Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Oto Ferenczy – Cesty k hudbe

Spomienkový večer na hudobného skladateľa, teoretika a pedagóga Ota Ferenczyho (1921 – 2000), ktorý bol rodákom z východného Slovenska, z dedinky Brezovica nad Torysou. Cesty potomka známeho zemianskeho rodu viedli na gymnázium do Košíc a potom na hudobné štúdiá do Bratislavy, kde pôsobil celý svoj život. Stál pri zrode Vysokej školy múzických umení, zároveň bol v 60. rokoch minulého storočia jej rektorom. Tak prišiel zlom...


Naše rozprávanie o tom, čo všetko znamená pre človeka mladícke nadšenie a túžba umelecky sa presadiť a ako sa do života vpečaťujú politické deje a spoločenské udalosti, bude hudobne dotvárať popredné umelecké zoskupenie Československé komorné duo, ktoré prednesie Ferenczyho Sonátu pre husle a klavír.


Večer moderuje: Soňa Pariláková
Účinkujú: Československé komorní duo - Pavel Burdych / husle, Zuzana Berešová / klavír


VSTUP VOĽNÝ
Rezervácia miest: priamo vo VIOLE alebo na info@violapresov.sk / 0905 688 665 (t. č. je aktívne v čase otváracích hodín kaviarne)

Pridal: Redakcia pis.sk
916
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK