PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/8523/program_kina_11-10-2018.html

Program kina 11.10.2018

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

PIADINÔŽKA 15:40, 16:20 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH:
Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yeti – ov. Vyvolá senzáciu nad tým, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. Všetko sa dozvieme v novom príbehu o priateľstve, odvahe a radosti z objavovania.


PO ČOM MUŽI TÚŽIA 18:30 hod.
Žáner: komédia
OBSAH
Režisér úspešnej romantickej komédie Pohádky pro Emu, Rudolf Havlík prichádza s novou komédiou s hviezdnym hereckým obsadením Po čom muži túžia. Scenár o večnom súperení mužského a ženského sveta napísal spoločne so spisovateľkou Radkou Třeštíkovou, ktorá je jednou z najpredávanejších českých spisovateliek.


Charizmatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na ktorého ženy letia, je šéfredaktorom časopisu Playboy. Jedného dňa jeho nezáväzný spôsob života utŕži hneď niekoľko rán. Dostane výpoveď kvôli poklesu predajnosti časopisu, bývalá manželka a dcéra (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opäť naštvú, neznáma žena mu nabúra auto a na jeho miesto je dosadená krásna, mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyrieši problémy po chlapsky – spoločne s najlepším kamarátom Čestmírom (Matěj Hádek) sa opije a v dobrodružnej noci si praje, aby sa stal ženou, pretože „ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie a on je za to kvôli nim na dne.“ Ráno Karel zistí, že následkom nočnej alkoholickej „jazdy“ a zásahom veštkyne Zoltany (Pavla Tomicová) sa stal ženou (Anna Polívková). Avšak len fyzicky. Karel sa ako Karla musí vyrovnať nielen s novým vzhľadom, ale hlavne sa naučiť fungovať v ženskom tele a zistiť, či to majú ženy naozaj jednoduchšie ?


VENOM
2D: 21:00 hod.
3D: 18:10 hod.
Žáner: akčný sci-fi triler
OBSAH:
Tom Hardy sa predstaví ako jeden z najznámejších komiksových antihrdinov od Marvelu.


Keď sa novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého.


ZRODILA SA HVIEZDA 18:00, 20:35 hod.
Žáner: dráma, hudobný
Obsah:
Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme.


V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.


ZLÉ ČASY V EL ROYALE 20:10 hod.
Žáner: mysteriózny triler
OBSAH
Niekoľko cudzincov sa stretne v zašlom hoteli s názvom El Royale. Nemajú nič spoločného okrem tajomstiev, ktoré každý z nich skrýva. A kedysi vychytený hotel má tiež vlastnú, veľmi temnú minulosť. Film Zlé časy v El Royale režíroval a scenár k nemu napísal Drew Goddard, ktorý stojí za filmami ako Marťan alebo Chata v horách. Pod jeho vedením vo filme excelujú herecké hviezdy ako Jeff Bridges, Chris Hemsworth alebo Dakota Johnson.


Hotel El Royale leží neďaleko jazera Tahoe a prechádza priamo cez neho hranica dvoch amerických štátov, Nevady a Kalifornie. Hostia si tak môžu vybrať izbu buď v Nevade alebo v Kalifornii a porušovať či dodržiavať zákony jedného alebo druhého. Tento hollywoodskými celebritami kedysi obľúbený hotel má svoje slávne časy dávno za sebou. Jeho slávu pripomínajú len čiernobiele fotografie slávnych hostí na stenách, chátrajúci luxusný interiér, veľký jukebox so starými šlágrami a neurotický zamestnanec, ktorý sám všetko udržuje v chode.


Keď sa v jednom dni v hoteli zíde päť hostí, je to podozrivé. Kňaz, soulová speváčka, dve mladé dievčatá a niekto, kto na prvý pohľad vyzerá ako obchodný cestujúci. Podozrivým je aj hotel El Royale, ktorý nielen vo svojich stenách ale aj pod podlahou ukrýva mnohé tajomstvá. S príchodom noci a ďalších nepozvaných hostí bude mať každý z prítomných v El Royale aspoň jednu šanci na vlastné vykúpenie, predtým než sa všetko odoberie do horúcich pekiel.


MNÍŠKA 20:50 hod.
Žáner: horor
OBSAH
Keď mladá mníška z kláštorného opátstva v Rumunsku spácha samovraždu, priamo z Vatikánu sú vyslaní kňaz a mladá novicka, aby túto udalosť prešetrili. Spoločne odkrývajú príšerné tajomstvo. Riskujú nielen svoje životy, ale aj vlastnú vieru a samotné duše, pretože čelia zlomyseľnej sile v podobe démonickej mníšky, ktorá už predtým terorizovala publikum vo filme „V zajatí démonov 2“ a opátstvo sa tak stáva hrozivým bojiskom medzi žijúcimi a zatratenými.


PRINCEZNÁ A DRÁČIK 16:00 hod.
Žáner: animovaný, rozprávka
OBSAH
Od tvorcov seriálu Máša a medveď.


Keď sa princezná Barbara prechádza tajnými komnatami zámku, nájde čarovnú knihu. Začne v nej listovať a kniha ju prenesie do krajiny zázrakov, kde zažije neuveriteľné dobrodružstvá a stretne čarovné, rozprávkové bytosti. Barbara sa tu spriatelí s roztomilým dráčikom, s ktorým sa vyberú na dobrodružnú cestu – nájsť kúzelné zrkadlo. Práve to ju dokáže spojiť s jej dávno stranenou mamičkou, ktorá princeznú i jej otca kráľa dávno opustila. Barbara je odhodlaná zistiť pravdu o svojej minulosti a vyriešiť záhady celého zámku.


PRVÝ ČLOVEK 17:50, 20:30 hod.
Žáner: dráma
OBSAH
Jedno z najväčších dobrodružstiev v dejinách ľudstva. A film o ňom vznikol až po päťdesiatich rokoch. Dramatický príbeh letu Neila Armstronga na Mesiac mapuje oscarový režisér Damien Chazelle, ktorý na obežnú dráhu vyslal Ryana Goslinga.


Pred päťdesiatimi rokmi sa pol miliarda ľudí tlačila pri televízoroch, aby v priamom prenose sledovali pristátie posádky Apolla 11 na Mesiaci. Krátko nato astronaut Neil Armstrong vyslovil slávnu vetu „Je to malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo, “ a počin, ktorý sa stal možno najodvážnejšou výpravou od plavby Kryštofa Kolumbusa, bol týmto úspešne zakončený. Rovnako fascinujúca, bola aj éra, ktorá tomuto letu predchádzala, a životný príbeh človeka, ktorý dostal to privilégium urobiť na Mesiaci prvý „ľudský“ krok.


„To, čo títo ľudia podstúpili, bolo v dobrom zmysle slova šialené. Lietali v nesmierne krehkých strojoch, čelili mnohým otázkam, na ktoré neexistovali odpovede, podstupovali enormné riziko a každý ich krok pritom sledoval celý svet. Viete si predstaviť, že na jednom človeku leží také obrovské bremeno?“ hovorí režisér Damien Chazelle.


Príbeh Prvého človeka začína v roku 1962, keď Niel Armstrong začal pracovať ako pilot pre NASA a kedy sa musel vyrovnať s osobnou tragédiou, smrťou dvojročnej dcéry na nevyliečiteľnú chorobu. Pre prácu, ktorá predstavovala permanentné dotyky so smrťou si ťažko mohli v NASA vybrať vhodnejšieho kandidáta. Armstrong nie je vesmírny kovboj, ktorý by riziko podstupoval dobrovoľne a s frajerským nadhľadom, na druhú stranu ani nepanikári v situáciách, keď mu ide o život. Jeho základným charakterovým rysom je pokoj. Pokoj vo chvíli, keď sa v skúšobnom module rúti k zemi voľným pádom, pokoj, keď odpovedá synovi na otázku, či sa z misie vráti späť, pokoj vo chvíli, keď robí onen historicky prvý krok. Protiváhou tomuto pokoju je absolútny stres jeho ženy (Claire Foy) a jej vnútorné drama, s akou prežíva jeho každý úspech, a možnosť, že sa už nikdy nevráti. „Na Neilovi je fascinujúce, že je pre väčšinu ľudí záhadou. Zoberte si ten paradox – je to jeden z najslávnejších ľudí v histórii a vieme o ňom tak málo, “ hovorí režisér Chazelle, ktorý sa túto historickou „krivdu“ rozhodol napraviť.


TAJOMSTVO DOMU S HODINAMI
2D: 15:20 hod.
3D: 17:40 hod.
Žáner: rodinný, fantasy
OBSAH
Čas vypršal. Kúzla ožívajú.


Keď sa 10-ročný Lewis (Owen Vaccaro) dozvie, že sa musí presťahovať k svojmu strýkovi, netuší aké magické dobrodružstvo ho čaká. Jeho novým domovom sa stane rozľahlé starodávne sídlo, v ktorom, ako čoskoro zistí, sa dejú veľmi čudné veci. Strýko (Jack Black) a jeho susedka (Cate Blanchett) sú totiž čarodejníci a už dlho sa snažia rozlúštiť tajomstvo strašidelných hodín, tikajúcich v stenách domu. Podarí sa im s Lewisovou pomocou hodiny zastaviť a odvrátiť tak apokalypsu, ktorú kedysi dávno naplánoval jeden zlý čarodejník?


TIEŇ JAGUÁRA 16:30 hod.
Žáner: dokument
OBSAH
Štyria priatelia sa vybrali proti prúdu amazonských riek na neistú cestu. Prešli cez tajomné pohorie Sierra Maigualida, ktorým okrem indiánov ešte nikto neprešiel. Dostali sa tak do ich sveta. Do sveta založeného na úcte k vlastnému spoločenstvu. Vďaka spiritualite sú prepojení s okolitou prírodou. Veria, že poškodiť prales znamená poškodiť samých seba. Jedni z posledných prírodných indiánov na tejto planéte prijali odvážlivcov do svojej osady a umožnili im spoznať a autenticky zachytiť jednoduchosť ich bytia a priniesť tak dôležité poznanie.

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: DC | čítané: 295 krát |  diskusia (0)