Sobota, 27. júl 2024
Meniny má Božena | zajtra Krištof

Katarzia vo Wave

Výrazná osobnosť slovenskej scény, speváčka, skladateľka a textárka Katarzia vydala 6.10.2023 šiesty štúdiový album s názvom „Šťastné dieťa“. Nové skladby zložila Katarzia vo veľkej miere na klavíri, na aranžmánoch a produkcii spolupracoval spolu s ňou producent a zakladateľ vydavateľstva Animal Music Petr Ostrouchov (inak tiež napr. spolupráca s Vladimírom Mišíkom, Lenkou Dusilovou alebo Beatou Hlavenkovou). Na nahrávanie si Katarzia ďalej prizvala mladú slovenskú pianistku Kristínu Smetanovú, bubeníka Romana Víchu a basistu Tomáša Lišku. V piesni Piesok hosťuje na trúbku švédsky trumpetista Oskar Stenmark a vokalistka Stephanie Alvarenga, ktorí obaja žijú v New Yorku. Vďaka svojim osobitým textom býva Katarzia často označovaná za hlas svojej generácie. S otvorenosťou a empatiou v nich hovorí o aktuálnych pocitoch žien cez obrazy medziľudských vzťahov v súčasnom svete.


Katarzia má za sebou v medziobdobí po vydaní predchádzajúceho albumu „n5“ (2021) oi skladateľskú prácu na TV seriáli „Pozadie udalostí“ v réžii Jana Hřebejka, pre celovečerný dokument v réžii Jarmily Štukovej „Moja nová tvár“ a pre divadelné predstavenia. Tiež spolupracovala na úspešnom projekte HORÁČIK GEN XYZ pre pražský Cirkus La Putika, kde spolu s niekoľkými ďalšími producentmi a muzikantmi prepracováva texty a skladby Michala Horáčka. V minulosti získala Katarzia okrem iného cenu Radio Head Awards a jej tvorbu ocenil aj prestížny festival Berlinare.


Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Pridal:
114

WAVE

Sídlo (adresa):
Hlavná 121, 080 01 Prešov
Telefón:
Mobil:
00421 905 896 467
E-mail:
WEB:
http://www.wave.sk/
Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Wave-Club/377866438961977
Wave centrum nezávislej kultúry
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK