PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/10987/vianocny_salon_dielo-eu_2020-.html

Vianočný salón DIELO.EU 2020.

udalosť sa už konala < Caraffova väznica < Výstava

Vianočný salón DIELO.EU 2020.
Vianočný salón DIELO.EU 2020
Prešovská Galéria Caraffka predstaví od 8. decembra 2020 výstavu Vianočný salón. Svojou tvorbou sa v nej predstavujú autori zapojení do virtuálnej galérie www.dielo.eu, zameranej na súčasné slovenské výtvarné umenie, ktorá prezentuje, propaguje a sprostredkováva predaj umeleckých diel. Riadi ju Miroslav Pribiš, organizátor podujatia, v spolupráci s kurátorom výstavy Jánom Bartkom.


Dvadsiati výtvarníci s viac ako päťdesiatimi dielami - maľbami, grafikami a sochami prezentujú rozmanité výtvarné žánre - abstrakciu, figúru, zátišie, krajinu a iné. Rovnako pestré je aj ich štýlové vyjadrenie - realistické i abstraktné, štylizované aj expresívne, spontánne aj konštruované, hravé či špekulatívne.


„Dnes, keď verejnosť prijíma v obavách priame ľudské kontakty i kontakty s umením a vytláča ho do online priestoru či virtuálnej podoby, Vianočný salón DIELO. EU 2020 v Caraffke prichádza s obráteným gestom - autori vystúpili z online priestoru, aby vstúpili do reality, " uvádza Ján Bartko, kurátor výstavy.


Výstavu si môžu Prešovčania v Mestskej galérii Caraffka pozrieť až do 21. januára 2021.

 
  Výstava | Caraffova väznica | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 717 krát |  diskusia (0)