Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Viera Janárčeková - moderovaný večer so skladateľkou

Viera Janárčeková
je slovenská skladateľka, ktorá aj po desaťročiach života v Nemecku miluje slovenské hory a zaujíma sa o život ľudí vo svojej domovine.
Rodáčka zo Svitu, v Prahe vyštudovaná klaviristka a čembalistka prekvapila hudobnú verejnosť v 90. rokoch 20. storočia svojím osobitým štýlom komponovania. Skladateľka hľadá dodnes nové hráčske techniky a zdokonaľuje staré. Jej hudba je zmyselná, prekvapivá, náladová, expresívna. Výnimočné stretnutie s Vierou Janárčekovou, skladateľkou, ktorá spolupracuje s poprednými európskymi interpretmi a orchestrami, budú sprevádzať dve premiérové uvedenia úplne nových skladieb, ktoré napísala skladateľka pre konkrétnych interpretov s predstavou, že budú uvedené práve vo VIOLE. Nenechajte si ujsť ďalší z umeleckých návratov domov. Pôjde o výnimočnú príležitosť stretnutia so šarmantnou dámou a jej hudbou, ktorú bude interpretovať trojica špičkových hudobníkov
Ondrej Veselý (gitara)
Peter Katina (akordeón)
a Kamil Mihalov (klavír)


http://www.janarcekova.de/


Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia


VSTUP VOĽNÝ

Pridal: Redakcia PIS
717
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK