PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/8257/program_kina_11-8-2018.html

Program kina 11.8.2018

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

HOTEL TRANSYLVÁNIA 3: Strašidelná dovolenka
2D: 13:00,14:00,15:50 hod.
Žáner: animovaný, rozprávka
OBSAH:
V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantnej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…


MAMMA MIA ! 18:10 hod.
Žáner: komédia, hudobný
OBSAH:
Mamma Mia! Najväčšia letná filmová párty je späť. A s ňou aj nákazlivá nálada rozprávkového ostrova Kalokairi, nesmrteľná ABBA a herci, ktorí si s chuťou zopakovali veľkolepú grécku jazdu.
Je to presne desať rokov, čo muzikál Mamma Mia! vtrhol do kín po celom svete. Len na Slovensku sa na tejto party v kinách zúčastnilo viac ako 125 tisíc divákov, ktorí od vtedy túžobne čakajú na druhé pokračovanie. Síce to trvalo relatívne dlho, ale zato v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again dostanú diváci hneď dva príbehy v jednom filme!
V prvom príbehu sa vrátime do časov, keď bola Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity. Chcela spoznávať svet, netušila však, že zakrátko stretne troch mladých mužov, spozná jeden necivilizovaný grécky ostrov a totálne sa zmení jej život.
Druhý príbeh sa odohráva presne desať rokov po prvom príbehu, keď skúsenejšia a múdrejšia Sophie (Amanda Seyfried) plánuje veľkolepé znovuotvorenie rodinného hotela na ostrove Kalokairi, na ktoré sa samozrejme zbehnú všetci „obvyklí podozriví“, vrátane trojice charizmatických otcov (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård).
Oba príbehy sa rafinovane preplietajú a prepájajú spolu s piesňami švédskeho hudobného zázraku ABBA, či už v nových aranžmánoch, alebo aj hity, ktoré ešte nezazneli.
Benny Anderson, jeden z pilierov skupiny ABBA, sa na pokračovaní podieľal aj ako výkonný producent a sľubuje, že pokračovanie by malo divákom navodiť rovnako nákazlivú náladu, akú prežili pri jednotke. „Som veľmi rád, že sa nám vrátili všetci herci, a hlavne, že sme ako mladú verziu Donny obsadili Lily James. Toto dievča skvele spieva, ale navyše vás hneď v prvom zábere presvedčí, že je tou pravou Donnou, “ dodáva Anderson.


MANŽEL NA SKÚŠKU 13:00 hod.
Žáner: romantický, komédia
OBSAH:
Leonardo Montenegro je bohatý a rozmaznaný playboy, ktorý si celý život len užíval. Ale ako sa hovorí – karma nie je zdarma. Keď z rozmaru odmietne zaplatiť za služby upratovacej služby, netuší, ako mu to osud vráti. Po jednej divokej párty vypadne z jachty a na druhý deň ho nájdu, ako sa bezradne motá v uliciach Oregonu. V nemocnici skonštatujú, že utrpel totálnu stratu pamäte a vyhlásia pátranie po jeho rodine. A vtedy nastupuje na scénu Kate – presne tá, ktorú nedávno tak ponížil. Vybavená širokým úsmevom a falošným sobášnym listom si poňho príde ako zákonitá manželka! Začiatok bude ťažký, ale aj život bežného pracujúceho muža s troma deťmi a úžasnou manželkou má niečo do seba. Ako dlho však dokáže Kate tajiť pred Leom jeho skutočnú identitu a udržať príjemnú idylku?


MEG: Hrozba z hlbín
2D: 20:40 hod.
3D: 18:00 hod.
Žáner: akčný, horor, sci-fi
OBSAH:
Hlbokomorská ponorka, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu – bola napadnutá obrovským tvorom o ktorom si mysleli, že už neexistuje, sa teraz nachádza poškodená na dne priekopy Tichého oceánu...s posádkou uväznenou vo vnútri. S ubiehajúcim časom, čínska oceánografka (Winston Chao) privolá na pomoc skúseného záchranára Jonasa Taylora (Jason Statham), aby zachránil posádku – i oceán – od tejto nezadržateľnej hrozby: prehistorického takmer 30 metrového žraloka známeho ako Megalodon. To, čo nikto nepredpokladal je, že pred niekoľkými rokmi sa Taylor s týmto strašným stvorením už stretol. Teraz, v tíme so Suyin, musí čeliť strachu o vlastný život, aby zachránil všetkých uväznených... čo ho opäť privádza tvárou v tvár najohromnejšiemu a najväčšiemu predátorovi všetkých čias.


MISSION IMPOSSIBLE: FALLOUT
2D: 20:30 hod.
3D: 17:20 hod.
OBSAH:
Tom Cruise sa vracia ako agent Ethan Hunt, muž na špinavú prácu, v akčnom thrilleri Mission: Impossible – Fallout.
Ethan Hunt si vždy vyberal nesplniteľné misie. Vždy v nich bol úspešný, napriek okolnostiam. Na začiatku tohto príbehu však čelí úplne novej situácii. Niečo sa pokazilo, pasca neklapla a vinou jeho zlyhania sa ocitnú v smrteľnom ohrození vybrané svetové metropole. Ethan je presvedčený, že len on so svojím týmom dokáže tragickú chybu napraviť. Je však sám, kto si to myslí. Do hry vstupujú ďalší hráči, ktorí mu možno pomáhajú, ale možno tiež sledujú svoje vlastné záujmy, ktoré sú v rozporu s tými Ethanovými. Rozdelenie na kladných a záporných hrdinov nebude tentoraz vôbec jednoduché. V pozadí navyše čím ďalej rýchlejšie uteká čas v ústrety momentu, ktorý dramaticky zmení mapu sveta.
„Filmom Mission: Impossible – Fallout vrcholí celá séria“, hovorí Tom Cruise. „Vracia sa väčšina postáv, ktoré sa objavili v predchádzajúcich dieloch, a dorozprávajú sa všetky príbehové linky. Pre Ethana je to veľmi osobné, ale na druhej strane veľmi epická cesta, “ dodáva herec.
Christopher McQuarrie je prvý režisér, ktorý sa k Mission vrátil. Po veľkom úspechu dielu s podtitulom „Národ grázlov“ dostal ďalšiu príležitosť, ktorú prijal s podmienkou, že mu bude umožnené zmeniť vizuálny štýl filmu a tempo rozprávania. „Chcel, aby to pôsobilo, ako keby každý film točil iný režisér, a zvládol to skvele. Čo zostalo rovnaké, je drsná povaha celého filmu a jeho hrdinov. Pre Chrisa nebolo nič nemožné, čo ho napadlo, to sme natočili, “ prezradil Cruise.
Režisérovo rozhodovanie uľahčoval fakt, že Tom Cruise tradične točil akčné scény sám. Aj keď si pri jednom preskoku zo strechy na strechu zlomil nohu, nenechal sa odradiť. Uvidíte ho pilotovať vrtuľník, alebo skákať s padákom z osemkilometrovej výšky. Diváci túto mieru autenticity (či šialenstva) pri sledovaní fantastických akčných scén určite ocenia.


PLÁN ÚTEKU 21:00 hod.
Žáner: akčný
OBSAH:
Ray Breslin (Sylvester Stallone) je neustále na úteku – živí sa totiž testovaním nedostatkov zabezpečovacích systémov vo väzniciach. Uplynulo už niekoľko rokov odkedy sa stal obeťou zrady a musel siahnuť až na dno svojich síl, aby unikol z neslávne známej presklenej Hrobky. Po tomto úspechu mu prestíž ešte stúpla, získal množstvo nových zákaziek a teraz čelí novej veľkej výzve. Jeden z členov jeho tímu zmizne a ocitne sa v tajnom technologickom zariadení s príznačným názvom Hádes. Tajomná organizácia v ňom väzní unesené osoby, ktoré disponujú dôležitými informáciami nevyčísliteľnej hodnoty. Bohatí obchodníci, tajní agenti, politici i medzinárodne hľadaní zločinci – nikomu z nich sa zatiaľ nepodarilo dostať sa von. Jediná cesta pre Raya Breslina tak znovu vedie smerom dnu...


PREKLIATE DEDIČSTVO 20:50 hod.
Žáner: horor
OBSAH:
Keď zomrie najstaršia členka rodiny Grahamových, rodina jej dcéry začne postupne objavovať stále desivejšie tajomstvá, ktoré stará mama pred nimi ukrývala. Postupne vychádzajú najavo neuveriteľné veci a Grahamovci zrazu pochopia, že pokiaľ nedokážu zlomiť rodinnú kliatbu, nikto nebude v bezpečí. Debutujúci režisér a scenárista v jednej osobe Ari Aster prináša na plátna kín vynikajúci horor o rodinnej tragédii, ktorá postupne prerastá do temného šialenstva smerujúceho k poznaniu, že dedičstvo predkov si každý nesie v sebe, a akokoľvek sa snaží, nemôže sa ho zbaviť.


REDBAD 15:20 hod.
Žáner: historická dráma
OBSAH:
Roel Reiné po úspešnom filme Admirál, prináša ďalšie pôsobivé hrdinské dielo. Tentokrát vyrozpráva príbeh o legende Redbadovi a boji proti prevratnému prúdu kresťanstva. Nikto Redbadovi nepovedal v čo má veriť: žiadny kráľ, žiadny kňaz ani samotné hviezdy, pretože jeho krajina je krajinou slobodných ľudí.
V roku 700 po Kristovi je severná Európa rozdelená na dva odlišné svety: nad riekami sú Frízovia, Sasi a Dáni. Dolu pod riekami sa nachádzajú Frankovia, ktorí v tejto oblasti vládnu. Ale chcú urobiť to, čo ani Rimania nikdy nedokázali: podmaniť si celú Európu nasadením novej zbrane, ktorou si podrobia všetkých neveriacich: Kresťanstvo. Tento film je historickou epopejou o vzostupe kresťanstva, ságach a starovekej legende menom REDBAD.


RODINKA ÚŽASNÝCH
2D: 15:10,17:50 hod.
3D: 13:10 hod.
Žáner: dobrodružný, animovaný, akčný
OBSAH:
Vo filme Rodinka Úžasných 2 sa zdá, že hlavnou superhrdinkou bude Helen. Ako príťažlivejšia polovička z najslávnejšej superdvojice sa stáva tvárou kampane, ktorá má vyžehliť obraz superhrdinov v očiach verejnosti. Bob sa tak musí venovať domácim povinnostiam a hlavne výchove detí – Violet, Dasha a najmä malého Jack-Jacka, ktorého superschopnosti sa ešte len majú prejaviť a prekvapiť všetkých, vrátane vlastných rodičov. Zdalo by sa, že superhrdina Bobovho kalibru s tým nemôže mať problém. Omyl! Navyše sa objaví nový nepriateľ s geniálnym diabolským plánom a Parrovci musia čeliť výzve, ako zvládnuť domácnosť, pubertu detí, školskú dochádzku a popritom ešte zachrániť svet. Nie nadarmo sú však Úžasní...


SMELÉ MAČIATKO 13:20,15:20,16:10 hod.
Žáner: rodinný, animovaný, dobrodružný
OBSAH:
Nezbedné mačiatko, Klbko, žije so svojím trochu lenivým a pohodlným otcom, Fúzikom, v maličkom apartmáne v srdci veľkomesta. Klbko sa rád díva na svet z okna svojho domova a sníva o tom, že raz spozná všetko to neznáme tam vonku. Vďaka svojej vynaliezavosti sa mu podarí zostrojiť si skutočnú lietajúcu raketu, na ktorej sa vyberie hľadať bájny Mačací raj... Vtedy jeho otec, napriek svojej zlej skúsenosti s vonkajším svetom, bez váhania vykročí z bezpečia domova a spolu s novou parťáčkou Arou sa ho okamžite vydáva hľadať. Príbeh o sile lásky otca k svojmu synovi plný dobrodružstiev a nových priateľstiev chytí za srdce nielen všetkých milovníkov mačiek.


WHITNEY 18:50 hod.
Žáner: dokument
OBSAH:
Najpredávanejšia, najúspešnejšia či najoceňovanejšia – každý prívlastok sa k famóznej Whitney Houston stopercentne hodí. Každý veľký úspech je však vykúpený a nájsť pravdu nie je vždy jednoduché – dokument od oscarového režiséra Kevina Macdonalda sa ale do tohto boja aj napriek tomu púšťa a nezabudnuteľnou formou približuje božskú Whitney tak, ako ju ešte nepoznáme. Ide totiž o oficiálny dokument požehnaný matkou Whitney a jej najbližšou rodinou. Tá poskytla exkluzívne rozhovory a zábery zo zákulisia jej života, ktoré doposiaľ neboli zverejnené. Film mal svetovú premiéru na filmovom festivale v Cannes, kde o ňom samotný režisér povedal: „V zmysle pátrania po pravde som natočil určite svoj najťažší film. Rozprával som sa s viac než 70 ľuďmi, ale len 40 z nich sa objavilo vo filme. Mnoho z nich podvádzalo Whitney viac než 30 rokov a vo svojej pretvárke pokračovali i pred kamerou.“][B]


TMAVÁ MYSEĽ 20:20 hod.
Žáner: sci-fi, triler
OBSAH:
Potom, čo neznámy vírus zabije 98% všetkých detí v Amerike, sa u 2% tých detí, ktoré prežili objavia určité superschopnosti, kvôli ktorým sú umiestené do internačných táborov. Šestnásťročné dievča Ruby z tohoto tábora utečie a pridáva sa ku skupinke teenagerov, ktorí utekajú pred vládou.

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: BK | čítané: 372 krát |  diskusia (0)