Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín
udalosť sa už konala

Helmut Bistika: Sladké pokušenie / Süsse Versuchung

Trvanie: 9.5. – 30.6. 2019
Vernisáž: vo štvrtok 9.5. 2019 o 16.00 hod.
Kurátor: Jozef Ridilla


Helmut Bistika (31.7.1963 Medzev) študoval umelecké drevárstvo a pedagogiku. Od roku 2000 je v slobodnom umeleckom povolaní. Je členom výtvarných združení EuropeanARTISTS e. v. (Nemecko), Neue Milben (Rakúsko) a C+S (Slovensko). Patrí k najzaujímavejším i najkontroverznejším umelcom na východnom Slovensku. V roku 2018 bol zastúpený na výstave slovenskej asambláže v Bratislave (kurátor Miro Procházka). Umelec používa širokú škálu kombinovaných techník a rozmanité materiály (papier, drevo, kov, živicu, vosk, konopné vlákna, ľudské vlasy, tkaniny, farbu, disperziu...). Na jeho originálne umenie vyznačujúce sa metodikou experimentu vplývali rozmanité pracovné skúsenosti - výtvarná práca s hendikepovanými, aranžovanie výkladov, choreografia, scénografia... Názov výstavy je ironickým komentárom k vizuálnemu charakteru diel, ako aj "zlomyseľnou" hrou s diváckym očakávaním.


Reprezentatívna prierezová výstava tvorby nekonformného umelca z Medzeva predstaví skulptúry, inštalácie, objekty, asambláže a maľby z rokov 2015-2018. Pokušenie býva sladké, ale môže mať horkastú chuť!

Pridal: Redakcia PIS
820
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK