Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Medzinárodná prehliadka knižničných podujatí

Ak neodošleš túto správu ďalej, zje ťa modrý slon


V Krajskej knižnici P. O. Hviezdoslava v Prešove sa koncom mája stretnú na 11. ročníku celoslovenského vzdelávacieho podujatia Medzinárodná prehliadka knižničných podujatí 2023 knihovníci pracujúci s deťmi.


Témou seminára budú hoaxy, dezinformácie na internete a kritické myslenie: „Ak neodošleš túto správu ďalej, zje ťa modrý slon". Stretnutie sa uskutoční v priestoroch Detskej knižnice Slniečko na Hlavnej 16 v Prešove od 30. do 31. mája 2023. Presný harmonogram dvojdňového vzdelávacieho programu a všetky dôležité informácie o podujatí nájdete na stránke krajskej knižnice.


Cieľom prehliadky je vzájomne sa podeliť o svoje skúsenosti s tvorbou detských podujatí, a to praktickou formou. Osem knihovníkov predstaví publiku svoje originálne podujatia naživo za účasti školských tried (2. stupeň ZŠ) a pod dohľadom odbornej poroty. Úlohou odbornej poroty zloženej tento rok z pedagógov a novinárov bude konštruktívne zhodnotiť jednotlivé príspevky, vyzdvihnúť kvality aktivít, prípadne prítomných knihovníkov usmerniť, ako sa dajú zážitkové čítania pre deti zdokonaliť.


Výber témy nebol náhodný. „Problematika mediálnej gramotnosti, výchovy a rozvoja kritického myslenia patrí v krajskej knižnici v Prešove medzi oblasti, ktorým sa naša organizácia venuje systematicky. V dobe, keď sa spoločnosťou šíri množstvo rôznych protikladných či zmätočných informácií, hoaxov i fake news sú knižnice a knihy dôveryhodným no tiež trvalým zdrojom kvalitných poznatkov, “ zdôraznila Iveta Hurná.


Zostavila: Michaela Demková
Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove
Útvar metodickej, projektovej činnosti a špeciálnych služieb
051/7733009, metodika2@kniznica-poh.sk

Pridal:
338
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK