podchodu a k zastávkam
Prístup do podchodu je po novom riešený kombináciou schodov, eskalátorov a výťahov. Len čas a skúsenosti však ukážu, či bolo zvolené riešenie správnou voľbou.

Prístup na zastávku v smere na Sekčov/Šváby je riešený dvojicu eskalátorov a výťahom z južnej strany a bezbariérovou rampou zo strany severnej. To, čo sa javí ako výborné a moderné riešenie však môže mať háčik. V prípade poruchy, resp. opravy eskalátorov budú musieť cestujúci smerujúci do podchodu zo zastávky prejsť asi 50 metrov späť, aby mohli využiť bezbariérovú rampu, je totiž nepravdepodobné, že v časovej tiesni budú všetci čakať na výťah. Takáto nežiadúca situácia už stihla nastať ešte pred spustením nových zastávok, a to v noci z 28. na 29. júla, kedy kvôli výpadku el. prúdu nefungovali ani eskalátory, ani výťahy a bezbariérová rampa bola kvôli stále prebiehajúcej rekonštrukcii uzavretá. Otázne je taktiež, či samotné eskalátory nebudú brzdiť prechod cestujúcich, keďže v čase špičky a odchodov vlakov vznikali tlačenice aj na pôvodnom schodisku, ktoré bolo značne širšie, než sú nové eskalátory.

Dostať sa zastávku v smere do centra mesta by za ideálnych podmienok nemal byť veľký problém. Rekonštrukciou prešlo prístupové schodisko z podchodu, ktoré od samotného podchodu delia presklené zasúvacie dvere s pohybovým senzorom. Pozitívnou novinkou je aj na tejto strane ulice výťah, ktorým sa bude dať pohodlne dopraviť z podchodu na zastávku a naopak. Rekonštrukciou taktiež prešlo aj schodisko a bezbariérová rampa v priestore medzi zastávkou a autobusovou stanicou. V kontraste so zrekonštruovaným koridorom sú však rôzni asociáli a živly, ktoré sa v tomto priestore zdržiavajú de facto nonstop. V tomto prípade však ťažko zhadzovať vinu na projektanta alebo stavebníka. Výskyt asociálov v okolí takýchto uzlov je prirodzený.

Rekonštrukcia podchodu
V priestoroch podchodu bola vymenená pôvodná dlažba za novú v šedej farbe, taktiež pribudli nové obklady stien a pôvodný zdevastovaný "mriežkový strop" nahradil sadrokartónový obklad. Všetky vstupy do podchodu sú vybavené presklenými posuvnými dverami s pohybovým senzorom.

Medzi nedostatky projektu môžeme zaradiť nerekonštruovanie priestorov prevádzok a obchodov, ktoré sa v podchode nachádzajú. Pôvodný vzhľad "kamrlíkov" totižto výrazne kontrastuje s čistým a presvetleným podchodom po rekonštrukcii.

Ako ďalšie mínus môže verejnosť vnímať doposiaľ nevyriešené zatekanie dažďovej vody do podchodu cez strop. S týmto problémom sa zápasí už roky a bohužiaľ ani táto rekonštrukcia v tomto smere zatiaľ nepriniesla svoje ovocie. Avšak, podľa informácií mesta má po skončení prác na povrchu dôjsť k náprave tohto problému v podzemí a ľudia už tak nebudú musieť obchádzať vedrá naplnené dažďovou vodou.

Mínusom pre cestujúcich je aj presťahovanie predajne DPMP do neďalekej budovy PORS EAST s.r.o. Dopravný podnik sa do priestoru v podchode neplánuje vrátiť, pretože nové priestory poskytujú pracovníčkam väčší komfort, vlastné sociálne zariadenie, tečúcu vodu a denné svetlo. Čiže všetko to, čo v podchode dlhé roky nemali k dispozícii. Dôstojné podmienky pre zamestnancov sú dôležité, no v podchode bola predajňa pre cestujúcich na dosah a DPMP v nej zaznamenával vyššie tržby, než v súčasných priestoroch.

Rekonštruované zastávky
Rekonštrukcia zastávok prebiehala už od začiatku s problémami. Stavbári museli čeliť mnohým komplikáciám - od problémov s elektroinštaláciou až po prekážajúce trakčné stĺpy. Povrch zastávkových ník bol vytvorený liatym betónom, nástupné plochy zas tvorí vkusná a elegantná sivá dlažba, taktiež nechýba kasselský obrubník, ktorý uľahčuje pristavenie vozidla k nástupnej ploche. Zastávky obdržali nové prestrešenie, ktoré spôsobovalo na internetových fórach zmiešané reakcie. Väčšina ľudí sa totiž zhoduje v názore, že strecha je nad zastávkou príliš vysoko a priestor nie je z bočných strán nijako chránený. Počas silnejšieho dažďa, resp. vetra sa môže teda ľahko stať, že časť ľudí zostane mokrá. S týmto názorom môžeme len súhlasiť.

Na zastávke v smere na Sekčov boli osadené sklenené výplne, ktoré zobrazujú cválajúce kone v prašnej ceste. Použitý motív hodnotíme skôr záporne, kone síce majú v Prešove bohatú históriu, no v okolitých krajinách sa pri takýchto rekonštrukciách kladie väčší dôraz na informovanosť návštevníkov a na spôsoby, ako zaujať prechádzajúcich ľudí. Turisti, ale aj domáci by určite radšej privítali vyobrazenie mapy mesta, zaujímavostí, kultúrnych pamiatok v okolí a rôznych iných prospešných informácií. Na každej zo zastávok by síce mal byť časom umiestnený aj infokiosk, avšak zvolené riešenie s motívmi koní stále považujeme za nie veľmi vhodné. Otázne je taktiež, ako dlho vydržia infokiosky v prevádzke.

Na zrekonštruovaných zastávkach taktiež pribudol nový mestský mobiliár, LED osvetlenie, cyklistický pruh s červeným asfaltom (podobne ako Kuzmányho a Masarykova ul.), avšak len na mieste zastávky. Na bezpečnosť ľudí taktiež dohliada nový kamerový systém, cestovné lístky na MHD poskytuje 10 nových automatov Mikomat s možnosťou bezkontaktnej platby kartou. O zlepšenie informovanosti cestujúcich sa postarajú informačné displeje zobrazujúce reálne odchody spojov, ktoré však ešte neboli osadené.

Jemne vytknúť by sme mohli nové zastávkové označníky, ktoré majú trojuholníkový pôdorys a dizajnovo sú už na prekonanej úrovni. Označník je z každej strany vybavený tabuľkami s číslami liniek, ktoré zastávku obsluhujú a cestovné poriadky budú umiestnené v kliprámoch s podsvietením z LED pásikov. Ako to však býva zvykom, práve kliprámy sa stávajú častým terčom vandalov. Zvláštne pôsobia aj odpadkové koše, ktoré sú na týchto označníkoch umiestnené dosť atypicky.

Zhrnutie pozitív a negatív stavby
Pozitíva:

zlepšenie celkového vzhľadu priestoru,
zlepšená informovanosť cestujúcich aj vďaka zastávkovým displejom,
nový vkusný mobiliár,
osadenie automatov na CL s možnosťou platby kartou,
bezbariérový prístup na zastávky MHD.
Negatíva:

nerekonštruovanie prevádzok v podchode,
nedomyslené prechádzanie cyklistov po cyklochodníku v okolí zastávok,
pretrvávajúce zatekanie dažďovej vody do podchodu,
nevyužitie voľných plôch na osadenie rôznych informácií a zaujímavosti pre turistov,
chýbajúce klasické schodisko popri eskalátoroch na strane v smere na Sekčov.

https://imhd.sk/po/doc/sk/18711/Co-priniesla-re...
#71747
71747
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 6.8.2019 12:50
Vystizny clanok, k negativam by som este pridal aj ponechanie povodneho zdevastovaneho asfaltu medzi Autobusovou stanicou a zastavkou. Ako aj asfaltoveho chodnika veduceho k budove Pors-East. Dufajme, ze to tak nenechaju, je to ako pest na oko.
#71870
RE: 71870
Irena (ID: 3746) | 28% Profesionál
Irena | 20.8.2019 06:22
Včera som sa tam bola znova pozrieť na bicykli Veĺká hanba a veĺa minutých peňazi otvorené -nedokončené ešte stále sa tam pracuje. Od Nay ešte neprejdete po chodníku smerom do mesta - vo vystavbe. Cyklistický chodník veľký ?. Chodnik na zastavke dokončený pod prístreškom a presne ako končí prístrešok chodník smerom do mesta rozbitý. Ako poznám prácu našich tak to aj zostane. Veľká hanba pre mesto a všetkých zaiteresovaných. Znova apelujem , ktorý to odborník preberá práce . Tak vyzerá aj zastávka Pozemné stavby smerom do mesta sama jama. Otvorím to až keď je všetko ukončené na 100 % ale u nás nič sa nedokonči len zaplatí. Čo je nedokončené bude za znova platiť aj ked v rozpočte to bolo a už aj zaplatené. Zodpovední od a až po z prebuďte sa už konečne. Same chvály ale skutek utek. Robte už prácu poriadne.
#71871
RE: RE: 71871
gerard4 (ID: 64) | 16% Pokročilý
gerard4 | 20.8.2019 07:08
no ten rozbity chodnik smerom do mesta nema chybu... minule sa tam vozickar nevedel pohnut z miesta na tych rozsypanych kamienkoch... Od Nayka sa da dostat, je to nedokonale oplotene, presiel som... ale neodporucam to, su tam prenosne TOIka, podla mna v nie najlepsom hygienickom stave...
#71749
71749
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 6.8.2019 14:38
...dajak tote mescicke dukaty muša vyrajbac... (vytunelovac, presunuc z banky A do banky B)... tu jest vecej tuneľikoch...
#71754
71754
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 7.8.2019 13:23
Ako pravidelný cestujúci nevidím zmysel v osadení dvoch eskalátorov smerom Sekčov, Šváby a žiadneho v smere centrum. Takisto nechápem prečo sú eskalátory striedavo vypnuté, často aj výťah. Odkedy to spustili tak eskalátor smerom dolu bol ráno zapnutý štyrikrát, v ostatných dňoch sme sa s ostatnými cestujúcimi trmácali po tých vysokých "schodoch" peši. Čaká sa kým sa niekto doláme? Tá výška schodu je samozrejme iná než na obyčajných schodoch. Chcela by som vidieť niekoho z kompetentných ako by po vypnutom eskalátore schádzali s malými deťmi či batožinou alebo oboje. A čo starší ľudia? Čí to bol len nápad nedať tam aj obyčajné schody!!!
Ďalšia vec že už teraz, v lete sa tam zdržiavajú bezdomovci, je tam hrozný zápach. Sedia tam rozvalení že ich musíme prekračovať. Popoludní sa tam naháňajú po schodoch tlupy malých cigánov a vozia sa dookola. Už teraz je tam špina a je to otvorené od rekonštrukcie koľko? Dva týždne? Čo na to kompetentní?
#71755
RE: 71755
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 7.8.2019 14:44
To vies mestska policia je len na vyberanie pokut ...
#71757
RE: RE: 71757
micis (ID: 294) | 12% Praktikant
micis | 7.8.2019 15:24
... a davanie papuc
#71756
RE: h r a c h o v i s k o 71756
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 7.8.2019 15:08
...kompetentnych som tu už oslovoval 1000 razi... hrach na scenu... v podstate im chceš pomosc, aľe voni še uražaju, že ich kritizuješ... a just ce IGNORUJU... davaju ci na javo, že ši ľem otravna mucha... (a papučkare to maju totalňe na HAKU)
#71759
RE: 71759
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 7.8.2019 17:10
Počkaj, tam nie sú normálne schody, či ako? Východ na Sekčov? Tie povodné zrušili?
#71760
RE: RE: 71760
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 7.8.2019 20:21
Nie sú tam normálne schody, iba dva eskalátory ktoré sú ráno medzi 5:30-6.00 väčšinou vypnuté. Minimálne smer dole. Skúsila som to výťahom. Raz. Na druhý deň bol už vypnutý aj ten. :( Kompetentní na Mestskom úrade mlčia.
#71761
RE: RE: RE: borovičkare 71761
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 7.8.2019 22:23
...voni to robia jak reaľity-šov... jak na farme na markiže... požbiraju še diľina, feťaci, počmarane, anlfabeci... a idu robic podchod... ľem ich natočic... prešov ňema schopnych projektantoch a architektoch... to je aj v mesce vidno... tutak je propagovane take umeňe, jak avia (zos pirom na ľevočskej oproci poliklinike)... kedz tu pridze dajaky bruxelečan, tha zostaňe v šoku paru mešace...
#71762
RE: RE: RE: RE: borovičkare 71762
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 8.8.2019 06:08
... .. ja mislim, ze bruxelcan nas pochvali, ze se neprevadzkuju, bo zanechavaju bars velku uhlikovu stopu a menej se budze zahrivac planeta.
#71766
RE: RE: RE: RE: RE: borovičkare 71766
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 8.8.2019 08:34
...kedz chceš vyrajbac brudne peňeži (v dnešnej dobe štatne -abo eurofondy) , tha ich zašiješ do zahlavka a odňešeš do avii... še to robi ňenapadňe...
#71770
RE: RE: RE: 71770
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 8.8.2019 10:22
najprv rozpravku
--Pri železničnej stanici bude eskalátor s výťahom. Na druhej strane pri SAD-ke bude len výťah a rampa. Umiestnia tam tiež veľkokapacitné nádrže na zachytávanie aj prečerpávanie prívalovej dažďovej vody. To preto, lebo eskalátor už bude pod úrovňou kanalizácie a toto opatrenie zabráni zaplaveniu priestoru podchodu. Pribudnú nové automaty na lístky, nový informačný systém, informačné led panely a ďalšie drobnosti. „Myslím si, že keď niekto v budúcnosti pricestuje do Prešova, bude mať z toho priestoru lepší dojem a bude sa vedieť zorientovať aj v dopravných nadväznostiach, “ poznamenal na záver za zhotoviteľa stavby Slavomír Gmitter

..realitu , aka nastala a bude sa to len zhorsovat, uz nikto zo zvolenych "gretenovˇ" nechce vidiet ani riesit ...
--ale vypalne za parkovanie na sidliskach to by chceli, ,, kurwa

...next
#71764
71764
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 8.8.2019 07:02
Pokial eskalator planuju pravidelne vypinat, nemali ho tam vobec davat. Bohuzial, udomacnila sa tu taka "presovska prax" vypinat niektore zariadenia z dovodu setrenia. A tak sa stava, ze niektore krizovatky su bez signalizacie celu nedelu a ty sa nemozes dostat na druhu stranu lebo po hlavnej stale frcia auta. Preco to robia, nuz to je otazka. Setria tam kde by nemali setrit a nesetria tam kde by setrit mali.
#71771
RE: 71771
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 8.8.2019 10:42
K téme šetrenia a vypínania eskalátora. To je taký problém mať to na fotobunku ako to bežne mávajú v nákupných centrách. Keď tade nikto neprechádza eskalátor stojí. WOW! Ale to by sa tam nesmeli voziť cigančatá hore-dole. Vraj sú tam kamery na zabezpečenie udržania poriadku. Kontroluje ich niekto? Alebo to funguje iba pre (zatiaľ) majoritu v prípade že si na zastávke zapália cigaretu? To by sa hneď vyberala pokuta. Podotýkam že som zarytý nefajčiar.
A stále nechápem logiku osadenia dvoch eskalátorov na strane jednej a nula na strane druhej. Zamýšľal sa niekto čo by sa stalo v prípade nejakého nešťastia v podchode keď by sa bolo treba dostať davu ľudí von a eskalátory a výťah nefungujú? Výška normálneho schodu podľa normy je takmer dvojnásobne nižšia než na eskalátore. Budem sa opakovať ale ľudia (niekedy aj starí) zvyčajne cestujú aj s batožinou.
#71787
RE: RE: 71787
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 11.8.2019 17:41
Hmm.. som práve videl fotky na Korzárovi s dvoma eskalátormi. Pre mňa podivné, lebo pre mňa sú obyčajné schody 2x rýchlejšie a určite mali pôvodné schody vyššiu kapacitu prepravy. Minimálne traja ľudia mohli ísť paralelne hore/dole. Keď som šiel z vlaku, som musel pár krát dobiehať na MHD a predbiehať ľudí po eskalátoroch... to sa nedá... Alebo situácia, že mám minútu na presun z MHD na vlakovú stanicu.. už to človek nestihne.

Navyše ak budú tak pomalé, ako eskalátory v obchodných centrách, tak vzniká bootleneck. Už vidím tu masu ľudí vyvrhnutú z IC, čo sa natlačí ku eskalátoru (iba jeden pojde nahor predpokladám) a bude robiť radu až po aleluja. Zmeškajú MHD spoj. To sa vopred nerobia žiadne simulácie pohybu ľudí?

Alebo keď spomalený človek zojde na posledný schodík a začne tam manipulovať s kufrom a ho nenapadne, že za ním sa dole vezie ďalší človek... doseba narazia, preskočí nadávka, hádka, frustrácia... kričiace miesto na pocitovú mapu mesta Prešov.

To akoby projektoval niekto, čo sa viezol hromadnou dopravou pred zavedením cestovania zadarmo. Nepočúval ponosy od iných projektantov, lebo by to musel vyriešiť inak a jemu/jej sa nechcelo premýšľať. Prax ukáže reálne problémy úzkeho miesta.

Na druhej strane sú eskalátory dobré pre dievčatá, ženy a starších ľudí. Aspoň zo Stanice na MHD zastávku to budú mať ľahšie. Na železničné nástupište to musia zvládnuť bez eskalátora tak ako doteraz a tam je schodov ešte viac.

Eskalátory bez klasického schodiska je neštandardné, keď sa človek ponáhľa.

V prípade nešťastia tam ostal vchod pre vozičkárov/cyklistov a východ smerom ku autobusovej zastávke. A uniknúť sa dá aj schodmi hore na železničné nástupištie. Akurát vidím ten problém, že sa človek ponáhľa a musí pretrpieť pomalé eskalátory.

Koníky sú krásne. Mi to pripomína Texas. Chýbajú už len pekní kovboji v obtiahnutých džínsoch.
#71788
RE: RE: RE: 71788
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 11.8.2019 21:43
...a kovbojky v obcahnutych džínsoch (a košuľkoch)... každy vidzi svoje...
#71789
RE: RE: RE: RE: 71789
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 12.8.2019 06:28
... .. najkrajsim kovbojom bi mohol bic cestni obcan Texasu Osuski, az do posledneho osuskeho sudneho dna.
#71790
RE: RE: RE: 71790
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 12.8.2019 13:40
musim ťa pochvaliť, konečne normalna reakcia na REALITU zivota v Eperiesi , maš u mňa veľke ale bezvyznamne PLUS

...next
#71812
RE: RE: RE: 71812
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 14.8.2019 07:47
Ak by to pomohlo k funkčným eskalátorom a výťahu, nech tam dokreslia aj kovbojov. A možno aj dobytok. Tento týždeň ráno smerom dole neboli zapnuté ani raz, dnes ani smerom hore a nefunkčný bol aj výťah. Tak tam skackáme po vypnutých schodoch ako blbí a kompetentní mlčia. Keďže sa s tým nič nerobí zdá sa že našim holubičím povahám to ani veľmi neprekáža... Veď taká prešovská klasika.
Takisto ako tie staré herky - vlaky čo nám sem jazdia. Sme ticho, tak prečo by nedali všetky nové inam? Zodpovední by mali zo zákona dochádzať do práce verejnou dopravou povinne aby mali prehľad o živote.
#71823
RE: RE: RE: RE: 71823
xelen (ID: 735) | 22% Majster
xelen | 14.8.2019 17:42
Tak tieto eskalátory budú iste čoskoro v TV novinách, keď to takto funguje. Možno mesto plánuje nejakých živých kovbojov/kovbojky zamestnať... budú plieskať bičom a keď si nepohneš, keď dobreže nohy nepolámeš a budeš zavadzať, plesk dostaneš.

Nejak sa mestu teraz nedarí... okej, nie sú zápchy.. ale cyklistický sa ide demolovať, čudné eskalátory nefungujú... ktovie aké prekvapenie priniesie Fórum, aký čertík spí v projektovej dokumentácii.

Podobne zlé vlaky (možno i horšie) majú na juhu Slovenska. Ale západ, to tam frčí IC 160km, že vzduch sviští. Treba ministerstvo dopravy do Medzilaboriec premiestniť. Pre dobro moderného Slovenska.
#71825
RE: RE: RE: RE: RE: 71825
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 15.8.2019 07:11
Forum ti iste prinesie prekvapenie, eskalatory, ktore sa nezastavia dokial bude OC otvorene.
#71827
RE: RE: RE: RE: RE: 71827
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 15.8.2019 10:12
Naozaj tu pomôže asi iba dať info niektorej komerčnej televízii keď mestský úrad mlčí. V poslednom čase, ako sa zdá , sa veci pohnú iba ak sa riešia takto. Mimochodom, dne sa eskalátor hýbal opäť iba smerom hore. Pracovník zodpovedný za zapínanie eskalátora smerom dole má asi dovolenku. A "výťahár" takisto. Pracuje iba ten čo spúšťa schody hore. Na budúci týždeň, dva, sa asi vymenia. To bude dovolenkovať schodár nahor. ;)
#71769
technologia myslenia 71769
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 8.8.2019 10:12
alebo vysledok "gretenizmu "na MsU,
ale mame DVOCH VICEPRIMATOROV , to nemaju len tak hocikde...

p.s. ---mala prognoza do relativne blizkej buducnosti , preco mame dvoch podrztaskovcov
pani A. T. je vazne chora a na prvom mieste je zdravie a zivot , preto sa riadenie mesta posuva na dvoch viceprimatorov, ale ci to tie dve ucha zvladnu tak to je otazne...
.cakaju nas nove volby primatora???

...next
#71773
... da še to vyriešic i do 3-dni... 71773
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 8.8.2019 23:01
...jaky je rozdiel medzi liberalnym demokratom a autoritu?.. - autorita še zna pozdravic... čom ďoďo staľin kurel pipku?.. -žeby mu dobre kapčalo... určite by eskalatory vyriešel do 3-dni... caly podchod do 5-dni...
#71775
RE: ... da še to vyriešic i do 3-dni... 71775
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 9.8.2019 06:34
... . otazka, jaka napln bula vof pipke. Ci ne nahodu taka trubankova, bo mal dakedi tiz progresivne napadi, pri budovani cervenich zajtrajskoch... ..
#71813
71813
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 14.8.2019 08:38
Navrhujem aby kompetentni chodil po vypnutych eskalatoroch hore a dole dookola a to az dovtedy, dokial sa nezapnu. A toho co to nakreslil nech posadia na stolicku, nech sa na to diva.
#71817
71817
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 14.8.2019 12:36
Pripájam sa k návrhu. :)
#71828
technologia myslenia 2 71828
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 15.8.2019 17:35
alebo, ,,

.next
#71831
RE: technologia myslenia 2 71831
Opteron (ID: 5234) | -17% Profesionál
Opteron | 16.8.2019 07:31
Dnes rano spal jeden rovno pred eskalatorom. To tote naso mestske policajti su naco? Len na vyberanie pokut za parkovne. Bolo by dobre precistit cely mestsky policajny zbor. Nerobia to co maju. Su lenive, maju malo iniciativy, prebiraju robotu, ktoru by mali robic, vyberaju sebe iba to najlahsie, vypisovanie pokutovych listkov tym co placa dane. Nic inso ich nezaujima.

Len tak mimochodom. V parku na Celementisovej v kuse okupuju cavargose jeden chodnik veduci od prechodu ku kauflandu k prechodu cez levocsku ulicu, zvlast pri dvoch stromoch jeden taky rozvetveny pri zemi, tam sebe ukladaju lup z kosoch a vsakovaky iny bordel. Kde su nasi mestsky policajti? Ja ich tam nevidel este nikdy.

Dokial nepozamykaju smetne kose pri bytovkach, dovtedy nas budu terorizovat.
#71832
RE: RE: technologia myslenia 2 71832
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 16.8.2019 08:31
... šandariki "podnikaju" spolu z odťahovimy službami... tam še toča "inakše" dukaty...
#71833
RE: RE: technologia myslenia 2 71833
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 16.8.2019 09:17
Kus konšpiracioch... ..
Eskalatori su isce ešči vof skušobnim režime a lapaju še "muchi", a bezďaci ich straža aby z nich še coška "ňesprivatizovalo".
No a na okupantoch vof parku bi možno placelo, kebi tak potajmo tam vivešic vlajku ĽSNS a dac plagat "Naborovo stredisko voličov ĽSNS". Abo dac tabuľu : Budovaňe bunkra Slovenskich brancoch", mišľim že bi Pomahače priľeceľi na Kindžale richloscu 20 Macha... ...
#71837
RE: RE: RE: technologia myslenia 2 71837
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 16.8.2019 13:26
... šickych bezďakoch naložic do vagona a vykipac v českej repubľike, naj sebe zašpivaju - kde domov muj...
#71858
RE: technologia myslenia 2 71858
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 19.8.2019 10:39
Aj som to skúšala, sranda je že keď som v práci teda mimo Prešov alebo na ceste do práce podnet neodošleš lebo hlási chybu kvôli polohe. Tak už ostáva len neskoro večer sadať ku kompu. A tak som sa snažila... A tie písmenká tam nabiehali tááák pomaly.
Nepomohlo ani napísať pripomienku v dialógovom okne na stránke mesta. Sľúbia : ozveme sa Vám. Sú OFF Line. Neozvú sa. To fakt treba volať televíziu?
#71861
RE: RE: technologia myslenia 2 71861
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 19.8.2019 12:10
... šak voni tote investigativne novinariky čitaju aj toten pokec, tha naj vežňu toten mikrofon a kamerku a naj toča...
#72049
RE: RE: technologia myslenia 2 72049
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 9.9.2019 14:05
Tak prišla odpoveď na podnet. Síce bol koment iný (nezapnuté schody smerom dolu a prítomnosť bezdomovcov), ale odpoveď bola takáto:
, ,V súčasne dobe je predstaničný priestor stále stavbou. V dňoch 26. -30.7.2019 došlo
k výpadkom dodávky elektrickej energie v predstaničnom priestore v Prešove. Následkom
toho boli spôsobené výpadky osvetlenia, ale aj eskalátorov. Vzhľadom na uvedené správca
priestorov spoločnosť Prešov Real, s.r.o. upozornil zhotoviteľa diela na vzniknuté poruchy.
Zhotoviteľ na odstránení závad pracuje.
Projektová dokumentácia bola schválená pred vydaním stavebného povolenia
príslušnými zložkami a inštitúciami, ktoré schválili, resp. odsúhlasili návrh osadenia
eskalátorov. V prípade poruchy je možné použiť rampu pre bezbariérový prístup na stranách
ŽSR, ako aj SAD alebo výťahy."
Podotýkam že rampa bola v tom čase v rekonštrukcii (tá v smere do centra). Neviem či sa treba smiať alebo plakať...
#71840
71840
sangalo (ID: 5117) | 5% Pokročilý
sangalo | 17.8.2019 07:54
hmm...stavat dva roky jednu strechu a nechat v jej okoli uple rozjebane chodniky, tak to uz hej ????????????
#71841
Triky a kuzla 71841
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 17.8.2019 10:05
pasaliku KDH v Eperiesi
.. Modernizácia predstaničného priestoru sa predražila o pol milióna risskych mariek
vypocitana bola na 1,9 miliona a sup sem sup tam , predrazili to o ŠTVRTINU povodnej ceny .

dalsia sekera -tzv.cyklochodnik, ..hrozi ze pasalik KDH v Eperiesi bude musiet vracat dotaciu MILION risskych mariek z Bruselstanu

dalsia sekera - 600 000 RISKYCH MARIEK navyse.pre zhotovitela cyklochodnika

suma sumarum STYRI MILIONY risskych mariek z penazi nas, danovych poplatnikov, vyhodia lumpi z pasaliku KDH v Eperiesi kamaratom ,
-- v slovenskych korunach je STO DVADSAT MILIONOV!!! !

kurwa , ,, a oni chcu vypalne za parkovanie na sidliskach ..parchanti

..next
#71842
71842
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 17.8.2019 11:30
...bukvica ich obhaji... ľem ňeznam, či s.pi-či-kuka... moderny duch... už ma všeľijake mena...
#71859
Triky a kuzla 2 71859
trex (ID: 653) | 1% Majster
trex | 19.8.2019 10:58
pasaliku KDH v Eperiesi
--aj tzv.utulok pre coklov , ktorým ""milujuci majitelia" dali slobodu a vykopli ich na ulicu , sa nehorazne predrazuje , ale transparentní a zodpovedni konsele nepovedali plebsu , o kolko viac sa nasype do vrecka , ICH človeku...

..a oni chcu vypalne za parkovanie na sidliskach...parchanti

...next
#71922
71922
jarmok (ID: 130) | 10% Pokročilý
jarmok | 23.8.2019 09:22
Predstaničný priestor vyzerá oveľa lepšie ako to bolo. Mohli by ešte zmeniť tie české nápisy na slovenské na digitálnej MHD tabuli informujúcej odchody busov.
#71926
RE: 71926
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 23.8.2019 13:11
...prešov je ľem meska časc bratislavy... tha skorej po bratislavsky... igen? tak jak vlaky mame zo šmeciska, tak i autobusy...
#71927
RE: 71927
ibaja (ID: 5552) | 27% Začiatočník
ibaja | 23.8.2019 13:52
A ešte lepšie by vyzeral keby tie tabule aj plnili svoju funkciu, t.j. aby informovali o smere a čase odchodov liniek MHD. Ziatiaľ (videla som ich naposledy včera, t.j. vo štvrtok) na nich svieti len ten nápis v českom jazyku.
Okrem toho by ten nový priestor bolo treba ešte udržiavať, tá svetlá dlažba pod strieškou je už veľmi špinavá a osvetlenie v chodníku tiež nie je žiadna výhra, vyčnieva nad úroveň chodníka, ľahko sa na ňom dá potknúť. A bezdomovcov každé ráno pri schodoch pribúda. Akurát dnes ráno bol aj smerom dole eskalátor zapnutý a tuším aj v stredu. Pokrok!!!
#71929
Triky a kuzla 3 71929
trex | 24.8.2019 11:43

Tento príspevok porušil kódex diskusného fóra (0. bod), a preto bol odstránený.

#71931
RE: Triky a kuzla 3 71931
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 24.8.2019 14:17
...priama reč ma najvekšu váhu...
#71934
RE: Triky a kuzla 3 71934
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 24.8.2019 19:37
Toto je obojstranňe vihodna spolupráca. Dluho som rozmišľal nad totim pojmom, bo i za sociku to bul pojem medzi štatmi RVHP. No prišol som na to, že je to pravda, aľe ľem spoli, bo muši bic aj treca strana, co pre ňu už toto ňit vihodne. No a tota treca strana je daňovi poplatňik. Tote dvojo še vihodňe podzeľa a treci zaplaci.
Ľem ňeznam, kec vof zmluve napisano kedi budze dokončeno a za keľo, že čom toten cirkus. Kec ši podpisal, že teľo a vtedik, a ši to ňezvladol tha sebe požič a dokonči. Paru stavbi a skončiš. No aľe na SK visuťaža za najmenej a potim aspoň 30 dodatkoch, tzv. obojstranňe vihodnich.
#71937
Z L A T E Č E S K E R U Č I Č K Y 71937
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 26.8.2019 14:04
...prej to vytunelovaľi čehúňi... za 2,5 melouna E... (včera to davaľi na markríze - viď záznam)... v tym su dobre... zlate česke ručičky, ľem do nich NA§&AC...
#71939
RE: Z L A T E Č E S K E R U Č I Č K Y 71939
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 26.8.2019 15:42
... asik bars veľkich odborňikoch na gazdovcaňe na MÚ ňemame, kec še daju obabrac. Konšpirujem, abo im tiž daco s teho kaplo... ..
#72047
72047
ROKI (ID: 3500) | 59% Začiatočník
ROKI | 9.9.2019 12:49
Predstaničný priestor mal byť ukončený v auguste 2019 a nie je, "kde udelali soudruzi z NDR chybu" !!!
#72051
... od ľesa... 72051
vlkodlak (ID: 5348) | 0% Majster
vlkodlak | 9.9.2019 22:59
...asik najľepši je prisc ku vlaku od ľesa...
#72077
Rekonštrukcia predstaničného priestoru 72077
ROKI (ID: 3500) | 59% Začiatočník
ROKI | 12.9.2019 10:46
informačná tabuľa ako dôkaz nesplneného termínu

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK