PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/10520/sushi_medzi_knihami.html

SUSHI medzi knihami

udalosť sa už konala < LIBRESSO Books & Coffee < Voľný čas

Chefparade, najväčšia škola varenia v strednej Európe a LIBRESSO BOOKS & COFFEE pre svojich prešovských fanúšikov pripravili interaktívny workshop prípravy sushi v príjemnom prostredí medzi knihami a výbornou kávou.


Príďte sa k nám presvedčiť, že obľúbené sushi dokážete pripraviť aj vy! Na tomto workshope sa naučíte vyrobiť najobľúbenejšie sushi lahôdky: Maki s avokádom, lososom, zeleninou, Uramaki – california v sezame s náplňou s uhorky, lososa a majonézy. Workshopom sushi vás prevedie skúsený šéfkuchár a sushiman a povie vám všetko, čo vás v súvislosti so sushi zaujíma.


Sushi (japonsky: 寿司) je slovo, ktoré netreba prekladať, a predsa v celom svete vedia, o čo ide. Svedčí o tom aj fakt, že kurz sushi je u nás jedným z najobľúbenejších kurzov! Vedeli ste, že prvé zmienky o sushi pochádzajú už z roku 718 n. l.? V časoch, keď neexistovali chladničky, používal sa tento spôsob na skladovanie surových rýb. Ich nasolené časti sa obaľovali do fermentovanej ryže, aby v nej dozreli. Ale pozor, pôvodne sa ryža vyhadzovala a konzumovala sa len samotná ryba. Až neskôr začali Japonci jesť ryžu rovnako ako rybu.


Dnes sa populárne japonské jedlo pripravuje z varenej ryže (nišiki) zmiešanej s octom (shari) a kombinácie ingrediencií ako ryby, morské plody, morská tráva, či zelenina. Rovnako dôležité pri servírovaní sú aj omáčky, do ktorých sa sushi namáča. Najobľúbenejšia je zmes sójovej omáčky a japonského ostrého zeleného chrenu – wasabi. Pri servírovaní by nemal chýbať ani nakladaný zázvor. Sushi sa stalo obľúbeným po celom svete nielen pre svoju netradičnosť, ale tiež vysokú výživovú hodnotu. Je zdrojom kvalitných bielkovín, nenasýtených kyselín, jódu, proteínov, minerálov a zároveň obsahuje málo tuku a kalórií. Vedeli ste, že v Tokiu existuje sushi univerzita?


KULINÁRSKY WORKSHOP
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári. V cene kulinárskeho workshopu je zahrnuté:
– príprava menu, vrátane všetkých potrebných ingrediencií
– kulinársky certifikát o úspešnom absolvovaní workshopu
– špeciálna workshopová ponuka na kurzy varenia v Chefparade Košice


Kuchár: Kumiko Uher
Cena: 19 Eur
Vstupenky: https://www.chefparade.sk/kurz/sushi-medzi-knihami-workshop/presov/2020-03-30/17:00/?fbclid=IwAR1RzaOIS6mbgEQsZ2qTu7sySmDm1cSkwaUu1c51YpwRQShv41wMwWhQODI

 
  Voľný čas | LIBRESSO Books & Coffee | Pridal: Redakcia pis.sk | čítané: 701 krát |  diskusia (0)