Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Flying horseman (BE) & Papyllon

Ich hudba vás objíme, ale veľmi ťažko ju popíšete slovami. Kritikmi najoceňovanejšia kapela súčasnej belgickej scény Flying Horseman sa chystá na konci novembra do Wave. Táto šestica tvorená okolo skladateľa Berta Dockxa nalieha svojim zvukom trpkého post-rocku a temného folku. Nie je to obyčajné zoskupenie, ale selekcia prvotriednych hudobníkov, ktorí nedokážu inak ako vytvárať strašidelne prekrásne albumy a pohlcujúce live shows, kde sa snúbi emocionálna hĺbka s dušu drásajúcou atmosférou. Pred pár mesiacmi vydali v poradí už piate štúdiové album s názvom Rooms / Ruins, na ktorom sa vo svojom prístupe ku zvuku posunuli znova o kus ďalej. Predstavte si polnočnú prechádzku temným lesom. Vo vzduchu bude cítiť niečo zlovestné, chvíľami až tiesnivo pokojné. Taký bol len začiatok. Cesta to bude nevypočítateľná, plná rôznych chutí a vôní, do ktorej môžete premietnuť napríklad frustráciu z rozchodu alebo súčasnej spoločnosti. To všetko za zvukov gitár a analógovo produkovanej elektroniky. Ak máte chuť na niečo špeciálne, čo vám atmosférou pripomenie Nicka Cavea či Marka Lanegana a počúvaním vás vyzve k zamysleniu.


PAPYLLON
Štvorčlenná hudobná skupina z Prešova založená v roku 2010, kedy vyhrali súťaž mladých talentov prešovský Liverpool. V priebehu roka 2011 vydali svoje demo, ktoré pokrstili v prešovskom klube Pumpa. V roku 2012 vydali dva oficiálne single „Waves“ a „Smiles“. V roku 2015 vydali EP Sink or Swim, ku ktorého úvodnej skladbe „Harmful“ natočili videoklip. Popri tom veľa hrajú doma aj v zahraničí a majú za sebou vystúpenia na festivaloch ako napr. Rock for People alebo Grape.
EP Sink or Swim tvorí päť skladieb – „Harmful“, „Sink or Swim“, „Second Minute Second Second“, „Waves“, a „Marble“. EP sa nahrávalo v prešovskom štúdiu UMPAX pod producentskou taktovkou Martina Migaša. V roku 2017 kapela vydala svoj debutový album s rovnomenným názvom - Papyllon. Hudobne sa kapela posunula s tzv. britského indie rocku ku viac rôznorodejšiemu štýlu, ktorý v sebe mixuje prvky rocku, popu, elektorniky a jazzu. Kapela z tohto albumu vydala zatiaľ dva single "Seventeen, baby" a "Never felt so pure".


Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Pridal: DC
1156

WAVE

Sídlo (adresa):
Hlavná 121, 080 01 Prešov
Telefón:
Mobil:
00421 905 896 467
E-mail:
WEB:
http://www.wave.sk/
Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Wave-Club/377866438961977
Wave centrum nezávislej kultúry
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK