Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Tour de Prešov

6. júla 2019 v centre mesta Prešov odštartujú jedinečné dvojdňové etapové cestné cyklistické preteky s názvom Tour de Prešov.


Štart piateho ročníka je naplánovaný o 13. hodine prvou rovinatou etapou dlhou 147 kilometrov. Druhá etapa s dĺžkou 100 kilometrov a viac ako 1 500 v.m. , so štartom o 10:30 h, preverí nohy pretekárov v prvom stúpaní na Žipov a v druhom stúpaní na Dubník, ktorý je už tradičným kopcom Tour de Prešov. Pretekári v celkovom poradí budú bojovať o štedrú finančnú hotovosť a atraktívne ceny.


„Meníme koncept, chceme ukázať novú ideovú líniu, skvalitniť zázemie pre pretekárov a ponúknuť divákom kvalitné cyklistické preteky, ” Matúš Goga, riaditeľ pretekov.


Táto jedinečná udalosť postaví na štart pretekárov z Poľska, Ukrajiny, Ruska, Maďarska, Čiech či Anglicka a samozrejme aj zo Slovenska. Účasť na akcii prisľúbil aj bývalý profesionálny pretekár Michael Kolář, ktorý pretekal za tím Bora-Hansgrohe.


Novému konceptu organizátor prispôsobil aj rozpočet, ktorý sa v porovnaní s minulými ročníkmi strojnásobil. Celkovo pretekári súťažia až o 2 040 € v hotovosti na finančných odmenách.


- Podujatie podporuje aj Česko-Slovenské zastúpenie Hansgrohe CS, s. r. o. , ktoré sponzoruje aj zelený dres (100 €) pre najrýchlejšieho pretekára v pelotóne. Pretekári môžu súťažiť o ďalšie štyri dresy.
- Prvé miesto v celkovej klasifikácii odmení HYUNDAI/Motor-Car Prešov, s. r. o. celkovou hotovostnou odmenou 400 €.
- Vyhodnocované bude aj druhé (200 €) a tretie (140 €) miesto.
- Najlepší vrchár si odnesie bodkovaný dres od VIRBA, s. r. o. , s hotovosťou 100 €. - - Najlepší pretekár v celkovej klasifikácii do 23 rokov si odnesie od O. S. V. O. Prešov, s. r. o. hotovosť 100 €.
- Motiváciou pre pretekárov zo Slovenska je 100 € odmena od DS service, s. r. o. pre najlepšieho Slováka.
- BONUS 250 € získa Slovák, ktorý vyhrá celkovú klasifikáciu.
- Najlepší tím získa trofej Swietelsky – Slovakia, spol. s. r. o. a hotovosť 250 €.


Charitatívny rozmer podujatia podporí už tradične tombola o atraktívne ceny. Pre divákov je pripravená VIP zóna s catteringom a občerstvením. Pre návštevníkov a okoloidúcich bude otvorená FREE a FAN zóna. Výťažok z podujatia organizátor venuje na nákup bicyklov v projekte Michaela Kolářa „DETI POTREBUJÚ BICYKLE.”


Sprievodný program


Mesto Prešov ponúkne Prešovskú 49-tku, večer sa uskutoční VIP párty s vystúpením Michaela Kolářa, v nedeľu sa uskutoční už neodmysliteľný kilometrový šprint priamo na Hlavnej ulici.
Čerešničkou na torte bude živé vysielanie z etáp priamo v mieste štartu resp. cieľa.

Pridal: Redakcia PIS
520
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK