Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav
udalosť sa už konala

Program kina 20.4.2019

AFTER: BOZK 18:10, 20:30 hod.
Žáner: dráma, romantický
OBSAH:
Tessa je slušne vychované dievča, ktoré randí s milým, spoľahlivým chlapcom. V živote má jasný cieľ, ambície a matku, ktorá dohliada, aby to tak zostalo. Lenže hneď v prvý deň na vysokoškolskom internáte narazí na Hardina, chalana so strapatými hnedými vlasmi, sebavedomým britským prízvukom, s pírsingom v pere a ten jej nabúra všetky ideály, v ktoré dovtedy verila… Knižný bestseller a fenomén sa dočkal filmového spracovania! V slovenských kinách si ho môžete pozrieť od 11. APRÍLA 2019!


AKO SI VYCVIČIŤ DRAKA 3 13:10, 15:40 hod.
Žáner: dobrodružný, animovaný
OBSAH:
Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva.


Ostrov Blp je dračí raj obývaný Vikingami, alebo vikingský raj obývaný drakmi, ako sa to vezme. Bývalí odvekí nepriatelia tu žijú v závideniahodnej harmónii. Vládne im mladý náčelník Štikút, ktorý miluje lietanie s okrídleným parťákom Bezzubým. A miluje aj svoju kamarátku Astrid, len jej to ešte nestačil naplno povedať. Paradoxne práve láska sa stane predzvesťou mrakov, ktoré sa nad Blpem začnú sťahovať. Štikút je v tom nevinne, môže za to rozkošná biela dračica, ktorá doslova omráči Bezzubého, ktorá sa pod jej vplyvom premení z obávaného Nočného draka na neistého puberťáka. Možno aj preto včas vo vzduchu neucíti nebezpečenstvo pre všetkých drakov, ktoré sa k brehom ostrova blíži. V snahe nájsť pre ne nové útočisko sa Štikút a Astrid vydávajú pátrať po mýtmi ospevovanom Skrytom svete, v ktorom by sa všetci draci mohli pred touto hrozbou ukryť. Nájdu ho? A nájdu ho včas?


Podľa producentky filmu Bonnie Arnold spočíva úspech ságy v tom, že rozpráva o veciach, ktoré sú každému z nás blízke, aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať. „Natočili sme univerzálny príbeh o priateľstve dospievajúceho chlapca a jeho maznáčika. Štikútovimi očami vidíme, ako silné puto je možné medzi dvoma rôznorodými bytosťami vytvoriť. Toto predsa prežívame všetci, aj keď pritom nelietame v tak vizuálne podmanivom svete, “ hovorí producentka. Tento svet už potretí krát vytvoril režisér Dean DeBlois, čo je kontinuita u animovaných sérií pomerne výnimočná a zároveň záruka, že sa s filmom Ako si vycvičiť draka 3 vrátime presne na miesta, ktoré máme tak radi.


CYNTORYN ZVIERATIEK 18:20 hod.
Žáner: horor
OBSAH:
Keď sa hráte so smrťou, môžete sa veľmi ľahko aj spáliť. Niekedy je lepšie ak mŕtvi zostanú mŕtvymi. Cyntoryn zvieratiek je adaptáciou rovnomenného slávneho hororu Stephena Kinga. Ten o tejto svojej knihe prehlásil, že ju považuje za svoj najdesivejší román. Pre fanúšikov hororov nemôže existovať lepšie odporúčanie.


Doktor Louis Creed (Jason Clarke) sa so svojou manželkou a dvoma deťmi presťahoval z veľkomesta na vidiek, do veľkého domu na okraji lesa, v ktorom sa ukrýva cintorín domácich zvierat. Na ten miestne deti už od nepamäti pochovávajú svoje domáce zvieratká, ktoré zomreli buď prirodzenou smrťou alebo sa stali obeťami rušne cesty, ktorá pretína mestečko. Zatiaľ čo otec a lekár Louis sa k smrti stavia pragmaticky ako k definitívnemu koncu života, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrôzostrašných zážitkoch z detstva s témou smrti obrovské problémy a je pre ňu veľmi dôležité pred „vedomým konečnosti“ ochrániť svoje dve deti. Keď sused, Jud Crandall (John Lithgow), nájde ležať pri ceste mŕtvu mačku ich dcéry Ellie, rodičia zrazu nevedia, ako to dcére vysvetliť. Je to práve Jud, kto Louisovi poradí, že keď mačku čo najskôr pochovajú na zvieracom cintoríne, nebudú jej musieť povedať vôbec nič. Mačka sa však jedného dňa vráti, trochu viac divokejšia, trochu nebezpečnejšia, trochu iná.


Jej návrat spustí lavínu desivých udalostí, ktoré Louisovi a jeho blízkym totálne zmení život. Smrť mačky totiž nebola ani zďaleka posledným úmrtím. Louis sa nakoniec chytá zúfalej nádeje, ktorú mu ponúka cintorín zvierat. Aj keď je pred ním varovaný desivými snami, napriek tomu sa Louis rozhodne ešte raz vyskúšať jeho silu. Nemôže totiž inak.


„Tradičným hororom sa skôr vyhýbam, mám rád tie psychologické, čo je presne prípad tejto adaptácie“, hovorí producent Lorenzo DiBonaventura. „Je to príbeh, ktorý sa len snaží odpovedať na otázku: Ako ďaleko ste ochotní zájsť, aby ste ochránili svoje deti? Aj preto ho King tri roky schovával v šuflíku, než sa ho rozhodol vydať. Tak veľmi sa ho bál, “ dodáva.


DUMBO 13:20 hod.
Žáner: rodinný, fantasy
OBSAH:
Majiteľ cirkusu Max Medici (Danny DeVito) poverí bývalú hviezdu Holta Farrier (Colin Farrell) a jeho deti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby sa starali o novorodeného slona, ktorý je svojimi obrovskými ušami na smiech publiku v upadajúcom cirkuse. Ale potom, čo sa zistí, že Dumbo vie lietať, zažíva cirkus neuveriteľný návrat. Zároveň sa o Dumba veľmi zaujíma podnikateľ V. A. Vandevere (Michael Keaton), ktorý angažuje "podivného tlstokožca" pre svoj najnovší zábavný podnik Dreamland. Dumbo stúpa na vrchol slávy vďaka spoločným vystúpeniam s očarujúcou a okázalou kráľovnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Čoskoro však Holt Farrier zisťuje, že pod nablýskaným povrchom zábavného podniku Dreamland, sa skrýva nejedno temné tajomstvo.


HELLBOY 18:30, 21:00 hod.
Žáner: akčný, fantasy
OBSAH:
Obľúbený temný hrdina Hellboy sa vracia na plátna kín v plnej paráde. Pod hlavičkou ÚPVO (Úradu pre paranormálny výskum a obranu) sa vydáva do Londýna, kam sa zo záhrobia vrátila obávaná čarodejnica Nimue. „Krvavá Kráľovná“ potrebuje nabrať silu, pretože v dávnych dobách ju zabil samotný kráľ Artuš a kusy jej rozštvrteného tela ukryl v rôznych častiach Anglicka. Hellboy teraz musí zabrániť, aby Nimue na svet ľudí zoslala smrtiacu morovú ranu. Rohatý cynik má našťastie po svojom boku nevlastného otca, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarátku Alice, mimoriadne nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokujúcu pravdu o svojom pôvode i o tom, aké je jeho skutočné poslanie.


HĽADÁ SA YETI 14:10, 16:20 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH
Predstavujeme vám pána Spojku! Výška 2 metre a 40 centimetrov, hustá srsť, váha 280 kilogramov – ale nedajte sa oklamať jeho vzhľadom... .je neuveriteľne milý a srší vtipom. Všetci diváci, ktorí prídu do kina na film HĽADÁ SA YETI si ho zamilujú. Jeho dobrodružstvo začína vo chvíli, keď sa unavený z večnej samoty uprostred divočiny rozhodne napísať list nebojácnemu prieskumníkovi sirovi Lionelovi Frostovi. Prosí ho v ňom, aby mu pomohol nájsť vzdialených súkmeňovcov, ktorí žijú v tajomnom údolí Šangri-La. Sir Lionel dlho neváha a zorganizuje výpravu, ku ktorej sa pridá aj jeho dávna priateľka Adelina Fortnightová. Odvážne trio smeruje na druhý koniec sveta, aby pomohli novému priateľovi a zistili, že rodina sa dá nájsť aj na tých najneočakávanejších miestach.


KLIATBA KVÍLIACEJ ŽENY 18:40, 20:50 hod.
Žáner: horor, mysteriózny
OBSAH
La Llorona. Plačúca žena. Desivý prízrak chytený medzi nebom a peklom s hrozným osudom spečateným vlastnou rukou. Už len zmienka jej mena desí po svete celé generácie. Počas života v záchvate žiarlivosti utopila svoje deti, no vzápätí sa za nimi so žalostným plačom vrhla do rozbúrenej rieky. Teraz plače naveky. Jej slzy sú smrteľné a kto v noci začuje jej volanie smrti, je zatratený. La Llorona sa zakráda tmou a loví deti v zúfalom pokuse nahradiť vlastné. Stáročiami sa jej nenásytná túžba stáva čoraz väčšou... a jej metódy čoraz desivejšími. V 70tych rokoch 20teho storočia sa La Llorona v Los Angeles zakráda nocou – za deťmi. Ignorujúc strašidelné varovanie znepokojnej matky podozrivej z ohrozovania detí, sa sociálna pracovníčka so svojimi malými deťmi čoskoro ocitne v hrôzostrašnej nadprirodzenej ríši. Jedinou nádejou ako uniknúť smrteľnému hnevu La Llorony zostáva kňaz zbavený ilúzií, ktorý na pomedzí strachu a viery pomocou mysticizmu vyháňa zlo. Vystríhajte sa pred jej chladným kvílením… nezastaví sa pred ničím, aby vás pohltila do svojej temnoty. Jej muky už nič nezmierni. Jej dušu už nič nespasí. Niet úniku pred prekliatím La Llorony.


LOVENIE 16:00 hod.
Žáner: komédia, romantický
OBSAH:
Ktoré dievča by nemalo rado svadby! Môže si vziať krásne šaty, nechá si navrhnúť svadobnú tortu a vezme si muža svojho srdca. Teda … väčšina z nich. Eliške sa tá posledná časť veľmi nevydarila. Jej ženích totiž v rozhodujúcej chvíli povedal…“Nie“. A utiekol od oltára s prosbou, či by sa mohla do konca týždňa vysťahovať. To dokáže dievčaťu pokaziť svadbu.


Eliška má ale skvelú kamarátku Paťu, ktorá je akčná a s ničím si „nerobí hlavu“, a tiež chápavú mamu, skvelú ženu činu. Hneď majú riešenie a presvedčia Elišku, aby sa na chvíľu nasťahovala k nevlastnému bratovi Richardovi. Richard je vášnivý včelár, pri jednom stole obeduje s myšou a žiadnu rozmaznanú babu do svojho bytu nechce. Lenže nemá na výber a Eliška sa už necíti ako mladé dievča. Naopak, má pocit, že jej uteká vlak. Má skoro tridsaťpäť, je „single“ a musí bývať u úplného magora. Podľa kamarátky Pati tu pomôže len nová známosť a sex. Sama strieda chlapov ako ponožky, „klofnúť“ niekoho v ére internetu je ľahké. Doľava – doprava. Chceš, nechceš. Krásna žena luskne prstami a má chlapa raz dva. A svet je plný slobodných chlapov! Eliška je síce viac citlivejšia a takýto prístup jej úplne nesedí, ale jej vlak fakticky začína odchádzať a niekto ho musí chytiť. Je čas založiť profil na zoznamke, a vrhnúť sa do randenia naslepo.


MIA A BIELY LEV 13:40 hod.
Žáner: dobrodružný, dráma, rodinný
OBSAH
Priateľstvo je to najväčšie dobrodružstvo.


PRINC KRASOŇ 14:20, 16:30 hod.
Žáner: rodinný, animovaný
OBSAH:
Čo majú spoločné Snehulienka, Šípková Ruženka či Popoluška? Všetky sú zaľúbené do Princa Krasoňa. Ešte keď bol malý chlapček, zlomyseľne ho zakliala zlá kráľovná. Odvtedy sa do neho každé dievča v kráľovstve beznádejne zaľúbi. Aby prelomil kliatbu a našiel pravú lásku, vydá sa na dobrodružnú cestu. Spoločnosť mu robí neznámy cudzinec Lenny o ktorom ani netuší, že to v skutočnosti dievča Lenore, prezlečené za chlapca a jediné dievča v krajine na ktorú kliatba neplatí. Rozprávka od tvorcov Shrek prinesie vtipný príbeh pre celú rodinu o odvážnych a správnych rozhodnutiach či pravej láske.


SHAZAM! 20:10 hod.
Žáner: akčný, fantasy, dobrodružný
OBSAH
V každom z nás sa ukrýva superhrdina a k jeho odhaleniu postačí občas trochu mágie. V prípade Billyho Batsona (Asher Angel), stačí vykríknuť jedno slovo – SHAZAM! – a toto 14 ročné decko vychované ulicou sa zásluhou starého čarodejníka môže premeniť na dospelého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). V dospeláckej verzii so superbožským telom no s dušou dieťaťa sa Shazam púšťa do všetkého tak, ako by to robil každý tínedžer obdarený schopnosťami: užíval by si ich! Dokáže lietať? Má röntgenové oči? Môže rukami vrhať blesky či vynechať test zo sociológie? Shazam sa rozhodne otestovať všetky svoje superschopnosti. No osvojiť si ich bude musieť veľmi rýchlo aby dokázal bojovať proti smrteľným silám zla, ovládaných Dr. Thaddeusom Sivanom (Mark Strong).


TERORISTKA 18:00 hod.
Žáner: komédia, dráma
OBSAH
Komédia Teroristka je príbehom učiteľky na dôchodku, ktorá celý život svojich žiakov učila, že základom všetkého je slušnosť a násilie nič nerieši. Lenže nakoniec zistí, že presne na toto gauneri spoliehajú.


Hlavnou hrdinkou čiernej komédie Teroristka je Mária (Iva Janžurová), učiteľka na dôchodku, ktorá si jedného pekného dňa povie, že už si nechce pripadať ako krava, a keď jej proti arogantnému pôvodcovi lokálneho zla (Martin Hofmann) nepomôže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), zoženie si zbraň a rozhodne sa urobiť to, čo väčšinu z nás občas napadne, ale hneď tú myšlienku vytesníme. Veľmi skoro však zistí, že ako je vražda zložitá morálne, je rovnako zložitá aj logisticky – napriek tomu, že jej bývalý žiak, momentálne v podmienke (Pavel Liška), jej dáva cenné životné rady: “Kriminalita len vyzerá jednoducho, pani učiteľka, ale potom sa vždy niečo poserie.”


O výbere témy režisér a scenárista filmu Radek Bajgar hovorí: „ako sa tak posledné roky posúvajú hranice arogancie a hrubosti, grázli na všetkých úrovniach cítia, že môžu naozaj úplne všetko, pretože verejnosť to zase nejako zvládne. Normálni ľudia sa predsa nebránia. Hrozí však, že raz to preženú a niekto sa začne chovať ako ta naša učiteľka. Vo filme to môže byť vtipné, v realite to určite nebude.” A k obsadeniu Ivy Janžurovej do hlavnej úlohy dodáva: „Scenár som písal jednoznačne pre Ivu Janžurovú, bez nej by som do toho asi nešiel. To, čo tá postava zažije, je zároveň tragické a pritom to vyzerá veľmi zábavne. Divák si putuje s ňou a musí jej to všetko aj veriť, rozumieť jej aj v situácii, kedy robí extrémne veci. Komédia by mala byť o pravde a bolesti. A v tejto krehkej polohe je Iva Janžurová nedostižná.”


ZAMILOVANÁ GLORIA 15:50, 20:40 hod.
Žáner: romantická dráma
OBSAH
Romantický film o tom, že láska prichádza nečakane, že vzťahy sú zložité v každom veku a že vás nič nepoloží, pokiaľ neprestanete naplno žiť.


Gloria je rozvedená päťdesiatnička s už dospelými deťmi a nudným kancelárskym životom. Po večeroch sa však rada odviaže v klube na tanečnom parkete, kde raz stretáva Arnolda. Gloria sa doňho nečakane zamiluje a po rokoch opäť zažíva radosti i strasti nového ľúbostného vzťahu, ktorý ju ovplyvní viac, než je ochotná si priznať.

Pridal: Redakcia PIS
596

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK