PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/8189/program_kina_12-7-2018.html

Program kina 12.7.2018

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

ANT-MAN A WASP 2D 15:30, 20:50hod
Žáner: akčný, dobrodružný, sci-fi
OBSAH:
Z filmového sveta štúdia Marvel prichádzajú Ant-Man a Wasp v novej kapitole, ktorá predstavuje superhrdinov s úžasnou schopnosťou zmenšovať sa. Po udalostiach vo filme Captain America: Občianska vojna musí Scott Lang čeliť dôsledkom svojich rozhodnutí ako superhrdina, ale aj ako otec. Ledva sa mu podarí nájsť rovnováhu medzi osobným životom a povinnosťami Ant-Mana, objaví sa Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou neodkladnou misiou. Scott si musí znovu obliecť zmenšovací oblek a naučiť sa bojovať po boku príťažlivej Wasp, aby mohli spoločne odhaliť tajomstvo z minulosti.


HOTEL TRANSYLVÁNIA 3: Strašidelná dovolenka
2D: 13:50, 16:10, 18:30hod
3D: 15:10, 17:30hod
Žáner: animovaný, rozprávka
OBSAH:
V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantnej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…


JURSKÝ SVET: ZÁNIK RÍŠE
2D: 13:00hod
3D: 18:20hod
Žáner: dobrodružný
OBSAH:
Pred štyrmi rokmi nás dinosaury porazili. Teda na Isla Nubar, exotickom ostrove, kde prosperoval unikátny zábavný park Jurský svet, až dovtedy kým sa samotným exponátom nepodarilo utiecť. Vo finále jedného z najúspešnejších filmov všetkých čias opustili ostrov poslední ľudia a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorom. Tentoraz sa musia vrátiť späť, pretože na ostrove sa prebudila sopka a dinosaurom už po druhý krát v dejinách hrozí vyhynutie. Claire (Bryce Dallas Howard) sa z ustráchanej manažérky parku premenila v aktivistku, ktorá chce dinosaury za každú cenu zachrániť. Owena (Chris Pratt), na ostrov ženie túžba nájsť a zachrániť Blue, inteligentného jaštera, ktorého dokázal vychovať a čiastočne aj vycvičiť, a po ktorom sa po zániku parku zľahla zem. Na Isla Nubar im však nehrozí len zožranie, ušliapanie alebo spálenie vytekajúcou lávou. Hneď po príjazde sa stanú očitými svedkami a nedobrovoľnými aktérmi falošnej hry, ktorá v konečnom dôsledku môže zmeniť život na celej planéte a vrátiť ho o pár miliónov rokov späť. Vo filme Jurský svet: Zánik ríše sa vracia tím, ktorý vytvoril famózny prvý diel, len režisér Colin Trevorrow posunul režijné opraty J. A. Bayonovi a spolu s Stevenom Spielbergom sa ujal role producenta. Ako spojenie so ságou Jurského parku potom pôsobí aj návrat Jeffa Goldbluma v úlohe vedca Iana Malcolma. Jurský svet: Zánik ríše bude výnimočný aj tým, že sa v ňom objaví viac jašterov ako v prvej časti alebo v akomkoľvek diele Jurského sveta. „Diváci sa samozrejme môžu tešiť na svojich obľúbených hrdinov – T-Rexa, Brachiosaura alebo Velociraptorov, ale tiež sa tu objavia druhy, ktoré ste ešte nikdy nemali možnosť vidieť. Určite stojí za to prísť sa na nich do kina pozrieť, “ sľubuje režisér Bayona.


KÝM PRIŠLA BÚRKA 20:30hod
Žáner: romantický, dobrodružný
OBSAH:
Tami Oldham (Woodley) a Richard Sharp (Claflin) sú dobrodružné povahy. Vďaka náhode sa stretli, zamilovali sa a teraz si užívajú jeden druhého. Obaja milujú plavbu po mori a preto sa vo dvojici vydajú na dlhú cestu krížom cez oceán. Netušia, že sa blíži jeden z najsilnejších hurikánov v histórii ľudstva. Keď sa búrka upokojí, Tami sa preberie a zistí, že Richard je ťažko zranený a ich loď v troskách. V beznádejne zúfalej situácii musí Tami pozbierať všetky svoje sily, aby zachránila seba a jediného muža, ktorého kedy milovala. Film KÝM PRIŠLA BÚRKA je nezabudnuteľný príbeh o nezdolnosti ľudského ducha a ohromnej sile lásky, nakrútený podľa skutočných udalostí.


LUIS A UFÓNI 13:30hod
Žáner: animovaný, komédia
OBSAH:
Planétu Zem čaká invázia animovanej kozmickej zábavy. Pokiaľ ste si mysleli, že vo vesmíre je život, mali ste samozrejme pravdu. Nad dohľadom modrej planéty krúži obrovský medzihviezdny krížnik plný ufónov rôznych tvarov, veľkosti a s úplne náhodným počtom očí, uší alebo rúk. Traja mimozemskí kamaráti si naladia vysielanie teleshoppingu a okamžite sa zamilujú do špeciálneho, bezkonkurenčne najlepšieho masážneho matraca za tu najlepšiu cenu. Je báječný a musia ho mať. Rozhodnú sa, že si ho zaobstarajú a potajomky sa k nám vydajú v lietajúcom tanieri. Sú ale nemotorní, robia hlúposti a namiesto hladkého pristátia, stroskotajú.
Luis je pozemský chlapec, trochu samotár a vďaka otcovi na mimozemskú inteligenciu vždy veril. Teraz rieši hrozbu toho, že bude musieť odísť z domova na internát, keď z okna uvidí lietajúci tanier. Zvláštne kľučkuje, a nakoniec to napáli do stromu kúsok od jeho domu. Stretáva bláznivú trojku ufónov a hneď je mu jasné, že s nimi bude zábava. Jeden se tvári ako veliteľ, ale myslí iba pár minút vopred, druhý sa vyhráža, že všetkých okolo premení, i keď to nevie, a tretí je pôžitkár a milovník života a žien z akejkoľvek galaxie. A všetci traja sa vedia premeniť na čokoľvek.
Blázniví ufóni Mog, Nag a Wabo sa s ľudským chlapcom Luisom dajú dohromady a spoločne rozbehnú veľkolepé dobrodružstvo galaktických rozmerov. Potrebujú získať vysnený matrac, poradiť si s riaditeľkou internátnej školy, skúsiť nezanechať za sebou úplnú púšť a tiež sa nejako musia dostať zo Zeme. A všetkých nakoniec čaká veľké prekvapenie.
Ufóni by dostali do úzkych i mužov v čiernom a k tomu zvládajú si robiť žarty zo všetkých možných sci-fi filmov, príbehov a predstáv o mimozemských civilizácií. Okrem iného konečne odhalia, čo sa skrýva za tajuplnými kruhmi v obilí, ktoré sa vyskytujú po celom svete.


MANŽEL NA SKÚŠKU 21:00hod
Žáner: romantická komédia
OBSAH:
Leonardo Montenegro je bohatý a rozmaznaný playboy, ktorý si celý život len užíval. Ale ako sa hovorí – karma nie je zdarma. Keď z rozmaru odmietne zaplatiť za služby upratovacej služby, netuší, ako mu to osud vráti. Po jednej divokej párty vypadne z jachty a na druhý deň ho nájdu, ako sa bezradne motá v uliciach Oregonu. V nemocnici skonštatujú, že utrpel totálnu stratu pamäte a vyhlásia pátranie po jeho rodine. A vtedy nastupuje na scénu Kate – presne tá, ktorú nedávno tak ponížil. Vybavená širokým úsmevom a falošným sobášnym listom si poňho príde ako zákonitá manželka! Začiatok bude ťažký, ale aj život bežného pracujúceho muža s troma deťmi a úžasnou manželkou má niečo do seba. Ako dlho však dokáže Kate tajiť pred Leom jeho skutočnú identitu a udržať príjemnú idylku?


MRAKODRAP
2D: 18:10hod
3D: 20:00hod
Žáner: akčný
OBSAH:
Dwayne Johnson s prehľadom najväčšej akčnej hviezdy súčasnosti, vyráža do smrtonosnej pasce, aby v nej prežil sklenené peklo a zachránil svoju rodinu. Mrakodrap je čistý akčný thriller, po ktorom si budete vážiť, že stojíte chodíte po rovnej zemi.
Perla je najvyššia a zároveň najviac zabezpečená a strážená budova na svete. Napriek tomu jeho majitelia najmú skúseného bezpečnostného experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálne potvrdil. Všetko prebieha rutinne až do okamihu keď vypukne v mrakodrape požiar, čo však nie je spôsobené technickou chybou ako sa následne preukáže.
Will, ako bývalý šéf týmu FBI, ktorý sa špecializoval na záchranu rukojemníkov, si prežil už všeličo, ale toto je extrémna situácia aj pre neho samotného. Požiar sa rýchlo šíri a Will zisťuje, že práve on je podľa polície podozrivý z jeho založenia. Aj keď je práve mimo budovy, bude sa musieť urýchlene do nej dostať, pretože v jednom z najvyšších poschodí je uväznená jeho žena (Neve Campbell) s jeho dvoma deťmi. A to stále ešte nie je všetko, v mrakodrape sa pohybuje ozbrojený gang, s ktorým sa musí Will tiež vysporiadať, pokiaľ chce svojich blízkych zachrániť. Ešte je tu jedna dôležitá vec, ktorá stojí za zmienenie a to, že po vážnom zranení z minulosti má Will jednu nohu amputovanú a používa protézu. Do mrakodrapu v plameňoch vedie len jedna cesta a tou je vedľa stojaci žeriav, z ktorého bude musieť Will do mrakodrapu skočiť.
„Moja postava vzdáva hold všetkým obyčajným ľuďom, ktorí napriek nepriaznivým okolnostiam robia možné aj nemožné pre to, aby chránili a v prípade potreby zachránili svoje rodiny, “ dodáva Dwayne Johnson, ktorého hrdina navyše predvádza, že protéza na nohe nemusí byť hendikep, ale naopak veľká výhoda.


MUSE: DRONES WORLD TOUR 19:00hod
Žáner: koncert
OBSAH:
Britskí alternatívni rockeri Muse, ktorí sa pýšia titulom najlepšej koncertnej kapely súčasnosti, natočili k svojmu poslednému albumu unikátny koncertný film. V poradí 7. štúdiový album, poňatý ako protivojnový protest, dominoval na predných priečkach hitparád a v roku 2016 ho sprevádzalo ambiciózne turné s oválnym pódiom uprostred koncertných sál. Fanúšikom sa tak naskytol dokonalý 360stupňový audiovizuálny zážitok plný laserových efektov, doslova pôžitok pre ľudské zmysly. V rámci celosvetových koncertov zavítali Muse aj do Čiech, kde sa dočkali 100% pozitívnych recenzií. Počas show zaznejú epické hity ako „Uprising, ” „Hysteria”, „Plug in Baby, či „Supermassive Black Hole”.


PABLO ESCOBAR: NENÁVIDENÝ A MILOVANÝ 15:50hod
Žáner: životopisná dráma, krimi
OBSAH:
Pablo Escobar. Meno, ktoré ste už určite počuli. Myslíte si ale, že už o ňom viete všetko? V novom trileri Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný sa v úlohe legendárneho narkobaróna predstaví oscarový a charizmatický Javier Bardem. Sfilmovaný príbeh jedného z najväčších zločincov všetkých čias má prekvapivého rozprávača. Novinárku a televíznu celebritu, ktorá s Escobarom prežila vášnivý milenecký vzťah, hrá vo filme Bardemova životná partnerka, Penélope Cruz.
Escobar, brutálny zločinec, bezohľadný vrah, narkobarón, vládca kokaínového impéria, a zároveň jeden z najbohatších a najnebezpečnejších ľudí planéty tej doby. Pablo, otec, záchranca chudobných, manžel a tiež pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidieť, druhého môžete milovať. Dohromady Pablo Escobar, ktorému jeho rozporuplnú tvár prepožičal Javier Bardem.
Novinárka Virgínia Vallejo poznala najskôr Pabla, muža, ktorý stavia domy pre chudobných a dokáže byť zapálený pre vec, i zároveň galantný. Keď objavila Escobara, neľútostného kriminálnika, bolo neskoro. Pablove kriminálne kokaínové kráľovstvo stále rastie, má milióny dolárov, vlastní malú armádu, drogy predáva na tony. Chce stále viac, no jedno mu stále chýba - rešpekt. Rozhodne sa, že si ho vydobyje zabíjaním. Vytúžený rešpekt mu prináša krv a najvyššiu sumu na medzinárodnom zatykači. Jeho meno zrazu znamená strach, krajiny sa zmietajú vo vojne a teroru, do hrobov putujú malí gauneri i vysokí politici. Krvavý pohár pretečie a Escobar sa stáva dôležitým cieľom amerických tajných služieb.
Filmu dominuje oscarový pár Bardem - Cruz. Javier Bardem získal Oscara za rolu zabijaka vo filme Táto krajina nie je pre starých, ďalšiu démonickú postavu stvárnil vo filme Skyfall ako protivník Jamesa Bonda. V aktuálnom filme o Escobarovi figuruje aj ako jeden z producentov a do svojho portrétu Pabla Escobara vložil brutálnu surovú živočíšnosť. Životná partnerka a manželka Javiera Bardema Penélope Cruz má doma Cenu akadémie za ich predchádzajúci spoločný film Vicky Cristina Barcelona.


PAT A MAT ZNOVU V AKCII 13:20hod
Žáner: animovaný, rodinný
OBSAH:
Slniečko svieti, leto je v plnom prúde a Pat a Mat, naši dvaja smoliari, sa púšťajú do ďalších kutilských výziev. V ich podaní nič nie je nemožné, komplikácia nie je prekážkou a katastrofa je tá správna cesta k cieľu. V nových príbehoch nám obaja kutilovia predvedú ako opraviť odpad, postaviť plot alebo vyčistiť komín a žiadne moderné riešenia im nie sú cudzie či je to dron alebo solárna energia. Pat a Mat majú zmysel pre zábavu a radi si užívajú deň, preto uvidíme ako sa dá postaviť kolotoč alebo, že sekanie trávy nemusí byť namáhavou prácou. Pat a Mat ako sme už zvyknutí prinášajú zábavu na ostrí skrutkovača a smiech až sa klinčeky budú ohýbať. Ale doma to radšej neskúšajte!


PRVÁ OČISTA 21:00hod
Žáner: horor
OBSAH:
Z filmového sveta štúdia Marvel prichádzajú Ant-Man a Wasp v novej kapitole, ktorá predstavuje superhrdinov s úžasnou schopnosťou zmenšovať sa. Po udalostiach vo filme Captain America: Občianska vojna musí Scott Lang čeliť dôsledkom svojich rozhodnutí ako superhrdina, ale aj ako otec. Ledva sa mu podarí nájsť rovnováhu medzi osobným životom a povinnosťami Ant-Mana, objaví sa Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou neodkladnou misiou. Scott si musí znovu obliecť zmenšovací oblek a naučiť sa bojovať po boku príťažlivej Wasp, aby mohli spoločne odhaliť tajomstvo z minulosti.


PSÍ DETEKTÍV 13:40hod
Žáner: rodinná komédia
OBSAH:
Jeden z najlepších policajných psov sa musí v prestrojení zúčastniť prestížnej výstavy psov, aby so svojím partnerom z FBI odhalili medzinárodný gang pašerákov zvierat.


SICARIO: SOLDADO 15:40hod
Žáner: akčný, thriller
OBSAH:
V pokračovaní úspešného thrilleru eskaluje vojna drogových kartelov, v ktorej neplatia žiadne pravidlá. Potom, ako narkomafia rozšíri svoje pole pôsobnosti a začne prevádzať cez americko-mexickú hranicu hľadaných teroristov, rozhodne sa federálny agent Matt Graver (Josh Brolin) opäť kontaktovať záhadného Alejandra (Benicio Del Toro), ktorý v neľútostnom boji s miestnym bossom prišiel o celú rodinu. Jeho metódy boja so zločincami nie sú v medziach zákona, ale v istých situáciách nemá ani vláda USA iné riešenie. Keď však Alejandro unesie dcéru miestneho bossa, prekročí hranicu, spoza ktorej niet návratu. Bol by naozaj ochotný obetovať život dieťaťa v záujme nejakého vyššieho cieľa a spochybniť tým všetko, pre čo doteraz bojoval?

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: BK | čítané: 578 krát |  diskusia (0)