Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

SWAP vol.8 /výmena oblečenia/

SWAP vol.8 /výmena oblečenia/ Máš doma preplnené skrine a nevieš, čo s oblečením? Ak si ich neoblečieš jeden rok, tak s veľkou pravdepodobnosťou to nebude inak ani neskôr. Čo povieš na to, radšej si ho s niekym vymeniť? Alebo lepšie povedané - vyswapovať.


Byť ekologický nie je trend, ale je to naša povinnosť voči prírode. Všetok odpad, či už plastový alebo textilný, tvoríme my, ľudia. Mali by sme sa preto hlbšie zamyslieť nad tým, čo môžeme zredukovať a spraviť lepšie. Oblečenia sa mnohí nechceme vzdať, a ak si v tejto kategórii aj ty, máme riešenie, ako sa zbaviť kúskov zo šatníka, ktoré ťa už nebavia. A to všetko morálne, ekologicky a ešte ich aj nahradíš novými.


Oblečenie, ktoré na SWAP postupne v deň konania akcie nosia všetci účastníci, putuje do spoločného obehu. Z neho si každý môže odniesť čokoľvek, čo nájde, čo potrebuje alebo čo sa mu zapáči. Oblečenie na SWAPe sa vymieňa, neide o zber toho čo sa nedá využiť.


Tento krát môžete doniesť a vymeniť si aj knihy, darované drobnosti a podarovať nám galantériu!


PRAVIDLÁ
1) Oblečenie, topánky a doplnky, ktoré chcete SWAP-ovať musia byť vo výbornom stave. Také, ktoré by ste dali svojej dobrej kamarátke alebo kamarátovi!


2) pri vstupe skontrolujeme oblečenie, do SWAP-u posúvame iba kúsky, ktoré sú čisté a neotrhané


3) na SWAP nepatrí:
-spodné prádlo
-roztrhané kúsky
-preprané oblečenie s fľakmi
-pančušky a silonky a plavky
-ne-vyprané a neumyté veci


Na SWAP nie je možné oblečenie len priniesť. Ak máte doma oblečenie, ktoré Vám už neslúži a chcete sa ho zbaviť, môžete využiť zberné kontajnery na textil. Na SWAP môžete priniesť maximálne 1 tašku oblečenia a zo SWAP-u si môžete vybrať neobmedzené množstvo kúskov.


POZOR ZMENA - ZBIERAME PRED SWAPOM!
Oblečenie na SWAP môžete nosiť od 9.12. do 20.12. 2019 a odovzdať ho vo WAVE vždy od 17:00 do 19:00 (po dohode aj iný čas) opakovane upozorňujeme, že musí byť čisté a voňavé!


V deň konania akcie už oblečenie nepreberieme z organizačných dôvodov! Oblečenie môžete doniesť aj v deň podujatia. Všetko to pekne nachystáme a zavesíme, aby ste si mohli pekne vybrať, aby veci neboli pohádzané ale uložené!


PROSÍME neberte nám vešiaky! Vešiaky kupujeme z vlastných zdrojov, prosíme Vás aby ste ich nechávali na mieste a brali si len oblečenie, bez vešiaka.


Vstupné na SWAP je 1 €, ktorým finančne podporíte dobrovoľníkov, čo nám pomáhajú triediť a vešať oblečenie.

Pridal: Redakcia pis.sk
1788

WAVE

Sídlo (adresa):
Hlavná 121, 080 01 Prešov
Telefón:
Mobil:
00421 905 896 467
E-mail:
WEB:
http://www.wave.sk/
Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Wave-Club/377866438961977
Wave centrum nezávislej kultúry
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK