Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
udalosť sa už konala

Program kina 22.2.2019

AKO SI VYCVIČIŤ DRAKA 3
2D: 13:10, 15:40, 18:00 hod.
3D: 14:00, 16:20 hod.
Žáner: dobrodružný, animovaný
OBSAH
Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva.


Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpem začnú sťahovať. Štikút je v tom nevinne, môže za to rozkošná biela dračica, ktorá doslova omráči Bezzubého, ktorá sa pod jej vplyvom premení z obávaného Nočného draka na neistého puberťáka. Možno aj preto včas vo vzduchu neucíti nebezpečenstvo pre všetkých drakov, ktoré sa k brehom ostrova blíži. V snahe nájsť pre ne nové útočisko sa Štikút a Astrid vydávajú pátrať po mýtmi ospevovanom Skrytom svete, v ktorom by sa všetci draci mohli pred touto hrozbou ukryť. Nájdu ho? A nájdu ho včas?


Podľa producentky filmu Bonnie Arnold spočíva úspech ságy v tom, že rozpráva o veciach, ktoré sú každému z nás blízke, aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať. „Natočili sme univerzálny príbeh o priateľstve dospievajúceho chlapca a jeho maznáčika. Štikútovimi očami vidíme, ako silné puto je možné medzi dvoma rôznorodými bytosťami vytvoriť. Toto predsa prežívame všetci, aj keď pritom nelietame v tak vizuálne podmanivom svete, “ hovorí producentka. Tento svet už potretí krát vytvoril režisér Dean DeBlois, čo je kontinuita u animovaných sérií pomerne výnimočná a zároveň záruka, že sa s filmom Ako si vycvičiť draka 3 vrátime presne na miesta, ktoré máme tak radi.


ALITA: BOJOVÝ ANJEL
2D: 15:10, 20:40 hod.
Žáner: akčný, sci-fi
OBSAH
Alita je normálne dievča s robotickým telom, predurčená k veľkým veciam. Len o tom zatiaľ nevie. James Cameron a Robert Rodriguez, dve výnimočné mená svetovej kinematografie, vás pozývajú na neobyčajný príbeh o páde anjela a zrodení bojovníčky.


Svet vzdialenej budúcnosti nie je ideálnym miestom k životu, napriek tomu v ňom žijú ľudia, ktorí nezištne pomáhajú iným. Tak napríklad kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prehľadáva skládky, aby našiel funkčné súčiastky, ktoré môže implantovať ľuďom, čo o časti tela prišli. Takto objaví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga so srdcom a dušou dospievajúceho dievčaťa, a vráti jej život. Po prebudení Alita vôbec nič nevie.


Nepamätá si svoju minulosť, nespoznáva svet okolo sebe, ale okamžite nasáva enormné množstvo nových informácií. So životom vrstovníkov Alitu zoznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, ktorý jej od prvého stretnutia mimoriadne imponuje. Vďaka svojej zvedavosti spozná Alita aj odvrátenú stránku mesta Iron City, v ktorom s doktorom Idem žije. Fyzickou konfrontáciou s podsvetím v sebe objaví mimoriadne, smrtiace schopnosti. V tú chvíľu sa dostane do hľadáčika skupiny nájomných zabijakov, ktorí terorizujú mesto, ale teraz dostali jedinú úlohu– nájsť a zničiť Alitu. Z obyčajného kyberdievčaťa sa stane bojový anjel. A konečne si spomenie, aké je jej poslanie.


Rosa Salazar svoju postavu popisuje veľmi presvedčivo: “Alita je rovnaká ako ja. Má celú paletu emócií. Je neistá. Je statočná. Je odvážna. Je silná. Je zvedavá a je odolná. Je mocná a je slabá. Má naozajstnú dušu a myslím si, že ju po celú dobu v sebe nosí, “hovorí herečka. „Každý dospievajúci sa hľadá. Alita tiež. Len navyše zistí, že má unikátne schopnosti a že môže zachrániť svet, v ktorom žije, “ dodáva režisér Rodriguez.


LEGO PRÍBEH 2
2D: 16:00 hod.
3D: 13:30 hod.
Žáner: rodinný, animovaný
OBSAH:
Po úspechu filmu Lego príbeh®, ktorý položil základnú kocku nového fenoménu, sa opäť stretneme s hrdinami z mestečka Brickburg. V novom akčnom dobrodružstve sa obyvatelia pustia do boja za záchranu svojho milovaného domova. Uplynulo takmer 5 rokov, odkedy bolo „všetko super“, a teraz musia čeliť novej obrovskej hrozbe, nájazdníkom z LEGO DUPLO®, ktorí ničia všetko rýchlejšie, ako to stíhajú obyvatelia znova vystavať. V snahe poraziť nepriateľov a nanovo vyskladať harmóniu v Lego svete sa Emmet, Lucy, Batman a ich priatelia vydajú do vzdialených a neprebádaných galaxií. Na spoločnej ceste otestujú svoju odvahu, kreativitu, majstrovské staviteľské schopnosti a v neposlednom rade odhalia, akí sú v skutočnosti výnimoční.


MRAZIVÁ POMSTA 20:30 hod.
Žáner: triler
OBSAH
Pomsta chutí najlepšie ľadovo vychladená.


Vitajte v Kehoe, v luxusnom lyžiarskom stredisku, kde sa teplota drží na -10 °C. Polícia tu nemá toho veľa na práci – až kým vodičovi snežného pluhu Nelsovi Coxmanovi (Liam Neeson) nezavraždia syna. Stane sa tak na objednávku drogového bossa menom Viking (Tom Bateman). Smútok sa postupne mení na hnev a Nels nedokáže myslieť na nič iné, len na pomstu. Vyzbrojený ťažkou technikou a vedomosťami z detektívnych románov začne po jednom likvidovať členov kartelu. A sneh na svahoch okolo mesta postupne mení svoju farbu zo žiarivo bielej na krvavo červenú…


NÁVRAT DOMOV 13:00 hod.
Žáner: dobrodružný, rodinný
OBSAH
Dobrodružný rodinný film od autora bestselleru Psia duša.


Bella bola len šteniatko, keď si ju Lucas adoptoval a odvtedy boli najlepší priatelia. Jedného dňa však Bella zmizne a ocitne sa vyše 600 km od svojho pána. Láska k nemu je však silnejšia ako nepriazeň osudu a Bella je rozhodnutá sa vrátiť domov. Cestou na ňu čakajú rôzne dobrodružstvá, noví priatelia, ale aj nebezpečenstvá veľkého, neznámeho sveta...


NEDOTKNUTEĽNÍ 17:50 hod.
Žáner: komédia, dráma
OBSAH
Ani jeden z nich nemá budúcnosť, napriek tomu si možno len ťažko predstaviť heterogénnejšiu dvojicu. Na jednej strane milionár Phillip, vzdelaný zberateľ umenia, renesančný človek s kultúrnym rozhľadom a vybraným vkusom z vyššej spoločnosti, ktorý je po nehode počas paraglidingu ochrnutý a pripútaný na vozík. Na druhej strane černošský mladík z predmestia. Vďaka energii, odvahe a bezprostrednosti by mu mal patriť svet, ale ako čerstvo prepustený väzeň nemá šancu získať prácu a zisťuje, že svet o neho ani trošku nestojí. Stretnú sa skôr omylom, najskôr o to moc nestoja, Phillip si aj tak vyberie živelného chlapca takmer z ulice ako svojho ošetrovateľa. Možno to bol krok zúfalej nudy, dosť možno aj riadená samovražda. Či tak alebo onak, ich spolužitie po krátkej nedôvere prekoná všetky rozdiely a oba charaktery z iných vesmírov života do seba zapadnú ako Lego. Ich neočakávané priateľstvo ponúka dojemný, zábavný a hlavne neuveriteľne silný zážitok.


OSTRÝM NOŽOM 15:50, 18:10, 20:20 hod.
Žáner: dráma
OBSAH
Ľudovítovi zavraždili neonacisti jediného syna. Kvôli nefunkčnému súdnemu systému sú však tí istí páchatelia prepustení na slobodu a Ľudo sa všetkými silami snaží dosiahnuť ich opätovné zadržanie. Bojuje s apatickou políciou, oportunistickou sudkyňou, ale aj s faktom, že svojho syna dostatočne nepoznal a nebol mu oporou. Čím viac sa sám viní za jeho smrť, tým viac sa rozpadá jeho vzťah s manželkou Zuzanou a dcérou Jankou. A tým úpornejšie sa snaží sám zasahovať do vyšetrovania. Keď sa však dozvie, že za synovou smrťou nestál náhodný útok extrémistov, ale organizovaná zločinecká skupina, uvedomuje si, že stojí proti nepriateľovi nad svoje sily. Pokúsi sa zachrániť aspoň to, čo mu ešte ostalo - vlastnú rodinu.


POTOMOK 21:00 hod.
Žáner: horor
OBSAH:
V rovnakom čase ako prišiel na svet malý Miles, sa na inom mieste odohrala tragédia. Dve zdanlivo nesúvisiace udalosti sa o niekoľko rokov prepoja desivým spôsobom. Milesova mama Sarah so znepokojením sleduje synovo nevyspytateľné a agresívne správanie. Postupne sa zmieruje s myšlienkou, že malého chlapca ovláda nejaká zlá, nadprirodzená sila. Musí potlačiť svoj materinský inštinkt milovať a chrániť vlastné dieťa a podrobiť ho testom, aby pochopila, prečo robí tie hrozné veci. Chce sa za každú cenu dozvedieť pravdu – kto alebo čo získalo moc nad jej synom. Odpovede na všetky otázky sa skrývajú hlboko v minulosti a Sarah čoskoro pochopí, že skutočnosť je ďaleko horšia ako jej predstavy...


RALPH BÚRA INTERNET 13:20 hod.
Žáner: animovaný, komédia
OBSAH
V novom dobrodružstve Ralph opúšťa Litwakovu videoherňu a vydáva sa do nezmapovaného, rozsiahleho a vzrušujúceho sveta internetu, ktorý môže, ale aj nemusí prežiť Ralphovo ničenie. Zlý chlapec z hry, Ralph a jeho kamarátka Vanellope von Schweetz, musia riskovať všetko na ceste skrz internet pri hľadaní náhradnej časti do Vanellopinej videohry Sugar Rush. Cestou sa zoznamujú s občanmi siete, vrátane webovej podnikateľky Jesss, ktorá je hlavným algoritmom, srdcom a dušou trendy stránky „ BuzzTube“.


TRHLINA 18:30, 20:50 hod.
Žáner: triler
OBSAH
Nezamestnaný absolvent Igor objaví záznamy výpovedí psychiatrického pacienta Waltera Fischera. Ten pred sedemdesiatimi rokmi záhadne zmizol v pohorí Tribeč, a keď sa po vyše dvoch mesiacoch rovnako záhadne objavil, mal na tele čudné popáleniny a zranenia. Bol dezorientovaný, nedokázal vysvetliť, čo sa mu stalo, už nikdy sa nespamätal. Igor pátra ďalej a s údivom zisťuje, že Fischerov prípad nie je ojedinelý – zmienky o tajomnom miznutí ľudí v tomto pohorí siahajú hlboko do histórie. Hrôzostrašných prípadov pribúda. Igor s priateľkou Miou, konšpirátorom Andrejom a tvrdým skeptikom Dávidom preniká čoraz hlbšie a odhaľuje skutočnosti, ktoré sú oveľa desivejšie, než akákoľvek fantázia. Vyberú sa na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Spočiatku nevinné pátranie sa končí tragicky. Toto tajomstvo má totiž príšerne ostré zuby.


ŽENY V BEHU 18:40 hod.
Žáner: komédia
OBSAH
Komédia o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety.


Věra (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Dcéry sa však do behania moc nehrnú. Majú úplne iné starosti.


Najstaršia Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenne problémom svojich troch synov a ich otec Karel (Ondřej Vetchý) ju už dvadsať rokov nevie, alebo nechce, požiadať o ruku. Prostredná Bára (Veronika Khek Kubařová) túži po dieťati, lenže preňho zatiaľ nenašla toho pravého otecka. Jej biologické hodiny bijú na poplach. A najmladšia Kačka (Jenovéfa Boková) síce chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadný problém – manželku. Zamilovaná Kačka napriek tomu trvá na vzťahu bez budúcnosti.


Je zjavné, že dcéry majú momentálne úplne iné priority než bežecký tréning. Svojrázna mama Věra preto musí napnúť všetky sily, aby rodinnú štafetu priviedla cez radu prekážok a komediálnych komplikácií na štart Jindřichovho vysnívaného maratónu. S behaním je to úplne rovnaké ako v živote. Dôležité je vydržať a nevzdávať sa, keď je cieľ na dosah…

Pridal: DC
561

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK