Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel
udalosť sa už konala

Program kina 24.10.2018

HALLOWEEN 21:00 hod.
Žáner: horor
OBSAH
Jeho meno je Michael Myers, nosí bielu masku a v ruke nôž. Pokiaľ ho stretnete na Halloween, bude to asi posledný deň vášho života. Slávna hororová séria práve píše svoju poslednú kapitolu.
Pred štyridsiatimi rokmi dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ako jedna z mála prežiť zabíjanie vraha s maskou Michaela Myerse. Útok, ktorý sa odohral cez halloweenovskú noc, v nej však zanechal hlboké jazvy na duši. Od noci, počas ktorej vyšinutý mladík dobodal jej priateľov, len aby mohol pripraviť o život aj ju, sa dôsledne pripravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v dome plnom dômyselných pascí, zúfalo si nerozumie s dcérou (Judy Greer), ktorá ju kvôli tejto posadnutosti považuje za blázna, a veľmi ťažko si hľadá aj cestu k dospievajúcej vnučke. To všetko aj napriek tomu, že Myers prežíva v jednej z najprísnejšie strážených psychiatrických liečební a možnosť jeho úteku je len teoretická. Blíži sa však Halloween a všetky Lauriine obavy sa rázom zhmotnia po havárii autobusu, ktorý prevážal nebezpečných psychiatrických pacientov do nového ústavu. Niektorým z nich sa podarilo utiecť. Michael Myers bol medzi nimi a svojej nezdravej fixácie na Lauriu sa nezbavil.
„Ak by ste s ňou strávili aspoň chvíľu , ako prvé by vás napadlo, že je šialene paranoidná, “ hovorí o svojej hrdinke Jamie Lee Curtis. „Celý život bola tak posadnutá eventualitou jeho návratu a prípravami na to, že k tomu príde, že sa ani nebránila, keď jej kvôli tomu odobrali dcéru. Na druhú stranu, jedine ona nebude zaskočená, až jej Myers zaklope na dvere, “ dodáva.


KRÁLI ZLODEJOV 18:10hod.
Žáner: kriminálny
OBSAH
Kriminálna dráma inšpirovaná pravdivým príbehom. V roku 2015 sa v Londýne odohrala jedna z najväčších lúpeží v britskej histórii. Odhalenie ukázalo, že ju má na svedomí gang dôchodcov a vyslúžilých podvodníkov. Táto informácia spôsobila obrovskú senzáciu. Brian Reader (Michael Caine) je 77 ročný dôchodca bol vo svojich mladšom veku „preslávený“ zlodej. Ani na staré kolená sa mu nechce zaháľať . Dá dokopy skupinku postarších pánov z rovnakej branže. Plánovanie tejto lúpeže im trvalo tri roky. Schádzali sa pravidelne v jednej pivárni v severnom Londýne. Počas veľkonočného víkendu v roku 2015 sa vlámali do sejfu v budove trezorovej spoločnosti Hatton Garden Safety Deposit. Na prvý pokus sa im trezor nepodaril vylomiť, ale vrátili sa a na druhy deň vykradli 73 z 999 trezorových schránok. Podarilo sa im ulúpiť šperky, zlato, diamanty a finančnú hotovosť v hodnote 14 miliónov libier. Film s typicky britským humorom nakrútil James March, ktorý získal Oscara za dokument Muž na lane a známym je aj vďaka hranému filmu Teória všetkého o fyzikovi Stephenovi Hawkingovi.


MNÍŠKA 16:00 hod.
Žáner: horor
OBSAH
Keď mladá mníška z kláštorného opátstva v Rumunsku spácha samovraždu, priamo z Vatikánu sú vyslaní kňaz a mladá novicka, aby túto udalosť prešetrili. Spoločne odkrývajú príšerné tajomstvo. Riskujú nielen svoje životy, ale aj vlastnú vieru a samotné duše, pretože čelia zlomyseľnej sile v podobe démonickej mníšky, ktorá už predtým terorizovala publikum vo filme „V zajatí démonov 2“ a opátstvo sa tak stáva hrozivým bojiskom medzi žijúcimi a zatratenými.


PIADINÔŽKA 15:40, 16:30 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH:
Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yeti – ov. Vyvolá senzáciu nad tým, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. Všetko sa dozvieme v novom príbehu o priateľstve, odvahe a radosti z objavovania.


PO ČOM MUŽI TÚŽIA 18:40 hod.
Žáner: komédia
OBSAH
Režisér úspešnej romantickej komédie Pohádky pro Emu, Rudolf Havlík prichádza s novou komédiou s hviezdnym hereckým obsadením Po čom muži túžia. Scenár o večnom súperení mužského a ženského sveta napísal spoločne so spisovateľkou Radkou Třeštíkovou, ktorá je jednou z najpredávanejších českých spisovateliek.
Charizmatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na ktorého ženy letia, je šéfredaktorom časopisu Playboy. Jedného dňa jeho nezáväzný spôsob života utŕži hneď niekoľko rán. Dostane výpoveď kvôli poklesu predajnosti časopisu, bývalá manželka a dcéra (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opäť naštvú, neznáma žena mu nabúra auto a na jeho miesto je dosadená krásna, mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyrieši problémy po chlapsky – spoločne s najlepším kamarátom Čestmírom (Matěj Hádek) sa opije a v dobrodružnej noci si praje, aby sa stal ženou, pretože „ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie a on je za to kvôli nim na dne.“ Ráno Karel zistí, že následkom nočnej alkoholickej „jazdy“ a zásahom veštkyne Zoltany (Pavla Tomicová) sa stal ženou (Anna Polívková). Avšak len fyzicky. Karel sa ako Karla musí vyrovnať nielen s novým vzhľadom, ale hlavne sa naučiť fungovať v ženskom tele a zistiť, či to majú ženy naozaj jednoduchšie?


PRINCEZNÁ A DRÁČIK 15:30 hod.
Žáner: animovaný, rozprávka
OBSAH
Od tvorcov seriálu Máša a medveď.
Keď sa princezná Barbara prechádza tajnými komnatami zámku, nájde čarovnú knihu. Začne v nej listovať a kniha ju prenesie do krajiny zázrakov, kde zažije neuveriteľné dobrodružstvá a stretne čarovné, rozprávkové bytosti. Barbara sa tu spriatelí s roztomilým dráčikom, s ktorým sa vyberú na dobrodružnú cestu – nájsť kúzelné zrkadlo. Práve to ju dokáže spojiť s jej dávno stranenou mamičkou, ktorá princeznú i jej otca kráľa dávno opustila. Barbara je odhodlaná zistiť pravdu o svojej minulosti a vyriešiť záhady celého zámku.


PRVÝ ČLOVEK 20:30 hod.
Žáner: dráma
OBSAH
Jedno z najväčších dobrodružstiev v dejinách ľudstva. A film o ňom vznikol až po päťdesiatich rokoch. Dramatický príbeh letu Neila Armstronga na Mesiac mapuje oscarový režisér Damien Chazelle, ktorý na obežnú dráhu vyslal Ryana Goslinga.
Pred päťdesiatimi rokmi sa pol miliarda ľudí tlačila pri televízoroch, aby v priamom prenose sledovali pristátie posádky Apolla 11 na Mesiaci. Krátko nato astronaut Neil Armstrong vyslovil slávnu vetu „Je to malý krok pre človeka, obrovský skok pre ľudstvo, “ a počin, ktorý sa stal možno najodvážnejšou výpravou od plavby Kryštofa Kolumbusa, bol týmto úspešne zakončený. Rovnako fascinujúca, bola aj éra, ktorá tomuto letu predchádzala, a životný príbeh človeka, ktorý dostal to privilégium urobiť na Mesiaci prvý „ľudský“ krok.
„To, čo títo ľudia podstúpili, bolo v dobrom zmysle slova šialené. Lietali v nesmierne krehkých strojoch, čelili mnohým otázkam, na ktoré neexistovali odpovede, podstupovali enormné riziko a každý ich krok pritom sledoval celý svet. Viete si predstaviť, že na jednom človeku leží také obrovské bremeno?“ hovorí režisér Damien Chazelle.
Príbeh Prvého človeka začína v roku 1962, keď Niel Armstrong začal pracovať ako pilot pre NASA a kedy sa musel vyrovnať s osobnou tragédiou, smrťou dvojročnej dcéry na nevyliečiteľnú chorobu. Pre prácu, ktorá predstavovala permanentné dotyky so smrťou si ťažko mohli v NASA vybrať vhodnejšieho kandidáta. Armstrong nie je vesmírny kovboj, ktorý by riziko podstupoval dobrovoľne a s frajerským nadhľadom, na druhú stranu ani nepanikári v situáciách, keď mu ide o život. Jeho základným charakterovým rysom je pokoj. Pokoj vo chvíli, keď sa v skúšobnom module rúti k zemi voľným pádom, pokoj, keď odpovedá synovi na otázku, či sa z misie vráti späť, pokoj vo chvíli, keď robí onen historicky prvý krok. Protiváhou tomuto pokoju je absolútny stres jeho ženy (Claire Foy) a jej vnútorné drama, s akou prežíva jeho každý úspech, a možnosť, že sa už nikdy nevráti. „Na Neilovi je fascinujúce, že je pre väčšinu ľudí záhadou. Zoberte si ten paradox – je to jeden z najslávnejších ľudí v histórii a vieme o ňom tak málo, “ hovorí režisér Chazelle, ktorý sa túto historickou „krivdu“ rozhodol napraviť.


TAJOMSTVO DOMU S HODINAMI
2D: 16:10 hod.
Žáner: rodinný, fantasy
OBSAH
Čas vypršal. Kúzla ožívajú.
Keď sa 10-ročný Lewis (Owen Vaccaro) dozvie, že sa musí presťahovať k svojmu strýkovi, netuší aké magické dobrodružstvo ho čaká. Jeho novým domovom sa stane rozľahlé starodávne sídlo, v ktorom, ako čoskoro zistí, sa dejú veľmi čudné veci. Strýko (Jack Black) a jeho susedka (Cate Blanchett) sú totiž čarodejníci a už dlho sa snažia rozlúštiť tajomstvo strašidelných hodín, tikajúcich v stenách domu. Podarí sa im s Lewisovou pomocou hodiny zastaviť a odvrátiť tak apokalypsu, ktorú kedysi dávno naplánoval jeden zlý čarodejník?


VENOM
2D: 20:50 hod.
3D: 18:30 hod.
Žáner: akčný sci-fi triler
OBSAH:
Tom Hardy sa predstaví ako jeden z najznámejších komiksových antihrdinov od Marvelu.
Keď sa novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého.


TOMAN 17:20, 20:20 hod.
Žáner: historická dráma
OBSAH
Napínavá politická a osobná dráma o vzostupe a páde človeka, ktorý meril príliš vysoko, od režiséra filmov ŽELARY (nominácia na Oscara za najlepší cudzojazyčný film) A OBČIANSKY PREUKAZ.
Neuveriteľný, ale pravdivý príbeh rozporuplnej osobnosti Zdeňka Tomana, vlastným menom Zoltána Goldbergera, pochádzajúceho zo slovenských Sobraniec. Toman bol mužom mnohých tvárí a mien, šéfom zahraničnej rozviedky a bezškrupulóznym obchodníkom a kariéristom. Bol poverený zásadnou úlohou - zohnať peniaze, ktoré komunistom vyhrajú voľby. A Toman peniaze zohnať vedel. Pre seba, pre rodinu i pre stranu. Šmelina, vydieranie, obchody s vojnovými zločincami aj ich obeťami. Práve on umožnil presun východoeurópskych Židov, ktorí prežili holokaust a unikali pred poľskými pogromami a sovietskymi lágrami cez Československo do Palestíny - samozrejme za tučné a neustále sa zvyšujúce provízie od židovských organizácií. Neštítil sa ničoho. Cena, ktorú za svoju kariéru zaplatil on i jeho blízki, bola však príliš vysoká. Film odkrýva pozadie tzv. tretej republiky, rokov 1945-48 a rozpráva príbeh muža, ktorý významne ovplyvnil vývoj povojnového Československa a o ktorom sa nikdy doteraz nehovorilo.


ZRODILA SA HVIEZDA 18:00, 20:40 hod.
Žáner: dráma, hudobný
Obsah:
Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme.
V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

Pridal: Redakcia PIS
610

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK