PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/7554/wave_klub_decembrovy_program.html

Wave Klub decembrový program

udalosť sa už konala < Wave centrum nezávislej kultúry < Voľný čas

Wave Klub decembrový program Piatok 1.12 / 21.00 / koncert Panáčik
Panáčik, orchester a jeho tanečno-dramatická zostava v ženskom zložení. Hudobná a scénická performance s dekadentným nádychom, výraznými vokálmi, elektronickými aj živými aranžmánmi a netradičnými videami.
Panáčik vo svojej tvorbe spája hudbu, film, videoart, súčasný tanec, divadlo a performance. V koncertnom prevedení vystupuje ako hudobná a scénická performance.


Sobota 2.12 / 20.20 / prezentácie, diskusia Pecha kucha
Pecha kucha Nights sú celosvetovo známeho podujatia, kde kreatívni
a inšpiratívni hostia zdieľajú svoje myšlienky, nápady, projekty.


Nedeľa 3.12 / 19.00 / divadlo Divadelný kabinet východňara - Kon(spiritual)
Hra je kritickou sondou do myslenia človeka veriaceho konšpiračnej teórii. poukazuje na spôsob interpretácie faktov a reality časti určitej skupiny ľudí. komédia nezosmiešňuje generáciu, ale má poukázať na absurdity, ktoré niekedy vznikajú pri výklade pojmov a dojmov nielen z histórie.
Scenár a réžia: Stanislav Bilý
Dramaturgia: Peter Medviď
Hudba: Liečiteľ
Hrajú: Lucia Hrašková, Stanislav Bilý, Peter Medviď


Pondelok 4.12 / 19.00 / prednáška: WebElement #37
Ak sa zaujímate o tvorbu webu, programovanie, technológie, design, grafiku, či čokoľvek iné blízke k IT svetu, ste vítaní.


Pondelok 4.12 / 19.00 / čitáreň: Večer s Artforom
Hosťom večera bude disident, novinár a spisovateľ Martin M. Šimečka, ktorý bude hovoriť o Novembri, Mečiarovi a našej identite.


Utorok 5.12 / 19.30 / film: Kino Pocity: KÝM NÁS SVADBA NEROZDELÍ
(FR, 2017, 115 min, r. Eric Toledano, Olivier Nakache)
Keď organizujete dokonale premyslenú, luxusnú svadbu na francúzskom zámku zo 17. storočia, je jasné, že to neprebehne úplne hladko. A ak sa má niečo pokaziť, verte tomu, že sa to naozaj pokazí a nezostane len pri tom. Profesionálna svadobná agentúra má na problémy 24 hodín a za tých sa toho môžete stať naozaj veľa. Obzvlášť keď šéf agentúry z priateľstva zamestná dotieravého fotografa, ktorého viac ako fotenie zaujíma svadobné pohostenie; nájde záskok za kapelu, ale pre tú je decentná zábava neznámym pojmom; a ženíchove polnočné prekvapenie definitívne zmení celú svadbu na grotesku. Nová komédia od režisérov filmu Nedotknuteľní, ktorej zdroj inšpirácie boli nepochybne aj Divoké historky, poteší srdce každého (aspoň trocha) škodoradostného diváka.


Štvrtok 7.12 / 20.00 / kvíz: Pub Quiz
Príď si potrápiť hlavu a zabaviť sa spolu s priateľmi. Čaká ťa 31 otázok, tímová práca a nenormálne ceny.


Piatok 8.12 / 21.00 / koncert: The Grand Buffet
Hudobný projekt Petra Lipu jr. spája elektroniku, hip hop, soul a funk do fascinujúceho hudobného kontextu. Beaty a sample z vlastnej vedeckej produkcie sú na pódiu doplnené excelentnými muzikantmi.


Nedeľa 10.12 / 16.00 / program pre deti: Rodinný kvíz
jedinečný súťažno-zábavný kvíz pre celú rodinu


Pondelok 11.12 / 17.30 / prednášky: Štart UPs 2017
Motivujúca talkshow s úspešnými podnikateľmi o ich ceste za úspechom. Zaujímavé aj úsmevné príbehy, cenné informácie o štátnej podpore podnikania, možnosti získania financií potrebných na rozbehnutie vlastného biznisu a projektov.


Utorok 12.12 / 17.00 / diskusia: Café Európa
Príďte s nami diskutovať na tému "Má Ukrajina európsku budúcnosť? ".
Káva a koláč sú na nás!


Utorok 12.12 / 19.30 / film: Kino Pocity: VÁBENIE VÝŠOK
(SR, 2017,105 min, r. Pavol Barabáš)
Himaláje - najvyššie hory našej planéty. Pre niekoho len čísla v štatistike a miesto na mape. Pre iných náročné výzvy. Muž, ktorý stál ako prvý na Evereste, v tom má jasno: "Mierte vysoko, v ľahkom víťazstve je málo statočnosti." Víťazstvá a prehry však oddeľuje tenká čiara. Slovenské horolezectvo v 80. rokoch prežívalo na osemtisícových štítoch hviezdne hodiny. Niektoré z úspechov boli zaplatené životom. Dokumentárny film Vábenie výšok mapuje vývoj slovenského himalájskeho dobrodružstva od jeho počiatkov až po prelomové udalosti na Mount Evereste, ktoré vyvrcholili v tragické okamihy slovenského horolezectva.


Streda 13.12 / 19.00 / vernisáž: Galéria Kýchanie mozgu
Koniec roku 2017 patrí exkluzívnemu ruskému autorovi kresleného humoru
Viktorovi Bogoradovi, majstrovi výtvarného spracovania snovej iracionality.


Štvrtok 14.12 / 19.30 / koncerty: FFave/11 Acoustic night
Spoločný projekt FF PU a Wave vytvorí v tomto vydaní priestor pre mladých hudobníkov (nie len z FF PU) prezentovať svoju hudobnú tvorbu.
Prihlášky na fb/ffavePU


Piatok 15.12 / 21.00 / párty: Point session
Hudobník a selektor kvalitnej hudby Tomáš Vojcovič vyskladá svieži set z nových aj časom overených reggae-soul-jazz-hip hopových vinylov v doprovode živej trúbky.


Sobota 16.12 / 21.00 / koncerty: MindSpy KLSM & Sonic Halo (IR, CR)
MindSpy je partia vyhratých muzikantov, ktorí poznajú čaro garáže, klubové koncerty a uznávajú grunge, rock, punk a deväťdesiate roky. Hlasom kapely je rodák z New Jersey čo je sakramentsky počuť.
Halo Sonic je Česko - Írska hudobná formácia na čele s charizmatickým Rowanom Kilduffom servíruje originálnu zmes garage rocku silne liznutého bluesom s punkovým nádychom.


Pondelok 18.12 / 19.00 / divadlo: Divadelný kabinet východňara - Nebo nad minulosťou
On a Ona sú manželia. Žijú od seba vzdialení niekoľko tisíc kilometrov. Dostali lákavé pracovné ponuky, ktoré sa v ich odbore neodmietajú. On v Paríži, Ona v Moskve. Pravidelne sa stretávajú v rôznych mestách. Hotelová izba je miesto, kde môžu tráviť spoločné chvíle. Vždy v inom meste, inej kultúre, no vždy je to o tom istom. Jedno stretnutie je však niečím výnimočné. Z nevinnej debaty sa vyvinie vážny rozhovor. Rozhovor, pri ktorom sa odkrýva všetko to, čo bolo v ich vzťahu doteraz tabuizované.
Scenár a réžia: Stanislav Bilý
Dramaturgia: Peter Medviď
Účinkujú: Lucia Hrašková a Michal Novodomský


Utorok 19.12 / 19.30 / film: Kino Pocity: VIANOČNÉ KINO NASLEPO
Obľúbená dramaturgická hra s divákom vo vianočnom vydaní. Príďte do kina, usaďte sa a čakajte, čím vás prekvapíme. Sľubujeme, že neodídete sklamaní. Za film platíte dobrovoľné vstupné, výhradne až po projekcii. A možno bude aj niečo na zahriatie..


Streda 20.12 / 19.00 / divadlo: Divadelný kabinet východňara - Kon(spiritual)
Hra je kritickou sondou do myslenia človeka veriaceho konšpiračnej teórii. poukazuje na spôsob interpretácie faktov a reality časti určitej skupiny ľudí. komédia nezosmiešňuje generáciu, ale má poukázať na absurdity, ktoré niekedy vznikajú pri výklade pojmov a dojmov nielen z histórie.
Scenár a réžia: stanislav bilý
Dramaturgia: Peter Medviď
Hudba: Liečiteľ
Hrajú: Lucia Hrašková, Stanislav Bilý, Peter Medviď


Štvrtok 21.12 / 20.00 / kvíz: Pub Quiz
Príď si potrápiť hlavu a zabaviť sa spolu s priateľmi.
Čaká ťa 31 otázok, tímová práca a nenormálne ceny.


Piatok 22.12 / 21.00 / koncert: Papyllon
Krst debutové albumu prešovskej kapely Papyllon.
Čakaju na teba hostia, CD a prvý oficiálny merch.


Sobota 23.12 / 21.00 / párty: Faded
Tradičná Vianočná nálož housu a techna v podaní organizátorov Breathe Music Festivalu. Djs: FAQ, Uma Durman, Wuss, Ausden.
Špeciálny hosť: Kristie Kardio.


Utorok 26.12 / 20.00 / koncerty, párty: DM dangerous party
Párty v duchu hudby DM a elektronickej hudby 80-tych a 90-tych rokov. Naživo vystúpia KOMASYNTHA a MISSandTROOPS. Support DJ Density.


Streda 27.12 / 19.00 / : Same, Same but Different
Cestovatelský večer s Danielou Migrovou. 365 dní na ceste okolo sveta - Argentína, Bolívia, Peru, Ekvádor, Galapágy, Indonézia, Malajzia, Filipíny, Kambodža, Laos Mjanmarsko, Nepál.


Streda 27.12 / 21.00 / párty: Bisley meets Východisco djs
Disco, synthwave, new beat, house, synthgoth..


Piatok 29.12 / 21.00 / párty: Tanzmaterial II
Stroon (dj set), Schifo, Jonáš

 
  Voľný čas | Wave centrum nezávislej kultúry | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 1063 krát |  diskusia (0)