Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 6.7.2020

Pri návšteve kina dbajte na bezpečnostné odporúčania a:
-noste rúško (alebo jeho náhradu),
-dodržujte bezpečnú vzdialenosť,
-pri vstupe do priestorov kina použite dezinfekciu,
-pri kýchaní a kašľaní použite vreckovku alebo ohnutý lakeť, nie ruku,
-dbajte na pravidelné umývanie rúk mydlom a teplou vodou,
-ak je to možné, uprednostňujte bezhotovostné platby,
-ak je to možné, zakúpte si vstupenky vopred (ideálne online cez webpredaj),
-obmedzte fyzický kontakt.


3BOBULE 18:00, 20:20 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) sa stali majiteľmi vinárstva a rodičmi roztopašných dvojčiat. Každodenné starosti však dokážu byť občas nesmierne unavujúce, takže v manželstve im to teraz až tak neklape. Navyše prichádza rozhodujúci čas vinárskeho roka – vinobranie. Honza s Klárou majú problémov nad hlavu – popri manželstve riešia krádeže vo viniciach. Klára bojuje s predsudkami okolia, ktoré neverí, že žena môže robiť kvalitné víno a prekročiť tieň svojho otca (Václav Postránecký). Ešteže ten ju všetkým prevádza prostredníctvom vtipných a múdrych rád ako na slovo vzatý vinársky i životný guru. Honza sa po rokoch stretáva s neodolateľným kumpánom Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten sa nadšene hrnie na návštevu, aby pomohol so zbieraním úrody, čomu samozrejme ale vôbec nerozumie. Pritom Honzovi celkom zabudne spomenúť, že zároveň uteká pred dlhmi, ktoré stihol nazbierať, a že svojho pubertálneho syna, ktorý prišiel s ním, tak trocha uniesol. Jirkova prítomnosť dokáže spoľahlivo vniesť do života všetkých okolo vítaný i nevítaný rozruch. S veriteľmi a políciou na krku, za pomoci starých známych susedov Kozderku (Miroslav Táborský) a Františka (Marián Roden) začína séria komických omylov a nedorozumení.


BOURÁK 17:50, 20:10 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Ivanovi Trojanovi v komédii Ondřeja Trojana tečie do baráku aj do topánok.
Bourák je komédia zo súčasnosti - trochu čierna a trochu gangsterka, plná skvelej hudby a skvelých hercov. Striedajú sa v nej absurdné situácie s romantikou a rokenrolové vypaľováky so zamilovanými slaďákmi - v podaní najlepšej kapely, akú si dokážete predstaviť. Režisér Ondřej Trojan a scenárista Petr Jarchovský opäť spojili svoje tvorivé sily, aby podobne ako v prípade legendárneho Občianskeho preukazu priniesli divákom nezabudnuteľný filmový zážitok. Príbeh filmu sa točí okolo Kamily (Veronika Marková), ktorá má 18 a je úplne zúfalá. Žije v meste, kde zdochol pes, práve prišla o prácu a má plné zuby svojich nedospelých rodičov. Jej otec (Ivan Trojan), večný puberťák, kšeftuje s vrakmi áut a chodí trsať rock´n´roll s babenkou, čo vyzerá ako zo starého amerického katalógu na podprsenky (Alena Pajtinková). Rezignovanú matku (Kristýna Boková) balí lokálny gangster (Jiří Macháček), ktorému padol biznis, pretože mesto zakázalo hracie automaty. Kamila sa však nevzdáva a rozhodne sa o svoju rodinu a svoje šťastie zabojovať. Len musí presvedčiť mamu, aby otcovi konečne pristrihla tie jeho vypelichané krídelká!


EMMA 20:30 hod.
Žáner: romantická komédia
OBSAH:
Adaptácia nesmrteľnej románovej klasiky Jane Austenovej o dievčine, ktorá sa tak dlho zahrávala s citmi druhých ľudí, až kým sama neochorela tou najzáludnejšou z chorôb, láskou.
Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je krásna, bystrá, bohatá a na svoju dobu aj pomerne emancipovaná. A navyše má aj jeden zvláštny talent, schopnosť dávať dohromady osoby opačného pohlavia a dopraviť ich až pred oltár. Aspoň si to o sebe začne myslieť, najmä keď sa jej vďaka niekoľkým drobným intrigánskym ťahom podarí vydať svoju vychovávateľku za bohatého vdovca. Jej ďalším projektom sa stane plánované spojenie mladučkej a naivnej Harriet s miestnym farárom. Aj napriek tomu, že Emmin otec dcéru varuje, aby sa nezahrávala a priateľ z detstva George Knightley sa jej snaží vysvetliť, že láske sa rozkazovať nedá, dohadzovačka Emma tlačí Harriet do svadby s kňazom silou zarputilého Amora. Všetko sa žiaľ skončí nezdarom, katastrofou, potokmi preliatych sĺz a citovým uragánom, v epicentre ktorého sa ocitne práve Emma, ktorej tento neúspech rozmetá všetky životné istoty. Až potom konečne pochopí, že svojho vyvoleného si musí nájsť každý sám, a že hľadanie toho pravého nemusí byť paradoxne to najťažšie, pretože svoju lásku môžete mať celý život priamo pred očami, len nesmiete byť slepí. „Keď chcete nakrútiť dobrú romantickú komédiu, lepší pôvodný materiál ako sú romány Jane Austenovej nájdete len ťažko“ hovorí producent Tim Bevan z spoločnosti Working Title, ktorá má na tento žáner patent (Štyri svadby a jeden pohreb, Notting Hill, Láska nebeská). „Emmu mám obzvlášť rád, lebo hlavná hrdinka v nej prejde úžasnou premenou. Na začiatku je mladá a naivná, pritom však absolútne sebaistá a vôbec sa nebojí robiť jednu chybu za druhou. Potom dospeje, precitne a zmúdrie a náhle je sebavedomie preč. Myslím, že takéto skúsenosti zažíva aj veľa mladých dievčat 21. storočia“ dodáva producent.


JEŽKO SONIC 16:20 hod.
Žáner: animovaný, komédia, dobrodružný
OBSAH:
Superrýchly modrý ježko Sonic patrí medzi najväčšie videoherné legendy. A pretože o legendách sa spravidla natáčajú filmy, vznikla aj komédia, v ktorej bude hlavný hrdina unikať pred svojim neúnavným prenasledovateľom Doktorom Robotnikom rýchlosťou toho najrýchlejšieho blesku.
Schopnosť unikať najrýchlejšie na svete - a to na ktoromkoľvek svete, v ktorom sa práve vyskytuje, by ježko Sonic bez mrknutia oka vymenil za naozajstného kamaráta. Zo svojho lesného útočišťa síce chodí navštevovať dobráckeho malomestského šerifa Toma /James Mardsen/, ten sa však tak úplne nepočíta, lebo si Sonica pri jeho rýchlosti ešte nestihol všimnúť.
A Sonic sa snaží nezanechávať stopy svojej prítomnosti, lebo vie, že by po ňom šli. A kto? No predsa všetci! Lenže aj ten najopatrnejší ježko môže urobiť malú chybičku, ktorou je v Sonicovom prípade dočasný výpadok elektriny v polovici Ameriky. Bezradná a znepokojená vláda na odhalenie príčin kolosálneho výpadku najme toho vôbec najschopnejšieho génia, zľahka šialeného Doktora Robotnika /Jim Carey/. Ten Sonicovu stopu zavetrí skoro okamžite. A Sonic vzápätí zistí, že ani najrýchlejšie nohy nemusia vždy stačiť na úspešný únik, navyše keď stratil zázračné krúžky, ktoré mu umožňovaly rýchle cestovanie medzi rôznymi svetmi.
Jediný, kto pozná ich aktuálnu polohu je Sonicov "kamoš" šerif Tom, a ten sa do zachraňovania mimozemského ježka pred neúnavným a vynaliezavým Doktorom Robotnikom práve dvakrát nehrnie. Potom si však ako správny ochranca zákona uvedomí, že slabších treba brániť a vtedy sa len začnú diať veci... Napriek tomu, že diváci záporákom väčšinou nefandia, Doktor Robotnik by sa mohol stať výnimkou, lebo hravé šialenstvo a nezlomná energia, ktoré postave vdýchol Jim Carey sú doslova očarujúce. "Dlho som sa túžil vrátiť ku svojim koreňom, k postave Ace Venturu, v ktorej som sa mohol celkom odviazať. A ježko Sonic mi tento sen stopercentne splnil. Bola to radosť, " priznáva herec.


LASSIE SA VRACIA 15:10 hod.
Žáner: rodinný, dobrodružný, dráma
OBSAH:
Lassie, najslávnejší pes filmovej histórie, prichádza opäť na plátna kín. A spolu s ňou sa vracia aj úžasný príbeh o nerozlučnom priateľstve chlapca a jeho dlhosrstej kólie. Dvanásťročný Florián a jeho verná psia kamarátka Lassie sú proti svojej vôli rozdelení a Lassie sa dostáva až na druhý koniec krajiny. Z nového domova však utečie a vydáva sa na neuveriteľne odvážnu, strastiplnú, ale aj zábavnú cestu späť. Florián a jeho pes Lassie sú známa dvojka po celom okolí. Nerozluční priatelia si nenechajú ujsť žiadne spoločné huncútstvo a užívajú si idylický život na vidieku. Keď ale Floriánov otec príde o prácu, rodina sa musí presťahovať do malého bytu, kam majú psy prísny zákaz. Verdikt je neúprosný – Lassie musí z domu preč. Ujme sa jej sympatický gróf a vezme ju na panstvo k Severnému moru na opačný koniec krajiny ako darček pre svoju vnučku. Na prvý pohľad by tu Lassie nemalo nič chýbať. Jej vernosť však nemá hraníc, takže len čo sa naskytne príležitosť, utečie a rozbehne sa naspäť domov za Floriánom. Vyráža na neuveriteľné psie dobrodružstvo, na ohromujúcu cestu cez celú krajinu, na cestu plnú prekážok, dobrých ľudí aj ľudí so zlými úmyslami. Hoci je od svojho kamaráta vzdialená niekoľko stovák kilometrov, Lassie nedokáže nič zastaviť. Pre všetkých má jasný odkaz: „Vraciam sa domov.“ Najnovšie spracovanie vychádza z pôvodnej poviedky Erica Knighta, ktorá stála na úplnom počiatku dnes už kultového fenoménu Lassie. Text s názvom Lassie sa vracia vyšiel v roku 1940 a ihneď si získal obrovskú popularitu. Rovnako ako prvé filmové spracovanie z roku 1943, v ktorom jednu z detských rolí stvárnila neskoršia hviezda filmového neba Elizabeth Taylor. Nesmrteľná postava Lassie sa vo filmoch, seriáloch či komiksoch v rozličných obmenách pravidelne vracia a v aktuálnom spracovaní pôvodného príbehu predvedie opäť nové kúsky. Lassie tak potvrdzuje, že žánre so psím hrdinom sú medzi divákmi už celé desaťročia nesmierne obľúbené a milujú ich všetky generácie filmových fanúšikov.


LOV 20:50 hod.
Žáner: triler
OBSAH:
Poľovačka na ľudí? Príšerný nápad, ktorý sa skupina „inak rozmýšľajúcich“ jedincov rozhodne vyskúšať naživo. Lov je znepokojujúci originálny triler od tvorcov hororových filmov Uteč, My a série Očista.
Dvanásť ľudí sa zobúdza na lúke uprostred lesa. Nepoznajú sa, nevedia, kde sú, ani ako sa tam dostali. Netušia, že boli vybratí na špeciálny účel…..stali sa lovnou zverou. Kto a prečo na nich poľuje? Skôr ako si stihnú odpovedať, niektorí z nich padnú mŕtvi na zem. Tí, ktorí prežili prvú salvu, začínajú tušiť, že ide o život, a že neznámi strelci neprestanú, kým ich všetkých nezlikvidujú. Normálny člověk, by takúto situáciu nezvládol, lenže Crystal /Betty Gilpin/ našťastie celkom normálna nie je. Nechystá sa zomrieť a urobí všetko pre to, aby prežila. Dokonca sa môže stať, že z lovcov budú obete…. Jason Blum, producent vynikajúcich hororov Uteč, My a série Očista, a Damon Lindelof, spoluautor televíznych seriálov Pozostalí a Stratení, prichádzajú s mysterióznym trilerom, ktorý sa miestami stáva až čiernou komédiou. Záleží na povahe a predstavivosti diváka. „Lov je veľmi akčná, veľmi násilná, ale zároveň veľmi hravá satira, “ hovorí scenárista Damon Lindelof. „Nediktuje divákom čiernobiele videnie sveta, v ktorom sú len dobrí a zlí. Ukazuje dve skupiny ľudí, ktorí si nerozumejú a dopustia sa voči sebe extrémneho násilia. V tomto smere ma veľmi inšpiroval film Uteč. Tiež som chcel nakrútiť desivý príbeh so spoločenským presahom, pri ktorom sa divák zároveň môže aj smiať, “ dodáva Lindelof.


RADIOACTIVE 18:10 hod.
Žáner: životopisný
OBSAH:
Príbeh ženy, ktorá sa rozhodla pre lásku, materstvo i vedu zároveň a z ničoho nepoľavila. Neuveriteľný, no skutočný príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne - Marie Curie-Sklodowskej. Narodila sa v Poľsku. Jej túžba po vyššom vedeckom vzdelaní ju privedie do Paríža , kde dokázala získať doktorát na parížskej Sorbonne. Tu sa zoznamuje so svojim manželom a životnou láskou fyzikom Pierrom Curiem. V šťastnom manželstve vychováva dve dcéry. Zároveň v biednych podmienkach drevenej kôlne, s deravou strechou - honosne nazvanej laboratórium , znáša výpary, žiarenie, pred ktorým sa nechráni a kde celé hodiny mieša železnou tyčou vriacu masu- sa jej podarí získať decigram čistého rádia. Úspech sa dostaví v roku 1902. Týmto objavom rádia navždy zmenila tvár vedy. V roku 1903 tento pár spoločne získal Nobelovu cenu za fyziku za svoj objav, vďaka čomu sa Maria stala prvou ženou, ktorá získala takúto cenu. Zo smrti svojho milovaného Pierra sa dlho nevedela spamätať. Stálym útočiskom sa stala práca v laboratóriu a tá jej priniesla druhú Nobelovu cenu za chémiu. Objavila rádium, ktoré malo liečiť a slúžiť ľudstvu. Ale práve ľudstvo, ako sa to v histórii stáva, tento geniálny objav zneužilo. Chvalabohu, Marie Curie sa Hirošimy a Černobylu nedožila... Zaujímavosťou je, že scenár filmu bol adaptovaný z grafického románu Lauren Rednissovej „Radioactive: Marie & Pierre Curie: Tale of Love and Fallout“.


RODINA ADDAMSOVCOV 15:50 hod.
Žáner: rodinná komédia, animovaný
OBSAH:
Máte pocit, že vaša rodina je divná?
Pripravte si prsty na lusknutie! Na plátna kín opäť prichádza ikonická rodina, ktorá každý rok vyhráva všetky súťaže na Halloween. Tentokrát sa členovia tejto vtipnej a výstrednej rodinky predstavia v animovanej podobe. Malí aj veľkí diváci sa môžu tešiť na skvelú zábavu, pretože Addamsovci sa budú snažiť silou-mocou dokázať, že dobrí susedia sú pre svoje okolie na nezaplatenie.


SNEŽNÁ HLIADKA 16:00 hod.
Žáner: animovaná rozprávka
OBSAH:
Napínavé dobrodružstvo veselej polárnej partičky.
Polárny lišiak Swifty doručuje zásielky a každý deň sníva o tom, že sa stane najlepším kuriérom v družine Hviezdnych severských psov. Aby dokázal, že na to má, rozhodne sa doručiť záhadnú zásielku na tajné miesto. Až pred dverami zistí, že ide o nedobytnú pevnosť, kde prefíkaný zloduch Otto Von Walrus spriada plány na zničenie Arktídy a ovládnutie sveta. Swifty neváha a s pomocou svojich priateľov zostaví Snežnú hliadku, ktorá musí odvrátiť hroziace nebezpečenstvo.


TAKMER DOKONALÉ TAJOMSTVÁ 17:30, 20:00 hod.
Žáner: komédia, dráma, romantický
OBSAH:
3 ženy, 4 muži, 7 mobilov a 1 „nevinná“ hra.
Režisér a scenárista bláznivých komédií zo série Fakjú pán profesor a ich tri hlavné tváre vrátane predstaviteľa samotného profesora sa znovu stretli pred kamerou a natočili spolu ďalšiu skvelú a mega úspešnú komédiu Takmer dokonalé tajomstvá. Na spoločnej večeri sa zíde niekoľko párov a po pár pohárikoch sa rozhodnú, že svoje telefóny položia na stôl a podelia sa s ostatnými o všetky správy, odkazy aj telefonáty v ten večer. Esemesky sa prečítajú, hovory budú nahlas. Veď o nič nejde, bude zábava. Lenže práve naši múdri mobilní „kamoši“ o nás vedia úplne všetko, poznajú naše tajomstvá, druhé životy, drobné a väčšie lži, milenky aj milencov. Po chvíľke nevinnej zábavy začnú chodiť správy, ktoré by ste so svojimi partnermi či priateľmi radšej nezdieľali. Rozbehne sa séria šialených situácií a trapasov, z ktorých bude čoskoro všetkým pri stole nepríjemne horúco. Odídu domov partnerské dvojice v takom zložení, v akom prišli?
Upozornenie: Túto hru so svojimi priateľmi neskúšajte bez dozoru skúseného terapeuta. Režisér a scenárista Bora Dagtekin pobavil komédiami Fakjú pán profesor stotisíce divákov a v Takmer dokonalých tajomstvách ukazuje nielen svoj talent na komediálne gagy a pointy, ale aj schopnosť vytvárať dynamické, britké dialógy. Hviezdy zo série Fakjú… Elyas M´Barek, Jella Haase a Karoline Herfurth zase dospeli z bláznivých, uletených postáv do náročnejších rolí s viacerými odtieňmi humoru. Spoločnosť im vo filme Takmer dokonalé tajomstvá bude robiť Florian David Fitz, ktorého môžu diváci poznať z úspešných komédií 100 vecí a Najkrajší deň. Komédia Takmer dokonalé tajomstvá vznikla podľa talianskeho originálu Úplní cudzinci a pôvodný nápad osviežila vlastnou energiou.


V SIETI 18:30 hod.
Žáner: dokument
OBSAH:
3 herečky, 3 izby, 10 dní a 2458 sexuálnych predátorov. Experiment, ktorý naliehavým spôsobom otvára tabuizovanú tému zneužívania detí na internete. Tri dospelé herečky s detskými črtami dostávajú za úlohu, prostredníctvom falošných profilov na sociálnych sieťach predstierať, že majú dvanásť rokov. Vo verných kópiách detských izieb, postavených vo filmových ateliéroch, chatujú a skypujú s mužmi všetkých vekových kategórií, ktorí ich na internete vyhľadali a oslovili. Veľká väčšina z mužov požaduje sex prostredníctvom videohovoru, posiela fotografie svojich prirodzení, odkazy na porno, alebo sa dievčatá pokúšajú vydierať. Dokumentárny film hovorí o strhujúcej dráme troch hrdiniek alias „dvanásťročných dievčat“ od castingu až po osobné stretnutia, kedy sa s predátormi vidia tvárou v tvár pod dohľadom ochranky a šiestich skrytých kamier. Taktiky predátorov sa tak obracajú proti svojim strojcom a z lovcov sa stávajú lovení.


VPRED 15:40 hod.
Žáner: animovaný, komédia, rodinný
OBSAH:
Film VPRED nás zavedie do sveta fantázie, kde sa predstavia dvaja elfskí bratia, ktorí sa vydávajú na výpravu, aby zistili či ešte vo svete existuje niečo magické.

Pridal: Redakcia pis.sk
563

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK