PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/7713/zlata_svadba_-_nasemu_sarisu_na_svece_nit_pari---.html

Zlatá svadba - Našemu Šarišu na śvece ňit pari...

udalosť sa už konala < DJZ - Veľká scéna < Vystúpenie

Mesto Prešov a PKO Prešov v spolupráci s DJZ vás 2. a 3. marca srdečne pozývajú na nový jubilejný program FS ŠARIŠAN, pod názvom ZLATÁ SVADBA. Ten sa uskutoční pod záštitou predsedu PSK Milana Majerského a primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej.


Folklórny súbor ŠARIŠAN oslávil svoje 50-te narodeniny. V živote človeka je to významný medzník, hranica, prekročením ktorej sa posúvame do pomyselnej druhej polovice života. Hodnotíme, bilancujeme, myslíme na svojich najbližších, ale tiež uvažujeme o svojej budúcnosti. Život kolektívu je predsa len trochu iný. V jeho 50-ke je ukrytých množstvo príbehov, zážitkov. Je to spleť nesmierneho množstva emócií, citov, energie, ktorú do spoločnej práce vkladali jeho členovia. Každý jeden z nich sa určite stotožní s myšlienkou Andreja Marenčina


NAŠEMU ŠARIŠU NA ŚVECE ŇIT PARI...


Veru tak, veď kde by sme našli taký krásny a drahý kúsok zeme, ktorého neopakovateľnosť po stáročia vyšperkovali jeho obyvatelia. Pri práci i pri oddychu, V radosti i v smútku. V láske i v nenávisti. V úprimnosti, odhodlanosti, temperamente a nespútanej energii vtlačili tomuto kraju neopakovateľnú pečať v podobe piesní, tancov a muziky, ale i krásnych krojov a všetkého ostatného, čo potrebovali ku svojmu každodennému životu. Všednému i sviatočnému.


Práve preto sa počas všetkých piatich decénií schádzali a schádzajú jeho členovia, priaznivci a nadšenci folklórneho súboru ŠARIŠAN. Program je akýmsi poohliadnutím sa za uplynutými úspešnými rokmi, ale hlavne chce predstaviť tú veľkú 50-ročnú rodinu a poukázať na súčasnú i budúcu generáciu, ktorá pracuje v jednotlivých zložkách v a chce plnohodnotne nadviazať na doterajšie slávne roky folklórneho súboru SARIŠAN.


Cena vstupenky : 15, - €


Informácie a predaj vstupeniek : Pokladnica DJZ , Hlavná 48, 080 01 Prešov
tel: 051/756 21 99, pokladnica@djz.sk

 
  Vystúpenie | DJZ - Veľká scéna | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 849 krát |  diskusia (0)