Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín
udalosť sa už konala

Hory a mesto Prešov 2018

11.ročník prehliadky horských a outdoorových filmov.


Tento festival s tematikou horských športov a cestovania pripravujú už  od roku 2007 pravidelne ( s malou prestávkou v roku 2011) nadšenci z občianskeho združenia Skalná hrana spolu s horolezeckým klubom Rock Edge v Prešove.   Filmy na tento festival putujú až z ďalekého kanadského Vancouveru (Vancouver International Mountain Film Festival) – na Slovensku sa prezentujú počas bratislavského festivalu Hory a mesto, aby dorazili až do Prešova, kde máme tak možnosť vidieť to najlepšie, čo v priebehu roka vzniklo vo svete. Samozrejme, obohatené o niektoré slovenské filmyvýstavy a besedy s atraktívnymi hosťami.


Tento ročník, ktorý sa organizuje aj s podporou mesta Prešov, sa uskutoční v dňoch 19.10. – 20.10.2017 (piatok a sobota) v priestoroch kina Scala. Počas 2 dní budete mať možnosť uvidieť filmy s horskou, bikerskou, lezeckou, freeriderskou tematikou a tiež témy divoká voda, dobrodružné cestovanie a mnohé iné.
Podujatie bude obohatené o fotovýstavu horolezca Erika Rabatína „V zajatí obra“ z úspešného vylezenia cesty „The Nose“ na El Capitan v americkom Yosemite.


Pripravení sú aj skvelí hostia, napríklad horolezec Vladimír Linek, ktorý sa predstaví s multimediálnou prezentáciou o slovenskom prvovýstupe svetovej úrovne na Pik Alexandra Bloka v Kirgizstane.
Piatky dopoludnia bývajú už obvykle venované obľúbenému špeciálnemu filmovému bloku pre organizované školské skupiny a aj tento rok je pripravená zaujímavá výberovka. Opäť sme sa snažili vybrať to naj z festivalu tak, aby program mládež zaujal viac ako sú mobilné smartphony .


Viac  o prehliadke filmov na : www.festival.rockedge.sk

Pridal: DC
1026

Kino SCALA

Sídlo (adresa):
Masarykova 7, 080 01 Prešov
Telefón:
051/77 237 41-2
Mobil:
0905 496 721
E-mail:
WEB:
http://www.pkopresov.sk
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK