Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela
udalosť sa už konala

Cesta hrdinov

Michaela Zakuťanská


Na najdlhšiu slovenskú turistickú magistrálu vedúcu z Devína na Duklu – Cestu hrdinov SNP sa vydáva historik Henrich, unavený z rýchleho životného štýlu a služby dejinám, spolu so svojou priateľkou, bohémkou a bývalou poetkou Terezou. Na ceste stretávajú osemnásťročného superstaristu Janíka, ktorého životné tempo doviedlo na okraj vyhorenia, úspešného architekta Andreja a mladú idealistku snažiacu sa vytrhnúť spod krídel rodičov Dominiku. Spoločne aj osamote putujú dvadsaťosem dní, počas ktorých prejdú 769 kilometrov. Na podstavcoch pomníkov minulosti sa snažia odhaliť podstatu vlastnej prítomnosti, nájsť svoje malé osobné hrdinstvo a zmysluplný mravný kódex, ktorý by nás vytrhol z historickej slučky genocíd, vojen, nešťastných partnerstiev, straty zmyslu pre povinnosť a ničenia prírody.
V snahe pochopiť dedičstvo minulosti, ktoré si vo svojom živote nesú, čelia situáciám, ktoré kontrujú ich pocitu z komplikovanosti bytia aj vlastného vyhorenia a zjednodušujú svet pútnikov na bezpečné miesto na spanie, oheň, jedlo, teplo, dobré počasie, smiech, suché topánky a ošetrené otlaky.


réžia a scénografia: Zoja Zupková
hudba: Ľuboslav Petruška
hrajú: Róbert Nižník, Andrej Palko, Lýdia Petrušová, Andrej Remeník, Miriam Ryšavá, Andrej Sisák


Rezervácia lístkov: presovskenarodne@gmail.com
Vstupné: 6 € dospelí / 4 € študenti

Pridal: Redakcia pis.sk
448

Stromoradie

Sídlo (adresa):
Kmeťovo stromoradie, Konštantínova 8337/7A, 08001 Prešov
Telefón:
0905 640 510
Mobil:
E-mail:
WEB:
https://www.stromoradie.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/stromoradie/
Stromoradie
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK