Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

Korben Dallas

Aj vy sa už po korone tešíte na poriadne koncerty?!?


Úvod prázdninovej koncertnej sezóny rozbalíme vo veľkom štýle! Už v sobotu 11. júla totiž privítame Korben Dallas aj s triom vokalistiek. Zahrajú skladby z aktuálneho albumu Bazén aj staršie hity, je sa na čo tešiť.


Bratislavská kapela KORBEN DALLAS vznikla v roku 2010. Jej debutový album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako živá nahrávka z koncertu, bol nominovaný na Radio_Head Awards v kategórii album roka – cena kritikov.


Výraznejšie sa kapela presadila s druhým albumom Karnevalová vrana, ktorý vyšiel v roku 2013 vo vydavateľstve Slnko Records. Karnevalová vrana sa dostala na prvú priečku v albumovom rebríčku slovenskej verzie iTunes aj Spotify, a na Radio_Head Awards 2013 získali Korben Dallas ceny za najlepší album, singel (Otec) a najlepšiu koncertnú kapelu. V roku 2014 skupina vydala tretí album Banská Bystrica, v roku 2017 album Stredovek, najnovším albumom je Bazén (2019).


Korben Dallas radi spolupracujú aj s inými hudobníkmi a skupinami. V relácii Rádia_FM sa predstavili so špeciálnym hosťom Andrejom Šebanom. V Česku aj na Slovensku odohrali niekoľko spoločných turné s kapelou Zrní, s Janou Kirschner nahrali duet Spolu. Na festivale Viva Musica! a neskôr aj na festivale Pohoda sa predstavili v sprievode symfonického orchestra. Projekt Korben Dallas Symphony bol zaznamenaný aj na albume Kam ideme (2015), na ktorom v skladbe Sen hosťuje aj Aneta Langerová. Kapela si zahrala na mnohých popredných slovenských a českých festivaloch, ako sú Pohoda, Colours of Ostrava, Rock for People alebo Grape.


Korben Dallas sú:
Juraj Benetin – gitara, spev
Lukáš Fila – basgitara
Ozo Guttler – bicie
Ľubo Petruška – gitara


Vstupné: 15 €
Vstupenky: http://www.christiania.eu.sk/event/1228-korben-dallas
Predpredaj vstupeniek na Tootoot (https://tootoot.fm/en/events/5ee37d3a235b4d09e04df9ba) a od pondelka, 15. 6. 2020 aj v Christianii priamo na bare.

Pridal: Redakcia pis.sk
623

CHRISTIANIA

Sídlo (adresa):
Hlavná 105, 080 01 Prešov
Telefón:
051/772 20 97
Mobil:
E-mail:
WEB:
http://www.christiania.eu.sk
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK