Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín
udalosť sa už konala

Think twice #1

Poznáte pojem upcycling? Aj keď v tejto podobe sa pojem objavuje na verejnosti len v poslednom čase, jeho zásady poznali už naši pra-prarodičia. Ľudia si už oddávna vyrábali zo starého, použitého šatstva iné kusy textílií – zástery, utierky či napríklad koberce.


O čo teda pri upcyclingu ide? Jednoducho o druhotné využitie nepotrebného materiálu. Postmoderný svet okolo nás je zahltený haldami už nepoužívaných vecí, znečistený okrem iného najmä textilným priemyslom, zasypaný odpadom na každom kroku. Väčšina ľudí nepotrebné a už nepoužívané veci zahadzuje a nakupuje neustále nové, ďalšie.


Najnovším trendom v rámci módy, ale aj všeobecne akéhosi zodpovedného prístupu k sebe samému, ale aj k planéte, je trend udržateľnosti. Ten sa prejavuje vo všetkých oblastiach a v módnom priemysle okrem iného predstavuje aj recykláciu starých, už nepoužitých častí oblečenia, nábytkov či náradia a vdychovanie im „nového života“.


A práve vdychovať život veciam budeme počas celého roka 2020 v rámci upcyclingového workshopu Think Twice pod vedením odevnej dizajnérky a kostymérky Veroniky Varcholovej. V prvom kole si zoberieme na mušku pánske košele, ktoré budeme pretvárať na dámske šaty, sukne, topy.


Ako predpoklad na zúčastnenie sa tohto workshopu nie sú nutné žiadne predošlé skúsenosti so šitím, zúčastniť sa ho môže každý (každé dievča či žena), ktorá chce osviežiť svoj šatník a zároveň sa priučiť nejakej novej zručnosti. Košele, doplnky a všetky pomôcky vám budú pridelené.


Vstupné: 10 €
Vstupenky: dajú sa zakúpiť len osobne na bare v Christianii.

Pridal: Redakcia pis.sk
428

CHRISTIANIA

Sídlo (adresa):
Hlavná 105, 080 01 Prešov
Telefón:
051/772 20 97
Mobil:
E-mail:
WEB:
http://www.christiania.eu.sk
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK