PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/8829/cestovatelske_kino-cernobyl.html

Cestovateľské kino: Černobyl

udalosť sa už konala < Kino SCALA < Kino

Rádioaktívny mrak, ktorý vystrašil Európu. Aj takto si spomínajú ľudia na udalosti spred viac ako troch dekád, kedy sa z čulého a moderného ukrajinského mesta stal celosvetový strašiak. Vydajte sa na cestu do Černobyľu, ktorý sa po jadrovej havárii zmenil z pýchy sovietskeho zriadenia na mesto duchov. Večer sa budeme rozprávať o míľniku novodobej histórie, ale aj živote v tejto oblasti pred a po katastrofe. Príďte si vypočuť (rádio)aktívne zážitky Martina Dubeňa, ktorý černobyľskú oblasť navštívil veľakrát. Zdieľať s nami bude nielen fotografie, zážitky, reálny život domorodcov, ale vysvetlí aj mýty, ktoré o Černobyle, Pripjati, atómovej elektrárni a vyľudnenej zóne kolujú.


Martin Dubeň
je výkonný reaktor cestovky CHERNOBYLwel.come. Dušou cestovateľ, ktorý sa snaží objavovať atypické miesta. A tak sa dostal do Černobyľu. Vlani sa rozhodol pre zmenu práce a odvtedy pomáha šíriť černobyľské posolstvo. “Kto nezažil, len ťažko pochopí. Osobne sa považujem za veľmi aktívneho cestovateľa-objaviteľa, ktorému je ľúto, ak počas mesiaca nenavštívi aspoň jednu cudziu krajinu. Ideálne takú, v ktorej ešte nebol, ” hovorí Martin.


FB event: https://www.facebook.com/events/1758290120943803/
Vstupenky: bit.ly/Cernobyl1402


Viac:
https://pis.sk/clanok/17694/pre_tych_co_zaujima_historia-_katastrofy-_adrenalin_aj_objavovanie-_cestovatelske_kino_smeruje_do_cernobylu.html

 
  Kino | Kino SCALA | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 766 krát |  diskusia (0)