Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 18.8.2018

BLACKKKLANSMAN 20:30 hod.
Žáner: dráma
OBSAH:
Neuveriteľný príbeh historicky prvého černošského policajta v Colorade, ktorý sa rozhodol infiltrovať do Ku-klux-klanu. Režisér Spike Lee boduje s čiernou krimi komédiou, ktorá je síce retro, ale zároveň mrazivo aktuálna.
Na začiatku sedemdesiatych rokov minulého storočia sa Spojené štáty ocitli v záplave demonštrácií za ľudské práva. V rovnakej dobe sa jeden mladý černoch s gigantickým afrom (John David Washington, syn Denzela Washingtona) rozhodol rozšíriť rady coloradskej polície. Ron Stallworth bol prvým Afroameričan v tomto zbore. Jeho prijatie malo umlčať čím viac naštvanejšiu černošskú komunitu. Aby zmien nebolo prive, prevelili Rona do archívu (= oddelenie evidencie dôkazov), kde mal čo najmenej prekážať. Avšak Ronove ambície boli o trošku väčšie. Neustálym tlakom na nadriadených sa mu najskôr podarilo vyzliecť sa z uniformy a v civile sa infiltrovať na politické mítingy „čiernych bratov“. Pretože sa mu nechcelo donášať na svojich blížnych, zdvihol telefón, vytočil číslo Davida Dukea (Topher Grace), miestneho predáka Ku-klux-klanu, a omotal si ho okolo prsta. Presvedčivým spôsobom sa prezentoval ako fanatický vyznávač bielej rasy a David Duke mu na to skočil, a po pár telefonátoch ho vtiahol do štruktúr klanu. Keď bolo treba nasadiť do akcie zapáleného rasistu Rona Stallwortha aj fyzicky, ujal sa tejto role Ronov kolega Flip Zimmerman (Adam Driver), ktorý s nadšením dochádzal na tajné aj verejné stretnutia členov klanu s cieľom získať čo najviac informácií a prekaziť plánované násilné operácie. Znie to neuveriteľne, znie to komicky, skutočne sa to však stalo. Aj preto sa režisér Spike Lee veľmi vymedzuje voči tomu, aby bol film prezentovaný ako komédia. „Vedel som presne, ako to chcem natočiť, pretože už v minulosti som točil veci, ktoré sa prostredníctvom humoru pozerajú na veľmi vážne veci. Na mpjom filme sa budete smiať, ale komédia to nie je. Na Klane a všetkých tých náckovských partičkách nič vtipného nie je, “ dodáva režisér, ktorý za film získal veľkú cenu poroty na festivale v Cannes.


Dôverný nepriateľ 13:10, 15:40, 18:10, 19:50, 20:40
Žáner: triler, mysteriózny
OBSAH:
Mladí manželia Zuzana a Andrej sa sťahujú z Bratislavy do Tatier, aby na samote odrezaní od sveta na vlastnej koži otestovali Andrejovo životné dielo – prototyp inteligentného domu. Idylka dokonalého života v réžii modernej technológie sa však čoskoro mení na nočnú moru a boj o život. Revolučný server, ktorý bol vytvorený s cieľom, aby uľahčil životy svojich majiteľov, sa vymkne spod kontroly a nečakane sa obráti proti svojmu stvoriteľovi. Ide len o vrtoch a nedokonalosť testovanej technológie? Alebo riadi dom niekto ďalší?
Napínavý slovenský thriller so šokujúcim záverom zmení váš pohľad na moderné technológie, ktoré nás sprevádzajú na každom kroku. Navždy. V hlavnej úlohe: inteligentný dom a milostný trojuholník budúcnosti: "On - Ona a Dom" Má vôbec ľudská láska a človek šancu v milostnej šachovej partii proti stroju, ktorý sám stvoril a vypracoval do dokonalosti?


EQUALIZER 2 18:20, 20:50 hod.
Žáner: akčný, triler
OBSAH:
Equalizer 2 nadväzuje na prvý film, v ktorom bývalý člen elitnej špeciálnej jednotky Robert McCall predstieral vlastnú smrť, aby mohol dožiť v pokoji bostonského predmestia. Vďaka vlastnému zmyslu pre spravodlivosť sa však nechal zatiahnuť do ďalšieho súboja. Vieme, čoho všetkého je Robert schopný, aby priniesol spravodlivosť tým, ktorí už stratili všetku nádej. Ako ďaleko však zájde, keď sú v ohrození jeho najbližší?


HOTEL TRANSYLVÁNIA 3: Strašidelná dovolenka2D: 13:00, 14:00, 16:10 hod.
Žáner: animovaný, rozprávka
OBSAH:
V najnovšom pokračovaní série Hotel Transylvánia sa Drakula, Mavis, Jonny a zvyšok partie vydávajú na dovolenkovú plavbu na výletnej lodi. Všetko nasvedčuje tomu, že si od zvyčajných problémov na chvíľu oddýchnu, až do momentu, kedy sa Drakula nezamiluje do šarmantnej kapitánky lode, Eriky. Hlava upírskej rodiny však netuší, že jeho nová láska je v skutočnosti potomkom legendárneho lovca upírov…


MAMMA MIA ! 15:00 hod.
Žáner: komédia, hudobný
OBSAH:
Mamma Mia! Najväčšia letná filmová párty je späť. A s ňou aj nákazlivá nálada rozprávkového ostrova Kalokairi, nesmrteľná ABBA a herci, ktorí si s chuťou zopakovali veľkolepú grécku jazdu.
Je to presne desať rokov, čo muzikál Mamma Mia! vtrhol do kín po celom svete. Len na Slovensku sa na tejto party v kinách zúčastnilo viac ako 125 tisíc divákov, ktorí od vtedy túžobne čakajú na druhé pokračovanie. Síce to trvalo relatívne dlho, ale zato v pokračovaní Mamma Mia! Here We Go Again dostanú diváci hneď dva príbehy v jednom filme!
V prvom príbehu sa vrátime do časov, keď bola Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity. Chcela spoznávať svet, netušila však, že zakrátko stretne troch mladých mužov, spozná jeden necivilizovaný grécky ostrov a totálne sa zmení jej život.
Druhý príbeh sa odohráva presne desať rokov po prvom príbehu, keď skúsenejšia a múdrejšia Sophie (Amanda Seyfried) plánuje veľkolepé znovuotvorenie rodinného hotela na ostrove Kalokairi, na ktoré sa samozrejme zbehnú všetci „obvyklí podozriví“, vrátane trojice charizmatických otcov (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård).
Oba príbehy sa rafinovane preplietajú a prepájajú spolu s piesňami švédskeho hudobného zázraku ABBA, či už v nových aranžmánoch, alebo aj hity, ktoré ešte nezazneli.
Benny Anderson, jeden z pilierov skupiny ABBA, sa na pokračovaní podieľal aj ako výkonný producent a sľubuje, že pokračovanie by malo divákom navodiť rovnako nákazlivú náladu, akú prežili pri jednotke. „Som veľmi rád, že sa nám vrátili všetci herci, a hlavne, že sme ako mladú verziu Donny obsadili Lily James. Toto dievča skvele spieva, ale navyše vás hneď v prvom zábere presvedčí, že je tou pravou Donnou, “ dodáva Anderson.


MEG: Hrozba z hlbín
2D: 21:00 hod.
3D: 18:40 hod.
Žáner: akčný, horor, sci-fi
OBSAH:
Hlbokomorská ponorka, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu – bola napadnutá obrovským tvorom o ktorom si mysleli, že už neexistuje, sa teraz nachádza poškodená na dne priekopy Tichého oceánu...s posádkou uväznenou vo vnútri. S ubiehajúcim časom, čínska oceánografka (Winston Chao) privolá na pomoc skúseného záchranára Jonasa Taylora (Jason Statham), aby zachránil posádku – i oceán – od tejto nezadržateľnej hrozby: prehistorického takmer 30 metrového žraloka známeho ako Megalodon. To, čo nikto nepredpokladal je, že pred niekoľkými rokmi sa Taylor s týmto strašným stvorením už stretol. Teraz, v tíme so Suyin, musí čeliť strachu o vlastný život, aby zachránil všetkých uväznených... čo ho opäť privádza tvárou v tvár najohromnejšiemu a najväčšiemu predátorovi všetkých čias.


MISSION IMPOSSIBLE: FALLOUT
2D: 17:30 hod.
Žáner: akčný, triler
OBSAH:
Tom Cruise sa vracia ako agent Ethan Hunt, muž na špinavú prácu, v akčnom thrilleri Mission: Impossible – Fallout.
Ethan Hunt si vždy vyberal nesplniteľné misie. Vždy v nich bol úspešný, napriek okolnostiam. Na začiatku tohto príbehu však čelí úplne novej situácii. Niečo sa pokazilo, pasca neklapla a vinou jeho zlyhania sa ocitnú v smrteľnom ohrození vybrané svetové metropole. Ethan je presvedčený, že len on so svojím týmom dokáže tragickú chybu napraviť. Je však sám, kto si to myslí. Do hry vstupujú ďalší hráči, ktorí mu možno pomáhajú, ale možno tiež sledujú svoje vlastné záujmy, ktoré sú v rozporu s tými Ethanovými. Rozdelenie na kladných a záporných hrdinov nebude tentoraz vôbec jednoduché. V pozadí navyše čím ďalej rýchlejšie uteká čas v ústrety momentu, ktorý dramaticky zmení mapu sveta.
„Filmom Mission: Impossible – Fallout vrcholí celá séria“, hovorí Tom Cruise. „Vracia sa väčšina postáv, ktoré sa objavili v predchádzajúcich dieloch, a dorozprávajú sa všetky príbehové linky. Pre Ethana je to veľmi osobné, ale na druhej strane veľmi epická cesta, “ dodáva herec.
Christopher McQuarrie je prvý režisér, ktorý sa k Mission vrátil. Po veľkom úspechu dielu s podtitulom „Národ grázlov“ dostal ďalšiu príležitosť, ktorú prijal s podmienkou, že mu bude umožnené zmeniť vizuálny štýl filmu a tempo rozprávania. „Chcel, aby to pôsobilo, ako keby každý film točil iný režisér, a zvládol to skvele. Čo zostalo rovnaké, je drsná povaha celého filmu a jeho hrdinov. Pre Chrisa nebolo nič nemožné, čo ho napadlo, to sme natočili, “ prezradil Cruise.
Režisérovo rozhodovanie uľahčoval fakt, že Tom Cruise tradične točil akčné scény sám. Aj keď si pri jednom preskoku zo strechy na strechu zlomil nohu, nenechal sa odradiť. Uvidíte ho pilotovať vrtuľník, alebo skákať s padákom z osemkilometrovej výšky. Diváci túto mieru autenticity (či šialenstva) pri sledovaní fantastických akčných scén určite ocenia.


RODINKA ÚŽASNÝCH
2D: 13:20,17:10 hod.
3D: 16:00 hod.
Žáner: dobrodružný, animovaný, akčný
OBSAH:
Vo filme Rodinka Úžasných 2 sa zdá, že hlavnou superhrdinkou bude Helen. Ako príťažlivejšia polovička z najslávnejšej superdvojice sa stáva tvárou kampane, ktorá má vyžehliť obraz superhrdinov v očiach verejnosti. Bob sa tak musí venovať domácim povinnostiam a hlavne výchove detí – Violet, Dasha a najmä malého Jack-Jacka, ktorého superschopnosti sa ešte len majú prejaviť a prekvapiť všetkých, vrátane vlastných rodičov. Zdalo by sa, že superhrdina Bobovho kalibru s tým nemôže mať problém. Omyl! Navyše sa objaví nový nepriateľ s geniálnym diabolským plánom a Parrovci musia čeliť výzve, ako zvládnuť domácnosť, pubertu detí, školskú dochádzku a popritom ešte zachrániť svet. Nie nadarmo sú však Úžasní...


SMELÉ MAČIATKO 13:00,15:10 hod.
Žáner: rodinný, animovaný, dobrodružný
OBSAH:
Nezbedné mačiatko, Klbko, žije so svojím trochu lenivým a pohodlným otcom, Fúzikom, v maličkom apartmáne v srdci veľkomesta. Klbko sa rád díva na svet z okna svojho domova a sníva o tom, že raz spozná všetko to neznáme tam vonku. Vďaka svojej vynaliezavosti sa mu podarí zostrojiť si skutočnú lietajúcu raketu, na ktorej sa vyberie hľadať bájny Mačací raj... Vtedy jeho otec, napriek svojej zlej skúsenosti s vonkajším svetom, bez váhania vykročí z bezpečia domova a spolu s novou parťáčkou Arou sa ho okamžite vydáva hľadať. Príbeh o sile lásky otca k svojmu synovi plný dobrodružstiev a nových priateľstiev chytí za srdce nielen všetkých milovníkov mačiek.

Pridal: BK
503

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK