Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 26.03.2019

AKO SI VYCVIČIŤ DRAKA 3 15:40 hod.
Žáner: dobrodružný, animovaný
OBSAH:
Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva.


Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpem začnú sťahovať. Štikút je v tom nevinne, môže za to rozkošná biela dračica, ktorá doslova omráči Bezzubého, ktorá sa pod jej vplyvom premení z obávaného Nočného draka na neistého puberťáka. Možno aj preto včas vo vzduchu neucíti nebezpečenstvo pre všetkých drakov, ktoré sa k brehom ostrova blíži. V snahe nájsť pre ne nové útočisko sa Štikút a Astrid vydávajú pátrať po mýtmi ospevovanom Skrytom svete, v ktorom by sa všetci draci mohli pred touto hrozbou ukryť. Nájdu ho? A nájdu ho včas?


Podľa producentky filmu Bonnie Arnold spočíva úspech ságy v tom, že rozpráva o veciach, ktoré sú každému z nás blízke, aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať. „Natočili sme univerzálny príbeh o priateľstve dospievajúceho chlapca a jeho maznáčika. Štikútovimi očami vidíme, ako silné puto je možné medzi dvoma rôznorodými bytosťami vytvoriť. Toto predsa prežívame všetci, aj keď pritom nelietame v tak vizuálne podmanivom svete, “ hovorí producentka. Tento svet už potretí krát vytvoril režisér Dean DeBlois, čo je kontinuita u animovaných sérií pomerne výnimočná a zároveň záruka, že sa s filmom Ako si vycvičiť draka 3 vrátime presne na miesta, ktoré máme tak radi.


CAPTAIN MARVEL 17:50, 20:40 hod.
Žáner: akčný, dobrodružný, sci-Fi
OBSAH:
Film Captain Marvel sa odohráva v deväťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia a je tak úplne prvým dobrodružstvom z doteraz nevideného obdobia filmového sveta Marvel. Film sleduje príbeh Carol Denversové, z ktorej sa stala jedna z najmocnejších superhrdinek sveta. Keď sa Zem dostane do vojny medzi dvoma mimozemskými rasami, Denversová sa ocitá s malou skupinou spojencov priamo v srdci konfliktu.


ČAROVNÝ PARK 15:30 hod.
Žáner: animovaná komédia
OBSAH:
Šikovné dievčatko June postavila ten najúžasnejší zábavný park na svete. Vo svojej fantázii. Ale čo ak takýto raj atrakcií naozaj existuje? Čarovný park je animák plný adrenalínu, ktorý otvára brány deťom, ktoré sa neboja snívať.


Vymýšľať atrakcie, aké svet ešte nevidel, je pre June a jej mamičku ta úplne najlepšia zábava. Vo svojej predstavivosti vysnívali čarovný park, v ktorom všetky tie dych berúce a fyzikálne zákony popierajúce atrakcie riadia hovoriace zvieratká s veľmi vyhranenou osobnosťou. Napríklad ochranku tu robí dikobraz, ktorý sa všetkého bojí a v strese nekontrolovane vystreľuje svoje pichliače, o údržbu sa starajú dva vtipné bobry a tak by sa dalo pokračovať ďalej.


June však nie je len rojko, ale aj veľmi praktické dievča, ktorá skúša aspoň niektoré z tých fantastických modelov reálne postaviť z toho, čo má práve k dispozícii. Asi tušíte, že takéto pokusy nemôžu dopadnúť dobre a väčšina z nich končí totálnou demoláciou celého okolia. Po jednej takejto mimoriadnej deštrukcii June sľúbi, že už začne sekať dobrotu a bežné aj nevšedné starosti ju navyše pripravia aj o chuť vymýšľať výnimočné atrakcie. June prestane nakoniec aj snívať a fantazírovať. Jedného dňa ju však osud zavedie na opustené miesto, kde kedysi skutočne existoval zábavný park, aký si vysnívala. Dokáže June opäť prebudiť svoju fantáziu a zastaviť zánik tohto raja atrakcií? Tunajší hovoriaci zvierací personál na ňu dosť spolieha. Inú nádej totiž nemajú.


Čarovný park uvedú kiná v 2D a 3D a diváci by si mali dobre premyslieť, ako znášajú zábavné atrakcie, a podľa toho sa rozhodnúť, ktorej verzii dajú prednosť. Zvlášť 3D verzia vás doslova prenesie na húsenkovú dráhu.


ČO SME KOMU ZASE UROBILI? 18:10 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Claude a Marie Verneuilovi čelia novej kríze. Ich štyri dcéry a ich manželia, David, Rachid, Chao a Charles, sa rozhodli opustiť Francúzsko. Každý z nich k tomu má dobrý dôvod. Ale čo rodičia? Tí urobia všetko preto, aby im mladí neodišli niekam na druhý koniec sveta. Pokračovanie úspešnej francúzskej komédie vás opäť zaručene rozosmeje.


Claude a Marie Verneuilovi, milovníci starého dobrého Francúzska a teda aj správny malomeštiaci, sa tak trochu s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať všetky ich zakorenené predsudky. Ale teraz čelia novej kríze. Ich štyria švagrovia Rachid, David, Chao a Charles sú odhodlaní z rôznych dôvodov opustiť Francúzsko. Ale ako k tomu prídu práve Cloude a Marie Verneuilovi? Ich obavy, že sa z ich blízkosti rozbehnú po celom svete dcéry aj vnúčatá, ich vedie k vymýšľaniu najrôznejších dôvodov ako ich vo Francúzsku všetkých udržať. A to najlepšie tak, že im dokážu, že Francúzsko je tou najúžasnejšou krajinou na svete. A to aj napriek tomu, že na ňu obaja do tejto chvíle s veľkou chuťou nadávali.


Komédia Čo sme komu urobili ? 2, nadväzuje v príbehu a v hereckom obsadení hlavných hrdinov na úspešný a rovnako bláznivý snímok Čo sme komu urobili?. Rola Claude a Marie Verneuilových si pod režisérskou taktovkou Philippe de Chauverona opäť vychutnávajú Christian Clavier a Chantal Lauby. A práve Clavier popisuje svoju úlohu vo filme slovami: „Na filme je vtipná predovšetkým paradoxná situácia, v ktorej sa moja postava ocitne. Svätuškársky svokor je voči všetkému a všetkým okolo seba veľmi kritický. Takže keď musí svojím zaťom ukázať nesmierne pozitívny obraz Francúzska, začína naozaj veľká zábava.“


DOBRÁ SMRŤ 19:00 hod.
Žáner: životopisný
OBSAH:
Vlastníme svoj život, alebo on vlastní nás?


Nevyliečiteľne chorá Janette by rada ukončila svoj život dôstojne, preto sa rozhodne pre dobrovoľnú, lekárom asistovanú smrť. Keďže tú vo Veľkej Británii, kde žije, neumožňujú, rozhodne sa odcestovať do Švajčiarska. Cestu musí naplánovať skôr než jej to rýchlo postupujúca choroba znemožní. Syn Simon, ktorý po nej zdedil svalovú dystrofiu, má pre matkino rozhodnutie viac pochopenia než dcéra Bridget. Vlastníme svoj život, alebo on vlastní nás? – to je hlavný motív nového slovenského filmu. Snímka s výrazne sugestívnou kamerou využíva postupy hraného filmu a do skutočného príbehu Janette pútavo vplieta charaktery a životné príbehy jej najbližších.


GREEN BOOK 20:30 hod.
Žáner: dráma, komédia
OBSAH:
Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike, ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip (Mortensen) je taliansko-americký vyhadzovač z robotníckej triedy, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho (Mahershala Ali), vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený. No pred nimi samotnými sa otvára cesta k zmysluplnému a jedinečnému priateľstvu.


LOVENIE 18:00, 20:20 hod.
Žáner: komédia, romantický
OBSAH:
Ktoré dievča by nemalo rado svadby! Môže si vziať krásne šaty, nechá si navrhnúť svadobnú tortu a vezme si muža svojho srdca. Teda … väčšina z nich. Eliške sa tá posledná časť veľmi nevydarila. Jej ženích totiž v rozhodujúcej chvíli povedal…“Nie“. A utiekol od oltára s prosbou, či by sa mohla do konca týždňa vysťahovať. To dokáže dievčaťu pokaziť svadbu.


Eliška má ale skvelú kamarátku Paťu, ktorá je akčná a s ničím si „nerobí hlavu“, a tiež chápavú mamu, skvelú ženu činu. Hneď majú riešenie a presvedčia Elišku, aby sa na chvíľu nasťahovala k nevlastnému bratovi Richardovi. Richard je vášnivý včelár, pri jednom stole obeduje s myšou a žiadnu rozmaznanú babu do svojho bytu nechce. Lenže nemá na výber a Eliška sa už necíti ako mladé dievča. Naopak, má pocit, že jej uteká vlak. Má skoro tridsaťpäť, je „single“ a musí bývať u úplného magora. Podľa kamarátky Pati tu pomôže len nová známosť a sex. Sama strieda chlapov ako ponožky, „klofnúť“ niekoho v ére internetu je ľahké. Doľava – doprava. Chceš, nechceš. Krásna žena luskne prstami a má chlapa raz dva. A svet je plný slobodných chlapov! Eliška je síce viac citlivejšia a takýto prístup jej úplne nesedí, ale jej vlak fakticky začína odchádzať a niekto ho musí chytiť. Je čas založiť profil na zoznamke, a vrhnúť sa do randenia naslepo.


PSIE VELIČENSTVO 16:00 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH:
Strapatý a super rozkošný psí maznáčik si získal vďaka svojej milej povahe všetky srdcia v kráľovskom paláci.


Rex je najobľúbenejším psíkom v britskom kráľovskom paláci. Jedného dňa sa však stratí jeho psia láska. Rozhodne sa preto, že ju nájde a privedie naspäť. Opúšťa bezpečné zázemie kráľovských komnát a vydáva sa na dobrodružnú cestu . Za bránami paláca je život, ktorý dovtedy nepoznal. Túžba nájsť svoju stratenú lásku je silná a malý Rex to nevzdáva. Na svojej ceste objavuje nielen silu ozajstnej lásky a priateľstva, ale objaví najmä svoje naozajstné ja. Animovaný rodinný film režiséra Bena Stassena, ktorý režíroval aj úspešné animované filmy : Cesta na Miesiac 3D, Sammyho dobrodružstvá, Robinson Crusoe: Na ostrove zvieratiek.


PUTOVANIE SO SOBÍKOM 15:50 hod.
Žáner: dobrodružný, rodinný
OBSAH:
Film Putovanie so sobíkom rozpráva príbeh o prvom roku života malého divokého soba, krehkého a zraniteľného, ktorý sa musí čeliť mnohým výzvam a nebezpečenstvám. Jeho veľké dobrodružstvo sa odohráva vo Fínsku, v nádhernej laponskej prírode. Sprievodcom na sobíkovej ceste bude Robo Roth, ktorý nahovoril slovenský komentár.


Náš hrdina je malý sob a volá sa Ailo. Práve sa narodil v Laponsku, čo je krajina na severe Európy, ktorej najväčšia časť leží až za polárnym kruhom. Taký sobík si ale na drsné podmienky veľmi rýchlo zvykne. Hneď po narodení sa dokáže rýchlo postaviť na nohy, stačí mu na to iba päť minút. Za ďalších päť minút sa naučí chodiť a do štvrť hodiny vie plávať aj behať v hlbokom snehu. Vďaka svojim širokým kopýtkam sa môže v závejoch pohybovať veľmi rýchlo a na potravu tiež nie je príliš náročný. Uspokojí sa s trochou trávy alebo machu, ale jeho najobľúbenejšou pochúťkou je lišajník. A či mu je zima? Kdeže. Mohutná srsť mu umožňuje prežiť teplotu aj okolo -40°C. Pri svojom putovaní Laponskom Ailo stretáva ďalších obyvateľov tejto nádhernej krajiny. Či už je to mrštný hranostaj, nebezpečné vlky, polárne líšky, veveričky, tichú sovu alebo vysoko lietajúceho orla.


Natáčanie filmu uprostred divočiny a v hlbokom mraze nebolo jednoduché. A natáčanie so zvieracími hrdinami všetko len komplikovalo. Aj tak spoluprácu s hlavným hrdinom ocenil režisér filmu Guillaume Maidatchevsky slovami: „Ailo si aj počas natáčania prežil svoj slobodný život a vlastne si z nás nerobil žiadne starosti. Bol veľmi zvedavý, aktívny a nemal z nás vôbec strach.” A tiež vysvetlil hlavný dôvod, prečo sa odhodlal k takému to náročnému natáčaniu: „Natočil som do tej doby veľa dokumentov o zvieratách, až jedného dňa mi deti povedali: “Nikdy si nenatočil film o Santových soboch!” A naozaj som si uvedomil, že moje deti vďaka iným filmom poznajú viac zvieratá zo savany alebo džungle než tie európske. A pritom práve tie máme neďaleko od svojich domovov a je dôležité ich poznať. A tak je film Putovanie so sobíkom tak trochu na objednávku mojich detí!”


SKLENENÁ IZBA 17:40, 20:00 hod.
Žáner: dráma
OBSAH:
Na kopci nad Brnom vyrástol na začiatku tridsiatych rokov minulého storočia mimoriadny dom - majstrovské dielo modernistickej architektúry z betónu a ocele z dielne slávneho architekta von Abta. Stredobodom domu je Sklenená izba, nad ktorou sa tají dych. Von Abt túto jedinečnú stavbu navrhol pre bohatého podnikateľa Viktora Landauera, jeho ženu Liesel a ich rodinu. Sklenená izba sa stáva nielen architektonickým skvostom, ale aj synonymom krásy, modernosti, otvorenosti, rovnako tiež symbolom nádeje mladého československého národa, symbolom budúcnosti. Rodinný život, aký si Liesel vysnívala, prestúpený svetlom a pokojom priezračného priestoru, naplnený láskou a umocnený vzťahom s nerozlučnou priateľkou Hanou, však nemá dlhé trvanie. Viktor je Žid a Európu čím ďalej tým viac zahaľuje tieň nacizmu. Rodina sa pripravuje na odchod do exilu. Ďalšou ranou je pre Liesel bolestné zistenie, že Viktor má pomer s mladou ženou Katou, ktorej ako vojnovej utečenkyni, poskytli vo svojom dome azyl. Liesel sa čoraz silnejšie upína k Hane. Kým ona je však vo svojich citoch rezervovaná, Hana je voľnomyšlienkárka, ktorá si rada užíva všetko šťavnaté, čo život prináša. A hoci Liesel cíti, že za ich priateľstvom klíči niečo viac, bráni sa tomu dať priechod. V panike a zmätku, ktoré sprevádzajú nemeckú inváziu, Landauerovci za dramatických okolností utekajú z Československa. Vila však zostáva a jej príbeh pokračuje. Hana a jej manžel Oskar, právnik Landauerových, sa rozhodli v Brne zostať. Vďaka pomeru s nemeckým leteckým konštruktérom Stahlom sa pred Hanou otvorí možnosť návratu do magickej Sklenenej izby a ona oživuje spomienky na Liesel a predvojnovú dobu plnú nádeje. Nútené odlúčenie akoby posilňovalo ich vzájomné city. Obe ženy si píšu bez toho, aby sa dočkali odpovedí a dozvedeli sa, aký je osud tej druhej. Po vojne je vila zničená, okná rozmetala bomba. Nádej, ktorú Sklenená izba symbolizuje, však zostáva. Režisérom filmu Sklenená izba je Julius Ševčík, držiteľ Českého leva za najlepšiu réžiu filmu Masaryk, ktorý celkovo získal 12 Českých levov. V hlavných úlohách sa objaví množstvo zahraničných i domácich hviezd ako Carice van Houten (seriál Hra o tróny), Hanna Alström (Kingsman) alebo Claes Bang, držiteľ Európskej filmovej ceny pre najlepšieho herca za film Štvorec, Alexandra Borbély, ocenená Európskou filmovou cenou pre najlepšiu herečku roka 2017 za rolu vo filme O tele a duši, Roland Møller (Atomic Blonde), Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová alebo Vladimír Polívka.


VŠETKO NAJHORŠIE 2 21:00 hod.
Žáner: horor, komédia
OBSAH:
Môže byť niečo horšie než opakovane prežívaný narodeninový deň, na ktorého konci vás niekto zabije? Môže! Napríklad to, že túto nočnú moru porazíte, potom nejaký čas spokojne žijete a naraz bum, ona sa vráti. Hororoví špecialisti z Blumhouse natočili pokračovanie hororového hitu.


Vysokoškoláčka Tree bývala strašná mrcha, dokiaľ ju osud nepotrestal tým, že ju nútil opakovane prežívať rovnaký deň, na ktorého konci ju brutálne zabije chlap v maske maskota jej univerzity. Každodenné krvi prelievanie skončilo až vo chvíli, keď Tree odhalila identitu páchateľa (spolubývajúcej Lori, ktorá ju už nedokázala vystáť) a poslala ho na večnosť.


Medzitým sa z mrchy stala priateľská bytosť verne milujúca spolužiaka Cartera, ktorý jej v boji proti vraždiacej časové slučke pomáhal. Žili by spolu asi šťastne až do smrti, keby nedošlo k sérii nešťastných príhod, končiacich tým, že sa Tree opäť prebudí v deň svojich narodenín, pár šťastných prežitých týždňov sa rozpustilo ako para nad hrncom a jedinou istotou, ktorú Tree má, je smrť, ktorá na ňu večer čaká. Ponúka sa jednoduché riešenie – skočiť za Lori, vyškrtnúť ju zo života a vrátiť ten svoj do normálu. Keď však Tree Lori nájde, je jej spolubývajúca mŕtva. Niečo sa zmenilo… V snahe vrátiť všetko do normálu príde Tree veľmi skoro na to, že existujú aj horšie veci ako každodenné umieranie.


Špecialisti na horory zo štúdia Blumhouse (Rozpoltený, Uteč) dlhodobo potvrdzujú, že pre úspešný horor je dôležitejší originálny nápad ako potoky krvi. To sa potvrdilo aj u filmu Všetko najhoršie, ktorý rovnako ako séria Vreskot balansovala na hrane hororu a komédie. Dobrou správou je, že pokračovanie nie je iba prostým recyklátom, ktorý by len opakoval úspešné momenty z jednotky. „Režisér dokázal neuveriteľnú vec, komediálny horor posunul k príbehu v štýle Návratu do budúcnosti, “ sľubuje predstaviteľka hlavnej role Jessica Rothe.


ŽENY V BEHU 17:00 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Komédia o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety.


Věra (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať. Dcéry sa však do behania moc nehrnú. Majú úplne iné starosti.


Najstaršia Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenne problémom svojich troch synov a ich otec Karel (Ondřej Vetchý) ju už dvadsať rokov nevie, alebo nechce, požiadať o ruku. Prostredná Bára (Veronika Khek Kubařová) túži po dieťati, lenže preňho zatiaľ nenašla toho pravého otecka. Jej biologické hodiny bijú na poplach. A najmladšia Kačka (Jenovéfa Boková) síce chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadný problém – manželku. Zamilovaná Kačka napriek tomu trvá na vzťahu bez budúcnosti.


Je zjavné, že dcéry majú momentálne úplne iné priority než bežecký tréning. Svojrázna mama Věra preto musí napnúť všetky sily, aby rodinnú štafetu priviedla cez radu prekážok a komediálnych komplikácií na štart Jindřichovho vysnívaného maratónu. S behaním je to úplne rovnaké ako v živote. Dôležité je vydržať a nevzdávať sa, keď je cieľ na dosah…

Pridal: Redakcia PIS
463

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK