Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Pred Dňom soli prejde Hlavnou ulicou historický koč

V Prešove sa blíži Deň soli. Už ôsmeho septembra sa budete môcť dozvedieť množstvo historických zaujímavostí o soli a jej výrobe. Deň pred podujatím sa na Hlavnej ulici dokonca predvedie historický koč.


Konský záprah s historickým kočom bude prechádzať Hlavnou ulicou 7. septembra 2018 od 16.00 do 17:00. Zároveň bude pozvánkou na Deň soli, ktorý sa uskutoční 8. septembra 2018 od 12.00.


Deň soli organizuje Slovenské technické múzeum v spolupráci s mestom Prešov a OOCR Región Šariš. Návštevníkov čaká živé divadlo, ktoré doplní bohatý kultúrny program. Predstaví sa banícky orchester z poľskej soľnej bane Bochnia. Nebudú chýbať stánky s remeslami a občerstvením. Návštevníci budú môcť vidieť reálne tesanie sôch do kamennej soli, výrobu lán a mnoho iného. Múzeum Źup Krakowskich Wieliczka z Poľska sa predstaví zaujímavou výstavou soľných baní a pre veľkých aj malých budú pripravené rôzne tvorivé dielne, maľovanie soľničiek, hod soľou do suda, či dobové varenie soli.

Pridal: Redakcia PIS
820
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK