Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela
udalosť sa už konala

Program kina 18.12.2018

BOHEMIAN RHAPSODY 20:20 hod.
Žáner: životopisný
OBSAH
Jediné čo je výnimočnejšie ako ich muzika je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu i nekontrolovateľnú životnú špirálu Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.


FANTASTICKÉ ZVERY: GRINDELWALDOVE ZLOČINY
2D: 15:10 hod.
Žáner: dobrodružný, fantasy, rodinný
OBSAH
V druhej časti z čarodejníckej série od J. K. Rowlingovej – Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny sa Grindelwaldove (Johnny Depp) vyhrážky naplnia a podarí sa mu z väzenia uniknúť. Začne zhromažďovať svojich nasledovníkov, ktorí nič netušia o jeho skutočnom pláne - získať čistokrvných čarodejníkov, aby ovládli všetkých nomágov. V snahe zabrániť Grindelwaldovym plánom, Albus Dumbledore (Jude Law) povolá svojho bývalého študenta M. L. O. K. -a Scamandera. Ten prisľúbi svoju pomoc, hoci netuší aké nebezpečenstvá na neho čakajú.


GRINCH
2D: 16:20 hod.
Žáner: animovaná komédia
OBSAH
Grinch je nenapraviteľný hundroš, ktorý neznáša všetko a všetkých a zo všetkého najviac Vianoce. Tie by najradšej zrušil. A vo filme, ktorý natočili Zlodusi, čo majú na svedomí Mimoňov, sa o to dokonca aj pokúsi.


Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam za nákupmi vyráža, žijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka. A keď sa potom ešte dopočuje, že tohtoročné vianočné sviatky by mali byť trikrát opulentnejšie ako po iné roky, rozhodne sa to celé zaraziť a vianočnú atmosféru ľuďom ukradnúť doslova z pred nosa. Stačí nájsť sane, vhodné stádo sobov, nasadiť si falošné fúzy a predbehnúť toho deduška, ktorý nosí darčeky komínom.


Ale aj ten, kto počíta doslova so všetkým, sa môže raz prepočítať. V mestečku žije dievčatko Cindy, ktorá sa rozhodla nastražiť na Santu pascu, len aby ho mohla poprosiť o nejaký výnimočný darček pre upracovanú mamičku. Prvé stretnutie Grincha a Cindy bude trošku bolieť, ale obom veľmi nečakane zmení život.


ZRODILA SA HVIEZDA 16:10 hod.
Žáner: dráma, hudobný
Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme.


V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…pokým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.


AQUAMAN
2D: 17:30, 20:30 hod.
3D: 16:30, 19:30
Žáner: akčný, dobrodružný
OBSAH
Ďalší superhrdina zo sveta DC Comics poodhalí svoj pôvod v akčnom dobrodružstve odohrávajúcom sa tentokrát v dychvyrážajúcom podmorskom svete siedmich morí. Arthur Curry (Jason Momoa) je z polovice človek a z polovice obyvateľ bájnej Atlantídy, ktorý na svojej životnej ceste musí čeliť pravde o tom, kým v skutočnosti je ale aj tomu či si zaslúži byť…hrdinom – Aquamanom.


SPIDER-MAN: PARALELNÉ SVETY
SD: 15:00, 17:50 hod.
Žáner: animovaný, akčný, fantasy
OBSAH
Kreatívne duo Phil Lord a Chris Miller (LEGO Movie, 21 Jump Street) ukáže Spider-Mana v novom svetle, s použitím jedinečnej technológie animácie.


Nosiť modro-červenú masku nikdy nebolo nebezpečnejšie! Po tom, čo tínedžera Milesa Moralesa pohryzne rádioaktívny pavúk, musí sa naučiť, ako sa stať Spider-Manom. Pomôže mu v tom Peter Parker a ďalší pavúčí hrdinovia, ktorých diabolský Kingpin preniesol z iných dimenzií. Podarí sa im Kingpina zastaviť skôr, než Brooklyn zhltne čierna diera?


VIANOCE A SPOL. 18:30 hod.
Žáner: komédia, rozprávka
OBSAH
Čo sa stane, keď tesne pred Štedrým večerom príde Santa naraz o škriatkov pripravujúcich darčeky? Všetci totiž naraz záhadne ochorejú. Je to totálna katastrofa, ktorú musí Santa zachrániť neplánovaným výletom pre lieky až na zem, kde na neho číhajú nečakané prekážky, hlavne v podobe nič nechápajúcich ľudí.


Štedrý večer je už za rohom a nič nejde podľa plánu. 92 000 škriatkov v Santovej dielni na darčeky z ničoho nič ochorie a všetci padajú na zem ako podťatí! To je pre Santu veľká rana. Kto pre deti z celého sveta pripraví darčeky pod stromček? Nemá inú možnosť, len so svojimi sobmi a saňami sa musí neplánovane vypraviť na Zem, aby zohnal účinný liek, ktorým svojich pomocníkov vylieči. Po pomerne dobrodružnom lete v búrke pristane so svojím záprahom v Paríži a sánky zaparkuje neďaleko slávneho kabaretu Moulin Rouge a potom konečne dôstojne vstúpi do lekárne so žiadosťou o potrebné lieky medzi nič netušiacich ľudí … A práve v tejto chvíli zistí, že jeho výprava nebude až taká jednoduchá. Pomerne rýchlo a nedobrovoľne sa vďaka neočakávaným nedorozumeniam presunie na policajnú stanicu a potom dokonca aj do cely predbežného zadržania. Našťastie si v tejto zložitej situácii dokáže nájsť nových spojencov, s ktorých pomocou sa mu snáď podarí kúzlo Vianoc zachrániť. V francúzskej rodinnej komédii Vianoce a spol. sa v hlavnej roli predstaví sám režisér a herec Alain Chabat (Asterix a Obelix: Misia Kleopatra, RRRrrrr!!!), podporí ho medzi inými napríklad Audrey Tautou (Amélia z Montmartru, Šifra majstra Leonarda), Pio Marmaï (Víno nás spojuje) a Golshifteh Farahani (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Paterson).


SMRTEĽNÉ STROJE 20:40 hod.
Žáner: dobrodružný, fantasy
OBSAH
Na svete dochádzajú zdroje, mestá sa premenili v pohyblivé predátorské stroje a jedno dievča sa túži pomstiť mužovi, ktorý ju pripravil o matku. Bohužiaľ, ten patrí medzi tých vôbec najmocnejších mužov planéty. Smrteľné stroje sú dobrodružné fantasy od tvorcov Pána prsteňov a Hobita.


Za sto rokov bude svet len umierajúcou nehostinnou pustinou, križovanou obrovskými strojmi na kolesách, ktorých primárnou snahou je nachádzať zostávajúce zdroje obživy a surovín. V tieto monštrá sa premenili pôvodné mestá. Sídlia na kolesách sú plné ľudí a najväčším a najmocnejším z nich je Londýn. Ten sa rozrastá aj vďaka pohlcovaniu menších strojov, ktoré sa objavia v jeho ceste. Týmto spôsobom sa v Londýne ocitne aj Hester Shaw (Hera Hilmar), tajomné dievča so zjazvenou tvárou. Jej jedinej, zdá sa, nevadí, že Londýn zničil jej domovské mesto. Hester sa totiž vďaka tomu ocitla v blízkosti jeho vládcu Thaddeuse Valentina (Hugo Weaving), s ktorým má z minulosti otvorené účty. Lenže i Thaddeus je rád, že Hester vidí. Dievča má v držaní predmet, s ktorým by sa mohol stať najmocnejším mužom na svete. A pretože má Thaddeus trošku väčšiu palebnú silu než ona, ocitne sa Hester na úteku a v spoločnosti zúfalo nepraktického knihomoľa a renegátky, na ktorej hlavu je vypísaná obrovská odmena.


Smrteľné stroje patria k vysnívanému projektu Petera Jacksona, režiséra trilógie Pán prsteňov a Hobit. Práve komplikované natáčanie Hobita mohlo za to, že Peter Jackson prenechal réžiu Smrteľných strojov svojmu dlhoročnému spolupracovníkovi Christianu Riversovi a „uspokojil“ sa len s rolou producenta. Hobitia stopa sa nesie aj ďalšími profesiami, Smrteľné stroje majú s Tolkienovými adaptáciami spoločných scenáristov Fran Walsh a Philippu Boyens a o efekty sa opäť postarali oscaroví kúzelníci z Weta Digital.


„Pevne verím, že tento film bude natoľko úspešný, že dostaneme šancu natočiť ďalšie pokračovanie. Príbeh sa v ďalších knihách vinie tak zaujímavo, že by bolo úžasné, ak by sme to mohli natočiť, “ rozpráva Peter Jackson.


CREED II 20:50 hod.
Žáner: dráma, športový
OBSAH
Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje – so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine, a blížiaci sa zápas bude preto nielen náročný, ale i veľmi osobný. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) po svojom boku sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať. CREED II je filmom o návrate, ktorý oživí spomienky a znovu pripomenie, čo robí šampióna šampiónom. Posolstvo znie jasne – nezáleží na tom, ako ďaleko vo svojom živote zájdeš, tvoja minulosť a tvoja rodina bude vždy s tebou.


DEŽO URSINY 70 19:00 hod.
Žáner: dokument
OBSAH
Koncert k 70. nedožitým narodeninám Deža Ursinyho, jedného zo zakladateľov slovenskej modernej rockovej hudby.


Tvorba Deža Ursinyho je súčasť nášho národného kultúrneho dedičstva. Je jedným zo zakladateľov slovenskej modernej rockovej hudby. Jeho tvorba absolútne presahuje náš región. Je unikátna vo všetkých svojich podobách, od ranných bigbítových polôh, cez muzikálovú tvorbu, filmovú hudbu, až po neskoré fenomenálne obdobie, ktoré vzniklo najmä v spojení s básnikom Ivanom Štrpkom. 4. októbra 2017 sa uskutočnil koncert k 70. nedožitým narodeninám Deža Ursinyho, ktorý zorganizoval jeho syn Jakub Ursiny. Dramaturgia koncertu bola postavená tak, aby v troch blokoch predstavila široký a reprezentatívny prierez tvorbou tohto výnimočného umelca. V prvom bloku zazneli skladby v úpravách pre sláčikové kvarteto v podaní renomovaného telesa na poli vážnej hudby: Moyzesovho kvarteta. V druhom bloku sa predstavil veľmi silný pesničkový materiál z muzikálu Peter a Lucia na libreto Alty Vášovej, s textami Jána Štrassera. V treťom bloku koncertu zaznel prierez tvorby Deža Ursinyho, od najstarších piesní až po tie z posledného obdobia. Skladby boli interpretované mnohými kvalitnými mladými hudobníkmi (Dorota Nvotová, Kamil Mikulčík, Sisa Fehérová, Tomáš Sloboda, Vladislav Šarišský, Marian Slávka, Filip Hittrich, Valér Miko, Peter Bulík, Vlado Nosáľ, Lenka Molčányiová). Zaznejú napríklad skladby Let's make a summer (1965), Apple tree in winter (1973), Tisíc izieb (1986), Svitá (1981), Tvár v zrkadle (1990), Modrý vrch (1981), Príbeh (1994).

Pridal: DC
469

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK