PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/7038/daj_kulture_zelenu-karavana.html

Daj kultúre zelenú: KARAVANA

udalosť sa už konala < Prešov - Sídlisko III. < Koncert

Daj kultúre zelenú: KARAVANA Priatelia dovoľte nám pozvať Vás na úžasnú reggae/ska kapelu zo Spiša.


Jedna z najpopulárnejších spišskonovoveských kapiel Karavana prednedávnom potvrdila svoju účasť na podujatí DAJ KULTÚRE ZELENÚ.


V plnej sile tento 10 členný formát uvidíte 7.7.2017 už tento piatok na Sídlisku III. tradične na vynovenom námestí v OS CENTRUM na Prostějovskej ulici v Prešove.


Kapela KARAVANA vznikla v lete roku Pána 1997. Vtedy zakladajúci členovia – spev: Ján „Buggi“ Bugoš, bicie: Slavo „Sajo“ Zgodava, klávesy: Roman „Šokec“ Szentkereszty, gitara, spev: Mário Jančura, Bassa: Marián Garčár nemali okrem Buggiho ani šajnu o reggae a ska štýle. Postupne, ako prichádzali na chuť tomuto špecifickému štýlu, začali vznikať vlastné nové skladby. Po niekoľkých úspešných vystúpeniach v Spišskej Novej Vsi a Poprade si postupne získali publikum po celom Slovensku. Ako prvá vydaná skladba sa stáva ZA TO VŠETKO MôžE…, ktorá sa objavuje na kompilácií Top Ska And Reggae Hity vydanej firmou Musica. Asi po roku účinkovania na slovenskej reggae a ska scéne nasledovali koncerty v Česku, Poľsku a Maďarsku. V roku 2003 kapela nahrala 1. štúdiový album s názvom KAYLA. O rok na to bola vydaná kompilácia firmy Musica s názvom Ska Collection vol.1, na ktorej sa objavujú dve skladby, neskôr Ska Collection vol.2, kde sa kapela prezentovala ďalšími skladbami. Nasledovali koncerty v Srbsku, Poľsku, Česku, Slovensku a Nemecku. Od založenia kapely sa vystriedalo niekoľko členov na poste gitary, dychov, bassy a klávesov. V roku 2015 zostava kapely prešla výraznou omladzujúcou kúrou, keď sa ku zakladajúcim harcovníkom Buggimu a Sajovi, a dlhoročnému spolubojovníkovi Peťovi pridala mladá chasa muzikantov v počte šesť kusov . Aktuálne sa kapela snaží podľa možností jednotlivých členov pravidelne skúšať, koncertovať chystať nové pesničky a baviť sa naplno muzikou.

 
  Koncert | Prešov - Sídlisko III. | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 1643 krát |  diskusia (0)