PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/7814/domace_vzdelavanie.html

Domáce vzdelávanie

udalosť sa už konala < Viola literárna kaviareň < Beseda / Diskusia

Domáce vzdelávanie alebo domáca škola je vzdelávanie detí v domácich podmienkach, typicky rodičmi alebo tútormi, namiesto vzdelávania poskytovaného vo formálnom prostredí štátnych alebo neštátnych škôl.


Sú rôzne dôvody, ktoré privedú rodičov k rozhodnutiu zameniť školskú dochádzku za domáce vzdelávanie. Ak o podobnom kroku uvažujete, možno Vám bude inšpiráciou stretnutie s niekým, kto už touto skúsenosťou prechádza. I Prešov má už svojich „domškolákov“. Mgr. Ľudmila Andrejková príde do Violy porozprávať o domácom vzdelávaní svojich dvoch synov (2. a 7. ročník ZŠ ), o motiváciách i výsledkoch, o výhodách i nevýhodách domáceho vzdelávania, o vplyve takéhoto rozhodnutia na chod rodiny, o legislatívnom postupe i o mnohom ďalšom.


Súčasťou stretnutia bude i diskusia a spontánna výmena pohľadov a názorov na túto tému.


Vstup voľný


Miesta si môžete rezervovať priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665 (t. č. je aktívne v čase otváracích hodín kaviarne)
Rezervované miesto je potrebné obsadiť minimálne 30 min. pred začiatkom podujatia, v opačnom prípade nárok na rezerváciu miesta zaniká.

 
  Beseda / Diskusia | Viola literárna kaviareň | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 1057 krát |  diskusia (0)