Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Neřež – duo

Skupinu NEŘEŽ by v kruhoch prešovského hudobného publika snáď ani nebolo treba predstavovať. Ak by predsa: vznikla v roku 1998, keď sa Jarek Nohavica rozhodol vystupovať sám, bez kapely. Prvé personálne obsadenie Neřež bolo totožné s Kapelou Jarka Nohavicu. Neskôr boli súčasťou skupiny Magda Škardová a Pavel Plánka, následne po nahratí dvoch albumov prichádza hráč na klávesové nástroje Raven a bubeník David Uher. Skupina nahráva album Vianočne ladených piesní Slavná věc. Členovia Neřež dostávajú ponuku skomponovať hudbu k filmu Román pro muže a k seriálu Vinaři. So Zdeňkom Vřešťálom sa tejto úlohy ujal aj nový člen, perkusionista a flautista Robert Fischmann. V zložení Benešovský (basa), Fischmann, Sázavský a Vřešťál vystupuje skupina Neřež dodnes. Všetky nahrané albumy kapely nájdete na http://nerez.me/cs/diskografie-nerez/ Zhruba od roku 2012 spolupracujú Neřež so slovenskou speváčkou Katarínou Koščovou, s ktorou natočili album Vlakem na Kolín.


Obsadenie: Zdeněk Vřešťál – spev, gitara Vít Sázavský – spev, gitara, viola


VSTUPNÉ: : 9€ predpredaj / 12€ na mieste


Vstupenky si môžete zakúpiť priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo rezervovať na info@literarnakaviaren.sk / 0905 688 665 (t. č. je aktívne v čase otváracích hodín kaviarne) Platnosť rezervácie vstupeniek končí 24 hodín pred konaním podujatia. Ak rezervované vstupenky nebudú vyzdvihnuté v tejto lehote, budú zaradené do predaja.

Pridal: DC
896
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK