Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Návrat k sebe - séria workshopov: Život s ayurvédou

Prinášame Vám pokračujúcu sériu workshopov NÁVRAT K SEBE. Novembrová premiéra sa niesla v duchu farieb. Farebná typologička Dáška Sedláková nám porozoprávala niečo o farebnej typológii. Vďaka Soni Hatokovej z NO Greencubator sme sa dozvedeli praktické informácie o chémii v domácnosti, ako sa jej vyhnúť a ako ju nahradiť prírodnejšou alternatívou. Vyrobili sme si prírodnú zmes na ihaláciu a pleťovú masku na naparovanie z kvalitných esenciálnych olejov a byliniek, vďaka rozkošnému obchodíku Alchemilka a jeho sympatickej majiteľke Kamile Mačugovej.


Pokračovanie série workshopov NÁVRAT K SEBE sa nesie v znamení AYURVÉDY v bežnom živote.


Ayurvéda v staroindickom jazyku znamená Ayus – život, dlhovekosť a veda – vedenie. Často sa nazýva matkou medicíny. Vo veľmi zjednodušenom ponímaní ide o praktický, odskúšaný a jednoduchý systém, ako žiť v súlade s prírodnými princípmi a ako nastoliť v ľudskom organizme zdravie a rovnováhu. Považuje sa za najstarší systém liečby a skladá sa z unikátneho systému harmonickej výživy, bylinnej terapie, relaxácie, meditácie, komplexnej detoxikácie a regenerácie organizmu, aromaterapie a terapie zvukom a farbami.


O základoch ayurvédy a jej plynulej integrácie do bežného života a vlastnom príbehu prečo sa rozhodla zaoberať práve ayurvédou, nám porozpráva pani docentka Iveta Kovalčíková z centra Deva ayurvéda v Prešove a v Košiciach. Pani docentka je hrdou mamkou Janky Kovalčíkovej, ktorú možno poznáte zo známej seriálovej relácie - Panelák. Ako sa hovorí - nič nie je náhoda a to, kto stojí za jej inšpiráciou založiť centrum Deva ayurvéda a pomáhať tak druhým, Vám s radosťou pani Iveta porozpráva.


Ukážeme si názornú demonštráciu ayurvédskej masáže rukami skúseného indického maséra priamo z kolísky ayurvédy - indického mestečka Kerala- pána Ratheesha Rajana.


Spoločne si navaríme ayurvédsku večeru na tri rôzne spôsoby, na báze troch základných ayurvédskych dóš : vata, kappha, pitta (vzduch, voda, oheň) a to pod vedením Gabiky Prihodovej z Inštitútu krásy Barbor, Prešov. Gabika sa venuje štúdiu ayurvédy na Ayurvédskej univerzite v Prahe.


Počas večera budete mať možnosť popíjať našu selekciu ayurvédskych čajov, ktoré sú vernou súčasťou našej ponuky nápojov od firmy ZLATEA.


Na záver sa porozprávame o jóge v duchu ayurvédy a čakajú na Vás zaujímave ceny v tombole.


Večer bude prebiehať v príjemných priestoroch reštaurácie POETIKA, v komornej a uvoľnenej atmosfére, spontánne a autenticky. Účastníci sú vítaní do programu kedykoľvek a v rámci možností vstupovať, pýtať sa, diskutovať či otvorene zdielať svoje skúsenosti.


Vstupné: 25 €
Rezervácia lístkov a ich zakúpenie najneskôr jeden deň pred podujatím je nutná. Môžete tak urobiť na tel. č : 0917 215 295; mailom : info@poetikapresov.sk
Kapacita je obmedzená: max 15 osôb ( min 7 osôb ).


UPOZORNENIE : Na tomto podujatí sú vyhotovované fotografie a videozáznamy za účelom následnej prezentácie a propagácie POETIKA bistro& coffee & wine. Vstupom na podujatie súhlasíte s publikáciou vizuálneho i hlasového materiálu na sociálnych médiách (instagram, facebook.) V prípade ak si publikáciu vyhotovených fotografií s vlastnou podobizňou neželáte, upozornite na to prosím pred začatím podujatia organizátora. Za pochopenie ďakujeme !

Pridal: Redakcia pis.sk
645

Poetika bistro & coffee & wine

Sídlo (adresa):
Hlavná 20, 080 01 Prešov
Telefón:
Mobil:
0917 215 295
E-mail:
WEB:
http://www.poetikapresov.sk/
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK