Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

Program kina 21.1.2019

AQUAMAN
2D: 20:20 hod.
Žáner: akčný, dobrodružný
OBSAH
Ďalší superhrdina zo sveta DC Comics poodhalí svoj pôvod v akčnom dobrodružstve odohrávajúcom sa tentokrát v dychvyrážajúcom podmorskom svete siedmich morí. Arthur Curry (Jason Momoa) je z polovice človek a z polovice obyvateľ bájnej Atlantídy, ktorý na svojej životnej ceste musí čeliť pravde o tom, kým v skutočnosti je ale aj tomu či si zaslúži byť…hrdinom – Aquamanom.


BOHEMIAN RHAPSODY 17:30 hod.
Žáner: životopisný
OBSAH:
Jediné čo je výnimočnejšie ako ich muzika je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu i nekontrolovateľnú životnú špirálu Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.


BUMBLEBEE 15:10 hod.
Žáner: dobrodružný
OBSAH
Charlie je obyčajné osemnásťročné dievča, ktoré práve k narodeninám dostala svoje prvé auto. Lenže ten žltý „Chrobák“ nie je len obyčajná haraburda, ale Bumblebee, ktorý sa v tejto podobe skrýva nielen pred ľuďmi, ale aj ostatnými Transformers. Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) oslavuje osemnásť, ale veľa dôvodov k radosti nemá. Nádej, že od rodiny dostane vysnívané auto, sa rozplynie vo chvíli, keď rozbalí mimoriadne trápne darčeky. Až majiteľ autobazáru a vrakoviska, u ktorého brigáduje, sa nad ňou zľutuje a daruje jej žltý Volkswagen Chrobák, ktorý avšak spadá skôr do kategórie dar nedar. Len ten najväčší optimista by totiž vsadil na to, že táto kraksňa bude ešte niekedy jazdiť. Charlie ho dokáže rozchodiť aspoň natoľko, že s ním doskáče domov do garáže, kde sa ho pokúsi opraviť. Keď sa ale po prvýkrát pozrie na podvozok, uvidí na ňom dve veľké modré oči a okamžite vie, že toto nebude len také obyčajné auto. S Autobotom Bumblebeem sa spriatelí pozoruhodne veľmi rýchlo, napriek tomu, že ten s ňou kvôli poškodeniu nemôže komunikovať inak než prostredníctvom útržkov pesničiek z autorádia. Vzhľadom k tomu, že Bumblebeeho pomerne intenzívne hľadajú nepriateľsky naladení Deceptikoni z jeho rodnej planéty a podobne nebezpečný vládny agent Burns (John Cena), nebudú mať Charlie a Bumblebee na bližšie zoznámenie čas a priestor. Na úteku pred nepriateľmi však zistia, že navzdory všetkým predpokladom môžu byť v tomto nesúrodom tandeme neporaziteľní. Príbeh filmu Bumblebee časovo predchádza všetky diely predchádzajúcich Transformers, a napriek tomu, že diváci dostanú to, na čo sú u tejto populárnej ságy zvyknutí, film Bumblebee do série tak celkom nezapadá. „Srdcom tohto príbehu je vzťah Charlie a Bumblebeeho, to, ako spolu prežívajú banálne, ale aj veľmi nebezpečné situácie. Vývoj postav je dôležitejší ako akcia, “hovorí o filme Hailee Steinfeld a potvrdzuje tak nádeje, ktoré fanúšikovia Transformers do tohto filmu vkladali. Po kovových orgiách v podaní Michaela Baye sa séria vracia tam, kde ju chcú vidieť – k ľahkosti a zábavnosti prvého dielu.


CENA ZA ŠŤASTIE 18:40 hod.
Žáner: dráma, komédia
OBSAH
Kto platí za naše chyby?


Obyčajné ľudské šťastie môže mať mnoho podôb. Niekedy jasných, niekedy nečakaných. Kde ho hľadať a čo mu obetovať? Film režisérky Olgy Dabrowski „Cena za šťastie“ ukazuje príbehy ľudí, ktorí cestu k svojmu šťastiu niekde stratili a pokúšajú sa ju znovu nájsť. Vzťah, láska, moc, útek a vlastné deti, ktoré môžu prinášať nádej a radosť, ale oveľa častejšie nakoniec pykajú za naše chyby.


Film Cena za šťastie rozvíja samostatné osudy niekoľkých hrdinov, aby sa ich cesty začali postupne krížiť a mohli nakoniec zložiť jeden veľký príbeh života. Prepletenec rodičov, ktorých môžete stretnúť každý deň, ich detí a partnerov. Svoje šťastie nájdu často nečakane, ale to je predsa jedno! Milenecký a životný pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychováva dve deti, keď do ich harmonického spolužitia vstúpi muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnícky psychopat (Jaroslav Plesl) sa domáha dcéry z rozvedeného manželstva, zatiaľ čo jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s deťmi trpí jeho terorom. Dvaja tínedžeri od svojich rodín proste a jednoducho utečú. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá silu, aby ochránil svoju lásku.


Cenu za šťastie napísala a natočila Olga Dabrowská, ktorá sa podieľala na scenári legendárneho filmu Samotári a pre kiná natočila výrazný film o vzťahoch „Kuličky“. Jednu z postáv hrá vo filme aj jej dcéra, ktorú však ani mamička za kamerou neuchránila pred mileneckú scénou. „Na kamerových skúškach som pri posteľovej scéne sedela na gauči a striedalo sa pri mne päť chalanov. Keď mamka spoznala, že sa mi niektorý trochu viac páči, stopla scénu skôr, ako v prípade ostatných, “ smeje sa mladá herečka Olga Wdowiaková. „Posteľové scény k filmu o vzťahoch a láske patria, ale je trochu divné, keď je pri tom aj mama.“ Tomáš Hanák hrá postavu sukničkára, ktorého príbeh s dvoma ženami má dramatický vývoj a nečakané rozuzlenie. „Moja postava si, pokiaľ ide o ženy, život veľmi užíva. Ale zrazu okolo päťdesiatky cíti, že mu chýba nejaký prístav a ocitá sa v absurdnej a zábavnej situácii, keď by na staré kolená mohol mať aj rodinu. Je ale celoživotný starý mládenec pripravený hádzať si loptičku s malým dieťaťom? , “ prezrádza o svojej úlohe Tomáš Hanák. Matku a syna v jednom z príbehov hrá Klára Pollertová-Trojanová a jej syn Jozef Trojan.


ESCAPE ROOM 21:00 hod.
Žáner: akčný, psychotriler
OBSAH
Známy hororový režisér Adam Robitel (Insidious: Posledný kľúč) prináša príbeh šiestich ľudí, ktorí prijali pozvanie do tajomnej escape room. Netrvá dlho, kým si uvedomia, že z tejto hry sa nedá uniknúť... treba ju prežiť.


GLASS 18:00, 20:40 hod.
Žáner: triler, mysteriózny
OBSAH
V úplne novom, komiksom inšpirovanom thrilleri sa stretávajú postavy z dvoch úspešných filmov - Vyvolený a Rozpoltený. Z prvého z nich sa vracajú takmer nezničiteľný David Dunn (Bruce Willis) a jeho protipól – krehký manipulátor Eliah Price (Samuel L. Jackson). Z thrilleru Rozpoltený sa zas objavuje psychopatický Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) a jeho 24 rôznych osobností. Všetci traja sa stretávajú v psychiatrickom ústave. Crumb však uniká vtelený do jednej zo svojich nebezpečných identít a Dunn s Priceom musia v súboji s ním využiť všetky svoje paranormálne schopnosti.


KURSK 17:50 hod.
Žáner: akčný, dráma
OBSAH:
Film zobrazuje skutočnú katastrofu, ku ktorej prišlo v roku 2000 na palube jadrovej ponorky K-141 Kursk.


154 metrov dlhá jadrová ponorka K-141 Kursk je „nepotopiteľnou“ pýchou Severného loďstva ruského vojenského námorníctva. Počas námorného cvičenia v auguste 2000 sa na palube nachádzalo 118 členov posádky. 12. augusta otrasú trupom Kurska mohutné explózie, ktoré plavidlo pošlú do hĺbky 108 metrov, na dno arktických vôd Barentsovho mora. Pre námorníkov začína zúfalý boj s časom. Záchrannú operáciu komplikuje zastaralé vybavenie a odmietavý postoj ruskej vlády prijať zahraničnú pomoc…


Scenár k filmu Kursk napísal Robert Rodat, ktorý bol nominovaný na Oscara a Zlatý Glóbus za scenár k filmu Zachráňte vojaka Ryana. Réžie sa ujal talentovaný dánsky režisér Thomas Vinterberg, ktorý na seba upozornil romantickým príbehom Ďaleko od hlučného davu a hlavne drámou Hon, za ktorú si vyslúžil nomináciu na Oscara, Zlatý Glóbus a cenu Bafta pre najlepší zahraničný film. Hlavné úlohy stvárnili Matthias Schoenaerts (Červená volavka), Colin Firth (Kingsman: Tajná služba a Zlatý kruh), Léa Seydoux (Grandhotel Budapešť) a Max von Sydow (Prekliaty ostrov).


NOVÁ ŠANCA 18:50 hod.
Žáner: komédia
OBSAH
Maya (Jennifer Lopez) oslavuje 43-tie narodeniny a má jediné želanie – aby po 15 rokoch práce v obchode získala pozíciu vedúcej. Nikdy síce nebola manažérkou, ale pozná svojich zákazníkov a neustále prichádza s novými nápadmi ako vyhovieť ich požiadavkám. Vysnívané miesto však dostane kolega, ktorý má ten správny titul a CV. Napriek tomu, že ju priateľ Trey (Milo Ventimiglia) a najlepšia kamarátka utešujú, že to neznamená koniec, Maya si neverí. Po štyridsiatke sa predsa nedá začínať odznova! Pomôže jej narodeninový darček od synovca – dokonale prehľadný a kompletne vymyslený životopis, vďaka ktorému úspešne absolvuje pracovný pohovor vo veľkej firme. Zdá sa, že Maya stojí na prahu svojej novej kariéry...


PAŠERÁK 20:50 hod.
Žáner: dráma, krimi, triler
OBSAH
Clint Eastwood stvárňuje Earla Stona, osamelého 80-ročného muža na mizine s krachujúcim biznisom, ktorý dostane ponuku robiť obyčajného šoféra. Znie to jednoducho, no Earl nevedomky podpísal zmluvu na drogového kuriéra pre mexický kartel. Darí sa mu a dokonca tak dobre, že náklad sa mu prudko zväčšuje, až mu pridelia dozor. Nie je jediným, kto na Earla dohliada. Záhadný nový drogový pašerák sa dostal do hľadáčika húževnatého agenta úradu pre kontrolu obchodu s drogami, Colina Batesa. Hoci problémy s peniazmi pominú, hriechy minulosti začnú Earla dobiehať a nie je isté, či stihne napraviť svoje chyby, kým ho zákon či kartelové gorily dostanú.


RALPH BÚRA INTERNET
2D: 15:30 hod.
3D: 16:20 hod.
Žáner: animovaný, komédia
OBSAH
V novom dobrodružstve Ralph opúšťa Litwakovu videoherňu a vydáva sa do nezmapovaného, rozsiahleho a vzrušujúceho sveta internetu, ktorý môže, ale aj nemusí prežiť Ralphovo ničenie. Zlý chlapec z hry, Ralph a jeho kamarátka Vanellope von Schweetz, musia riskovať všetko na ceste skrz internet pri hľadaní náhradnej časti do Vanellopinej videohry Sugar Rush. Cestou sa zoznamujú s občanmi siete, vrátane webovej podnikateľky Jesss, ktorá je hlavným algoritmom, srdcom a dušou trendy stránky „ BuzzTube“.


SPIDER-MAN: PARALELNÉ SVETY
SD: 15:20 hod.
Žáner: animovaný, akčný, fantasy
OBSAH
Kreatívne duo Phil Lord a Chris Miller (LEGO Movie, 21 Jump Street) ukáže Spider-Mana v novom svetle, s použitím jedinečnej technológie animácie.


Nosiť modro-červenú masku nikdy nebolo nebezpečnejšie! Po tom, čo tínedžera Milesa Moralesa pohryzne rádioaktívny pavúk, musí sa naučiť, ako sa stať Spider-Manom. Pomôže mu v tom Peter Parker a ďalší pavúčí hrdinovia, ktorých diabolský Kingpin preniesol z iných dimenzií. Podarí sa im Kingpina zastaviť skôr, než Brooklyn zhltne čierna diera?


ZLOŽKA 64 20:30 hod.
Žáner: kriminálny, mysteriózny, triler
OBSAH
Do rúk detektíva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálneho Oddelenia Q sa dostáva ďalší nevyriešený prípad súvisiaci s tromi mumifikovanými telami sediacimi okolo jedálenského stola. Pátranie po majiteľovi apartmánu, kde sa múmie našli ich privádza na opustený ostrov Sprogø, neslávne známe miesto, kde sa vykonávali podivné lekárske experimenty, zneužívanie a prevýchova necudných dievčat. Mrazivý detektívny príbeh založený na skutočnej kapitole dánskych dejín je štvrtým severským trilerom natočeným podľa bestelleru Jussiho Adler-Olsena.


ZRODILA SA HVIEZDA 15:50 hod.
Žáner: dráma, hudobný
OBSAH
Vo filme Zrodila sa Hviezda sa v hlavných úlohách predstaví štvornásobný držiteľ nominácie na Oscara Bradley Cooper a spevácka pophviezda Lady Gaga. Kým pre Bradleyho Coopera ide o režisérsky debut, pre Lady Gaga o jej prvú hlavnú rolu vo filme.


V novom spracovaní romantickej drámy Zrodila sa hviezda, stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

Pridal: Redakcia PIS
299

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK