PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/8535/v_sobotu_vyzveme_v_lige_majstrov_portugalskeho_sampiona_sporting_lisabon.html

V sobotu vyzveme v Lige majstrov portugalského šampióna Sporting Lisabon

udalosť sa už konala < Tatran handball aréna < Športová akcia

Prvú polovicu vystúpení v skupinovej fáze Ligy majstrov ukončia hádzanári Tatrana Prešov v sobotu 13. októbra od 18. hodiny v domácej Tatran handball aréne stretnutím s portugalským majstrom Sportingom Lisabon. Duel dvoch šesťbodových tímov môže veľa napovedať do bojov o dve postupové miestenky do play-off.


Hoci Tatran a Sporting proti sebe ešte nikdy nenastúpili, portugalský majster Tatran Handball Arénu pozná. A má na ňu dobre spomienky. Predstavil sa v nej totiž v minulej sezóne v rámci kvalifikácie Ligy majstrov, no k očakávanému vzájomného súboju zeleno-bielych tímov vtedy neprišlo. Prešov totiž zaváhal v semifinále s rakúskym majstrom Alplou Hard, zatiaľ čo Sporting si poradil s fínskym Cocksom (31:27) a po výhre nad Hardom (35:34) si zahral skupinovú fázy Ligy majstrov.


„Sporting má dobré mužstvo. Má takých hráčov ako Nikčevič, strednú spojku Ruesgu, či dvojicu dobrých brankárov. V Lige majstrov však nie je žiadny zápas ľahký, čo sa naposledy ukázalo aj proti Čechovským medveďom. Ak zahráme dobre v obrane, bude všetko OK. Uvidíme, ale ja som optimista, “ uviedol tréner Tatrana Prešov Slavko Goluža.


Kým naposledy ruský tím z Čechovských medveďov mal na súpiske kompletný výber zo svojej krajiny, Sporting je oproti tomu medzinárodným mixom zloženým z hráčov až z deviatich krajín. Ešte v minulej sezóne za nich hral aj bývalý hráč Tatrana Michal Kopčo, aktuálne pôsobiaci vo francúzskom US Ivry.


Duel rozhodujú poľskí rozhodcovia Marek Baranowsko a Bogdan Lemanowicz. V priamom prenose ho odvysiela Sport 2.


V tabuľke C-skupiny majú totiž pred vzájomným duelom oba tímy, rovnako ako dánsky Bjerringbro-Silkeborg, nielen po šesť bodov, ale dokonca aj rovnaký rozdiel v skóre (+12). Aj to signalizuje mimoriadne vyrovnaný a možno aj kľúčový zápas. Tatran naposledy po troch víťazstvách (Istanbul 28:22, Bjerringbro-Silkeborg 26:24 a Metalurg 29:24) doma zaváhal proti ruským Čechovským medveďom (27:28) a zaznamenal prvú prehru v prestížnej súťaži. Sporting v stredu zaznamenal v siedmom zápase prvú ligovú prehru (s Maia-Ismai 25:26) , napriek tomu vedie ligovú tabuľku.

 
  Športová akcia | Tatran handball aréna | Pridal: DC | čítané: 317 krát |  diskusia (0)