Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Eva Šušková & Polajka

Pozývame Vás do Violy na ďalší koncert cyklu Poetika v ženskom šate.


Sopranistka Eva Šušková, spevák Robert Pospiš, gitarista Martin Sillay, violončelista Roman Harvan a akordeonista a klavirista Boris Lenko. To je zostava skupiny POLAJKA. Originálne zoskupenie, ktoré zaujalo poslucháčov a odbornú verejnosť už na nahrávke Tales From My Diary (Nominácia na Hudobný počin roka v rámci cien Radio_Head Awards) na koncerte v Prešove predstaví svoju CD novinku Exodus.


Textovo sa Polajka na svojom debute opiera o básne velikánov poézie (John Donne, Arthur Rimbaud, Langston Hughes) a autorské texty Roberta Pospiša. Za pomoci intenzívnych textových podkladov chce reflektovať “vnútornú nervozitu“ súčasnej spoločnosti. Práve tento prístup považujú hudobníci v problematike získavania nových poslucháčov “nemainstreamovej“ hudby za kľúčový. „Každý z kapely prechádzal počas nahrávania špecifickým obdobím. Kto nás pozná, vedel by to potvrdiť", hovorí Robert Pospiš. Eva Šušková dodáva: „Je to naša - čisto subjektívna - reflexia na spoločenský vývoj, ktorá sa spolu s emóciami, čo sme si každý v čase nahrávania so sebou nosili, vzácne snúbila do niečoho mimoriadne silného. Až natoľko, že dodnes nevieme tie zvláštne momenty v štúdiu pochopiť. Neviem si predstaviť, že by sa podobný tvorivý génius mohol v budúcnosti zopakovať". Spoločným menovateľom zdanlivo komplikovanej mozaiky je autorská hudba piatich hudobne mimoriadne aktívnych osobností domácej scény.


Hudba Polajky už zarezonovala na niekoľkých prestížnych podujatiach (Konvergencie, Festival Peknej hudby, Mikulášsky jazzový festival, Janáček Brno). Nadšenie pre projekt, chuť prekračovať žánrové hranice a renomé členov skupiny zaručujú, že koncert bude patriť k neprehliadnuteľným zážitkom.


Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu.


VSTUPNÉ: 5 €

Pridal: DC
801
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK