Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Ako sa Osmijanko hľadal a našiel

Osmijanko je rozprávka, s ktorou sa počíta. A to doslova. Predlohou inscenácie sa stali rôzne rozprávky o Osmijankovi, ktoré napísala veľmi známa slovenská spisovateľka Krista Bendová a ktoré stále majú čo povedať detskému čitateľovi. Vďaka tomu sme v Babadle vytvorili dialóg medzi detským divákom a hrdinom menom Osmijanko, ktorý komunikuje s postavami z rozprávok Kristy Bendovej. Osmijanko sa snaží zistiť kde sa to ocitol, čo sú to za zvláštne veci okolo neho, ba dokonca pochopiť vôbec, kto on sám je. Spoločne s ním diváci putujú Kráľovstvom čísel, ktoré nesmie v živote hrdinu čísla osem chýbať, Opačným svetom, kde je všetko, vrátane replík postáv, naopak, Rýmovacou krajinou, kde sa spoločne s Osmijankom, Mudrcom a Smutnou princeznou naučíme rýmovať a veršovať, až sa dostaneme do ozajstnej detektívky, v ktorej Osmijanko snáď zistí, odkiaľ pochádza.


Osobitosťou inscenácie je využívanie viacerých druhov bábkového divadla. Divák teda spolu s „Osmičkovým chlapcom“, putuje nie len jeho príbehmi, ale aj príbehmi divadla ako takého. A že sú tieto príbehy stále zaujímavé a pútavé, o tom sa, spoločne s Osmijankom, môžete presvedčiť v doslova rozprávkovom divadle Babadlo v Prešove.


Predstavenie pre deti od 5 rokov.
Vstupné: 3 €

Pridal: Redakcia pis.sk
586
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK