PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/10820/program_kina_2-8-2020.html

Program kina 2.8.2020

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

Pri návšteve kina dbajte na bezpečnostné odporúčania a:
-noste rúško (alebo jeho náhradu),
-dodržujte bezpečnú vzdialenosť,
-pri vstupe do priestorov kina použite dezinfekciu,
-pri kýchaní a kašľaní použite vreckovku alebo ohnutý lakeť, nie ruku,
-dbajte na pravidelné umývanie rúk mydlom a teplou vodou,
-ak je to možné, uprednostňujte bezhotovostné platby,
-ak je to možné, zakúpte si vstupenky vopred (ideálne online cez webpredaj),
-obmedzte fyzický kontakt.


3BOBULE 18:30 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) sa stali majiteľmi vinárstva a rodičmi roztopašných dvojčiat. Každodenné starosti však dokážu byť občas nesmierne unavujúce, takže v manželstve im to teraz až tak neklape. Navyše prichádza rozhodujúci čas vinárskeho roka – vinobranie. Honza s Klárou majú problémov nad hlavu – popri manželstve riešia krádeže vo viniciach. Klára bojuje s predsudkami okolia, ktoré neverí, že žena môže robiť kvalitné víno a prekročiť tieň svojho otca (Václav Postránecký). Ešteže ten ju všetkým prevádza prostredníctvom vtipných a múdrych rád ako na slovo vzatý vinársky i životný guru. Honza sa po rokoch stretáva s neodolateľným kumpánom Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten sa nadšene hrnie na návštevu, aby pomohol so zbieraním úrody, čomu samozrejme ale vôbec nerozumie. Pritom Honzovi celkom zabudne spomenúť, že zároveň uteká pred dlhmi, ktoré stihol nazbierať, a že svojho pubertálneho syna, ktorý prišiel s ním, tak trocha uniesol. Jirkova prítomnosť dokáže spoľahlivo vniesť do života všetkých okolo vítaný i nevítaný rozruch. S veriteľmi a políciou na krku, za pomoci starých známych susedov Kozderku (Miroslav Táborský) a Františka (Marián Roden) začína séria komických omylov a nedorozumení.


HAVEL 18:10, 20:10 hod.
Žáner: dráma, životopisný
OBSAH:
Čo by ste obetovali za pravdu a lásku?
Životopisný film Havel prináša príbeh jednej z najvýraznejších postáv česko-slovenskej histórie z disidentského obdobia, keď ešte Václav Havel nebol slávnou osobnosťou. „Portrét štátnika nečakajte, “ sľubuje režisér Slávek Horák. Film sa sústredí na Havlov búrlivý osobný život, ktorému dominuje boj za pravdu a správnu vec, prenasledovanie, väzenie, ale aj milostné aféry, pochybnosti o sebe samom a humor. V centre všetkého však stojí atypický, no o to silnejší vzťah s manželkou Olgou.
Dej filmu sa odohráva medzi rokmi 1968 a 1989 a zachytáva premenu hlavného hrdinu od ľahkovážneho, úspešného dramatika zo šesťdesiatych rokov cez bojovníka za ľudské práva v rokoch sedemdesiatych až po väzňa a potom aj vodcovskú osobnosť nežnej revolúcie v roku 1989. Dejiny sú ale až v druhom pláne, dráma Havel ponúka predovšetkým veľký, vzrušujúci a málo známy príbeh osobnosti svetového významu.
Scenár k filmu vznikal tri roky, mnohé dramatické momenty vychádzajú zo skutočných udalostí, niektoré sú však výsledkom autorskej predstavivosti. „Havel je hraný film, nie učebnica. Ako hovoria všetci veľkí rozprávači, nikdy nenechajte stáť fakty v ceste dobrému príbehu, “ zdôrazňuje režisér Horák, ktorý je spoločne s Rudolfom Suchánkom aj autorom scenára.
V titulnej role Václava Havla exceluje aktuálny držiteľ ceny Thálie Viktor Dvořák. „Čítal som, pozeral som si záznamy, pýtal som sa ľudí, ktorí Václava Havla zažili. Okrem toho som doma pred natáčaním ráčkoval, “ hovorí Dvořák o náročnej príprave. Olgu Havlovú hrá Anna Geislerová: „Bola to pre mňa výnimočná úloha, je to iné, keď hráte skutočného človeka, navyše človeka, ktorého si vážite. Olga je žena, ku ktorej cítim obrovskú úctu, a potom tu zrazu stojím v župane s cigaretkou v ruke. Bolo to zvláštne a mala som z toho trochu husiu kožu.“ Výraznou a neprehliadnuteľnou postavou filmu je Havlov kamarát, herec, burič a živel Pavel Landovský, ktorého stvárnil Martin Hofmann. „Temperamentný, odvážny a skutočný, “ opisuje Hofmann svojho hrdinu.
V ďalších úlohách sa predstaví Barbora Seidlová, Jiří Bartoška, Stanislav Majer či slovenský herec Adrian Jastraban. Film Havel natočil režisér Slávek Horák, ktorého predchádzajúca snímka Domáca opatera reprezentovala Českú republiku na Oscaroch. Magazín Variety ho vďaka nej zaradil na svoj zoznam 10 najnádejnejších svetových režisérov.


LOV 20:00 hod.
Žáner: triler
OBSAH:
Poľovačka na ľudí? Príšerný nápad, ktorý sa skupina „inak rozmýšľajúcich“ jedincov rozhodne vyskúšať naživo. Lov je znepokojujúci originálny triler od tvorcov hororových filmov Uteč, My a série Očista.
Dvanásť ľudí sa zobúdza na lúke uprostred lesa. Nepoznajú sa, nevedia, kde sú, ani ako sa tam dostali. Netušia, že boli vybratí na špeciálny účel…..stali sa lovnou zverou. Kto a prečo na nich poľuje? Skôr ako si stihnú odpovedať, niektorí z nich padnú mŕtvi na zem. Tí, ktorí prežili prvú salvu, začínajú tušiť, že ide o život, a že neznámi strelci neprestanú, kým ich všetkých nezlikvidujú. Normálny člověk, by takúto situáciu nezvládol, lenže Crystal /Betty Gilpin/ našťastie celkom normálna nie je. Nechystá sa zomrieť a urobí všetko pre to, aby prežila. Dokonca sa môže stať, že z lovcov budú obete…. Jason Blum, producent vynikajúcich hororov Uteč, My a série Očista, a Damon Lindelof, spoluautor televíznych seriálov Pozostalí a Stratení, prichádzajú s mysterióznym trilerom, ktorý sa miestami stáva až čiernou komédiou. Záleží na povahe a predstavivosti diváka. „Lov je veľmi akčná, veľmi násilná, ale zároveň veľmi hravá satira, “ hovorí scenárista Damon Lindelof. „Nediktuje divákom čiernobiele videnie sveta, v ktorom sú len dobrí a zlí. Ukazuje dve skupiny ľudí, ktorí si nerozumejú a dopustia sa voči sebe extrémneho násilia. V tomto smere ma veľmi inšpiroval film Uteč. Tiež som chcel nakrútiť desivý príbeh so spoločenským presahom, pri ktorom sa divák zároveň môže aj smiať, “ dodáva Lindelof.


MINNA A TOVÁREŇ NA SNY 14:10, 16:20 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH:
Snívanie nebolo nikdy zábavnejšie
Skúste si predstaviť nočné snívanie ako svet nekonečných filmových štúdií, v ktorom má každý z nás vlastný filmový štáb a režiséra svojich snov. Akási obdoba hollywoodskej továrne na sny. Presne tento svet objaví dvanásťročná Minna, keď sa v spánku zhodou náhod dostane do snového zákulisia. V prvej chvíli je ohúrená, no postupne sa na mieste, kde sa rodia sny, začína cítiť ako doma. Potajomky sleduje pracovníkov továrne pri ich práci a zisťuje, že aj ona sama odtiaľto môže ovplyvniť sny iných ľudí, zasiahnuť do ich scenára. Tam pridať trošku vtipu, tu zase niečo strašidelné – ideálne do snov nevlastnej sestry, ktorá Minne poriadne lezie na nervy. Tento úžasný objav sľubuje obrovskú zábavu. Zahrávať sa s ľudskými snami sa však nevypláca…
Minna je inteligentná mladá slečna, ktorá si veľmi nepotrpí na svoj vzhľad, vystačí si s jedným starým svetrom, tlačidlovým telefónom a radšej ako na internete trávi čas hraním šachu či varením. Jej pokojný život vo dvojici, teda v trojici s otcom Johnom a škrečkom Viggom Mortensenom naruší príchod otcovej priateľky s dcérou Jenny. Nová nevlastná sestra je totiž pravým opakom Minny – afektovaná blondína, ktorej životom sú sociálne siete a počet lajkov na Instagrame je pre ňu dôležitejší ako výška IQ. Navyše, je veľmi arogantná, egoistická a Minnu v jej vlastnom dome doslova terorizuje. Minna sa teda rozhodne Jenny trochu „osladiť“ život a zoberie sny svojej nevlastnej sestry do vlastných rúk. Režírovanie cudzích snov sa jej však čoskoro vymkne spod kontroly.
Minna a továreň na sny nadväzuje na najlepšiu tradíciu inteligentných a emotívnych animákov typu pixarovského V hlave. Vaša predstavivosť je iba začiatok…


NEDOTKNUTÍ 19:30, 20:40 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Traja mladí muži so zdravotným postihnutím (Grant Rosenmeyer, Hayden Szeto a Ravi Patel) utekajú od svojich až príliš starostlivých rodičov na výlet do bordelu v Montreale, kde poskytujú služby zákazníkom so špeciálnymi potrebami. Na túto cestu sa s nimi vyberie Sam (Gabourey Sidibe), zdravotná sestra, ktorá pomáha odviezť chlapcov za hranice, aby si splnili svoj sen a prišli o panictvo.


SCOOB! 13:30, 14:00, 15:40, 17:50 hod.
Žáner: animovaný, rodinný, komédia
OBSAH:
Už od detstva riešia Shaggy Rogers, Fred Jones, Velma Dinkley a Daphne Blake záhady po celom svete so Shaggyho maznáčikom, Scoobym-Doo, ale ich najväčšia záhada ešte len príde, keď Blue Falcon najme Shaggyho a Scoobyho, aby zmaril úsilie Dicka Dastardlyho spôsobiť psiu apokalypsu.


SNEŽNÁ HLIADKA 13:20 hod.
Žáner: animovaná rozprávka
OBSAH:
Napínavé dobrodružstvo veselej polárnej partičky.
Polárny lišiak Swifty doručuje zásielky a každý deň sníva o tom, že sa stane najlepším kuriérom v družine Hviezdnych severských psov. Aby dokázal, že na to má, rozhodne sa doručiť záhadnú zásielku na tajné miesto. Až pred dverami zistí, že ide o nedobytnú pevnosť, kde prefíkaný zloduch Otto Von Walrus spriada plány na zničenie Arktídy a ovládnutie sveta. Swifty neváha a s pomocou svojich priateľov zostaví Snežnú hliadku, ktorá musí odvrátiť hroziace nebezpečenstvo.


TAKMER DOKONALÉ TAJOMSTVÁ 20:30 hod.
Žáner: komédia, dráma, romantický
OBSAH:
3 ženy, 4 muži, 7 mobilov a 1 „nevinná“ hra.
Režisér a scenárista bláznivých komédií zo série Fakjú pán profesor a ich tri hlavné tváre vrátane predstaviteľa samotného profesora sa znovu stretli pred kamerou a natočili spolu ďalšiu skvelú a mega úspešnú komédiu Takmer dokonalé tajomstvá. Na spoločnej večeri sa zíde niekoľko párov a po pár pohárikoch sa rozhodnú, že svoje telefóny položia na stôl a podelia sa s ostatnými o všetky správy, odkazy aj telefonáty v ten večer. Esemesky sa prečítajú, hovory budú nahlas. Veď o nič nejde, bude zábava. Lenže práve naši múdri mobilní „kamoši“ o nás vedia úplne všetko, poznajú naše tajomstvá, druhé životy, drobné a väčšie lži, milenky aj milencov. Po chvíľke nevinnej zábavy začnú chodiť správy, ktoré by ste so svojimi partnermi či priateľmi radšej nezdieľali. Rozbehne sa séria šialených situácií a trapasov, z ktorých bude čoskoro všetkým pri stole nepríjemne horúco. Odídu domov partnerské dvojice v takom zložení, v akom prišli?
Upozornenie: Túto hru so svojimi priateľmi neskúšajte bez dozoru skúseného terapeuta. Režisér a scenárista Bora Dagtekin pobavil komédiami Fakjú pán profesor stotisíce divákov a v Takmer dokonalých tajomstvách ukazuje nielen svoj talent na komediálne gagy a pointy, ale aj schopnosť vytvárať dynamické, britké dialógy. Hviezdy zo série Fakjú… Elyas M´Barek, Jella Haase a Karoline Herfurth zase dospeli z bláznivých, uletených postáv do náročnejších rolí s viacerými odtieňmi humoru. Spoločnosť im vo filme Takmer dokonalé tajomstvá bude robiť Florian David Fitz, ktorého môžu diváci poznať z úspešných komédií 100 vecí a Najkrajší deň. Komédia Takmer dokonalé tajomstvá vznikla podľa talianskeho originálu Úplní cudzinci a pôvodný nápad osviežila vlastnou energiou.


TROLLOVIA: SVETOVÉ TURNÉ 16:00 hod.
Žáner: animovaná komédia
OBSAH:
Animovaná nálož dobrej nálady, to je filmová rozprávka Trolovia: Svetové turné. Tvorcovia z DreamWorks Animation vás presvedčia, že všetky problémy sveta sa dajú vyriešiť tancom, spevom a objímaním.
Princezná Poppy, stopercentná trolia klaďaska z úspešného prvého dielu, sa v druhom stala kráľovnou, ale našťastie ju to nijako nepoznamenalo. Vo svojom kráľovstve vládne spevom, tancom a ľavou zadnou, lebo panovať v krajine, v ktorej nie sú žiadne problémy, je úplná hračka. Princeznin svet by sa aj naďalej pokojne pohupoval v popovom rytme, keby jedného dňa nedošlo k šokujúcemu odhaleniu – popoví Trolovia nie sú jediní obyvatelia planéty! Žijú na nej ďalšie trolie kmene, a tie vyznávajú rôzne hudobné štýly. A tak sa zoznámime s Techno Trolmi, Country Trolmi a dokonca s Trolomi Rockovými! Tým rockovým vládne kráľovná Barbara a drsne uprednostňuje nielen tvrdšiu muziku ale aj predstavu, že rock je jediná správna hudba a mala by preto znieť na celej planéte. A toto už nie je problém, ktorý by Poppy mohla zvládnuť objatím a milou pesničkou. Preto sa spoločne so svojím najväčším kamošom Vetvošom vyberie na hudbyplnú púť do neprebádaných končín kráľovstva, aby našla spôsob ako zastaviť rockovú kolegyňu skôr, než svet úplne ovládnu gitarové riffy. Rovnako ako prvý diel, je aj dvojka plná hudobných peciek a ich originálnych remakov. Predstaviteľ Vetvoša Justin Timberlake navyše pre film zložil novú pesničku, ktorá má ambíciu aj potenciál dobyť prvé priečky hitparád podobne ako na Oscara nominovaný hit Can´t Stop The Feeling z prvých Trolov. Ani v slovenskom znení nebudú diváci ochudobnení o zaujímavé hlasy, v postavách Poppy a Vetvoša sa predstavia Romana Dang Van a Peter Makranský, a za rockových trolov budú spievať Mária Čírová, Nela Pocisková, Michael Švehla-Majself, Lucia Hurajová, Michal Straka-Ego a mnohí iní.


V SIETI 17:40 hod.
Žáner: dokument
OBSAH:
3 herečky, 3 izby, 10 dní a 2458 sexuálnych predátorov. Experiment, ktorý naliehavým spôsobom otvára tabuizovanú tému zneužívania detí na internete. Tri dospelé herečky s detskými črtami dostávajú za úlohu, prostredníctvom falošných profilov na sociálnych sieťach predstierať, že majú dvanásť rokov. Vo verných kópiách detských izieb, postavených vo filmových ateliéroch, chatujú a skypujú s mužmi všetkých vekových kategórií, ktorí ich na internete vyhľadali a oslovili. Veľká väčšina z mužov požaduje sex prostredníctvom videohovoru, posiela fotografie svojich prirodzení, odkazy na porno, alebo sa dievčatá pokúšajú vydierať. Dokumentárny film hovorí o strhujúcej dráme troch hrdiniek alias „dvanásťročných dievčat“ od castingu až po osobné stretnutia, kedy sa s predátormi vidia tvárou v tvár pod dohľadom ochranky a šiestich skrytých kamier. Taktiky predátorov sa tak obracajú proti svojim strojcom a z lovcov sa stávajú lovení.


VEĽKÉ DOBRODRUŽSTVO MALEJ PANDY 13:10, 15:10, 17:20 hod.
Žáner: animovaná rozprávka
OBSAH:
NAŠLA SA PANDA. POZNÁTE JU?
Veľký hnedý medveď Brum Brum si žije svoj pokojný život, až kým mu jedného dňa popletený bocian nedoručí omylom zvláštnu zásielku – malú pandu. Ako všetky mláďatá, aj táto panda je roztomilá, ale veľa plače a rozhodne nepatrí do Brum-Brumovho lesa. Nezostáva mi nič iné, len s pomocou priateľov nájsť pande správny domov. Medveďa, malú pandu, tigra s poetickou dušou, bojazlivého vlka a pelikána, ktorému sa nikdy nezavrie zobák, čaká dlhá a nebezpečná cesta, ktorá preverí skutočnú silu ich priateľstva.


ZABUDNUTÝ PRINC 15:30 hod.
Žáner: dobrodružný, rodinný, komédia
OBSAH:
Režisér oscarovej snímky The Artist Michel Hazanavicius obsadil okúzľujúceho Omara Sy (Nedotknuteľní, Aj dvaja sú rodina) do ďalšej z nezabudnuteľných úloh. Tentokrát ho čakajú neobyčajné dobrodružstvá kúzelného detského sveta. Všetko v Djibiho živote sa točí okolo jeho milovanej sedemročnej dcérky Sofie. Oddaný otec samoživiteľ nikdy nepríde neskoro na jej večernú rozprávku. Každú noc, keď Sofie zaspáva, ju berie do „Rozprávkolandu“, vymysleného filmového štúdia, kde sa stávajú hlavnými hrdinami svetoznámych dobrodružných filmov, v ktorých má Djibi hlavnú úlohu princa Krasoňa. O päť rokov neskôr sa zo Sofie pomaly stáva pubertiačka, príbehy jej otca ju už až tak neberú a Djibi je vo svojej roli vymenený. Pretože sa jeho postavenie v skutočnom svete i v „Rozprávkolande“ mení, Djibi musí vymyslieť, ako v živote svojej dcéry zostať dôležitou postavou.

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: Redakcia pis.sk | čítané: 430 krát |  diskusia (0)