Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

V domácej premiére Ligy majstrov privíta Tatran Prešov Bjerringbro-Silkeborg

V sobotu všetci fandíme Tatranu Prešov. V úvodnom domácom vystúpení v skupinovej fáze Ligy majstrov privíta v domácej Tatran Handball Aréne dánskeho vicemajstra Bjerringbro-Silkeborg.


V sobotu 22. septembra o 18.00 si tak Tatran zopakuje minuloročné európske hádzanárske súperenie. Zápas odvysiela stanica Sport2 v priamom prenose.


„Musíme byť skromní. Po náročnom výjazde potrebujeme dobre zregenerovať sily, urobiť jeden-dva taktické tréningy a na zápas sa dobre pripraviť. Chcem pozvať všetkých našich fanúšikov, aby prišli vo veľkom počte do haly a pomohli nám. Je to dôležitý zápas, v ktorom môžeme veľa získať. Naším cieľom je odohrať dobrý zápas, “ uviedol Slavko Goluža, tréner Tatrana.


„Starý-známy“ aktuálny dánsky vicemajster, ktorému druhý titul v 13-ročnej klubovej histórii ušiel vo vyrovnanom finále ligy so Skjernom o jeden gól, bol v minulej sezóne v bojoch A-skupiny Pohára EHF na európskej scéne v domácom prostredí neporaziteľný. Vo vlastnej hale vyhral i nad naším Tatranom 27:19 (15:10). Treba ale pripomenúť, že naopak všetky zápasy na palubovkách súperov prehral.


V Tatran handball aréne podľahol slovenskému majstrovi 28:32, hoci po polčase ešte viedol 16:13. Aj to bol dôvod, prečo napokon nepostúpil zo skupiny do vyraďovacích bojov. Účastník osemfinále Ligy majstrov zo sezóny 2016/17 a 2012/13, ako aj štvrťfinalista Pohára EHF 2015/16, má teda Tatranu čo oplácať.


Silkeborg mal navyše presvedčivý vstup do skupinovej fázy tohtoročnej Ligy majstrov. V prvom stretnutí C - skupiny doma suverénne zdolal ruských Čechovských Medveďov o 11 gólov 39:28 (21:16) a usadil sa na čele tabuľky.


Tatran uspel vo svojom úvodnom vystúpení skupinovej fázy na palubovke Besikstasu Mogaz Istanbul 28:22 (13:10), cez týždeň uspel aj v stretnutí SEHA Gazprom league na palubovke favorizovaného Meškovu Brest 32:28 (16:16).

Pridal: DC
435
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK