Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

WebElement #48

Chceš vedieť viac o reactive programmingu alebo o RPC frameworkoch, ktoré v poslednom období zažívajú boom? Dojdi na backendový špeciál v januári.


Peter Štovka, Ján Lenko - Úvod to ReactiveX
Čo je to ReactiveX? Peter a Jano vám to radi vysvetlia. K tomu vám ukážu ako ho vo firme využívajú, a to nielen v backende mobilných a webových aplikácií. Poukážu na to, aká je výhoda robiť veci asynchrónne aj v prípadoch, kedy to nemusí byť nevyhnutné, ako skrotiť paralelné spracovanie úloh, či ako sa jednoducho vyhnúť “callback hell-u”. Na praktických prípadoch demonštrujú, ako môže reaktívne programovanie uľahčiť a rapídne zefektívniť vašu prácu.


Jany Koščo, Footshop - Nová vlna RPC frameworkov
Ako by to bolo len včera, keď sme nahradili pekelný SOAP za RESTové API a už nám tu vzniká nová vlna RPC frameworkov, ktoré to chcú zvrátiť tým, že využívajú nové technológie a robia veci ďaleko lepšie ako ich predchodcovia. Jany vám povie, ako sa vo Footshope k RPC postupne dopracovali, kedy to používajú, kedy radšej zvolia klasiku a prečo by ste si to mali skúsiť aj vy.

Pridal: Redakcia pis.sk
605

WAVE

Sídlo (adresa):
Hlavná 121, 080 01 Prešov
Telefón:
Mobil:
00421 905 896 467
E-mail:
WEB:
http://www.wave.sk/
Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Wave-Club/377866438961977
Wave centrum nezávislej kultúry
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK