PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/9457/program_kina_15-6-2019.html

Program kina 15.6.2019

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

ALADIN 15:00 hod.
Žáner: dobrodružný, fantasy, muziká
OBSAH:
Živá a akčná adaptácia animovanej klasiky je vzrušujúcim príbehom o šarmantnom pouličnom zlodejíčkovi Aladinovi, odvážnej a cieľavedomej princeznej Jasmíne a džinovi, ktorý môže byť kľúčom k ich budúcnosti. Vo filme zažiari Will Smith ako úchvatný džin, Aladina si zahral Mena Massoud a okúzľujúci Jasmínu si zahrala Noam Scott..


BLESKOVÝ MANU 13:00 hod.
Žáner: animovaný, dobrodružný, komédia
OBSAH:
Mávni krídlami a nechaj sa niesť


V oblakoch, vo vzduchu, nad morom, nad lesom, nad prímorským mestečkom i v jeho uliciach sa odohráva vtáčie animované dobrodružstvo Bleskového Manua.


Malý Manu je výborný letec a teší sa na skúšku z lietania, ktorú musí podstúpiť každá čajka, aby sa mohla s celým kŕdľom bezpečne vydať na zimu do južných krajín. Nešťastnou náhodou ale skončí ako zmoknutá sliepka v mori a musí si vypočuť posmešky od mladších čajok a výčitky od tých dospelých. Na morskú čajku je totiž nezvyčajne malý a nie je sa čo čudovať. V skutočnosti je Manu dážďovník, medzi čajky sa ako mláďa tak nejako omylom priplietol, získal si srdcia jedného páru a už s nimi zostal. Teraz sa však dozvedel pravdu, objavil iné dážďovníky, dokonca jednu slečnu a odchádza s nimi z domovského hniezda za dobrodružstvom.


Dážďovníky sú akrobati oblakov, rýchli, presní a vytrvalí. Kým čajky sa zdržujú na skalách, dážďovníky si užívajú v mestečku. Manu sa s ostatnými vrhá do opojných pretekov uličkami, strmhlav sa vrhá pozdĺž veží chrámov, prelietava nad kopulami palácov a loví za letu omrvinky zo stolov miestnych kaviarní. V meste nie je núdza o zábavu, nových kamarátov a zážitky. Čoskoro sa ale objaví nebezpečenstvo, ktoré ohrozuje všetkých, a vtáky akokoľvek veľkí či pýši sa proti nemu musia spojiť. Manu ako zástupca oboch kŕdľov potom zohrá veľkú úlohu. Dažďovníky sú síce jeho pravá rodina, mamu a otca má ale navždy medzi čajkami.


Dážďovník obyčajný patrí medzi najlepších letcov vo vtáčej ríši vôbec. Vyznačujú sa prudkým pohybom, sú rýchli, môžu lietať i do extrémnych výšok a na zemi trávia iba minimum času. Vo vzduchu i spia a práve jeden dážďovník pozorovaný vedcami je rekordmanom v pobyte mimo zem – vo vzduchu strávil 10 mesiacov!


Postavu dobrej mamy čajky malého Manua nadabovala v originálnom znení Kate Winslet, postavu prísneho otca čajky nahovoril Willem Dafoe.


GODZILLA II: KRÁĽ MONŠTIER 20:10 hod.
Žáner: akčný, dobrodružný, fantasy
OBSAH:
Po celosvetovom úspechu filmov Godzilla a Kong: Ostrov lebiek prichádza do kín ďalšia kapitola z Monsterverza: Godzilla II: Kráľ monštier. V novom akčnom dobrodružstve sa Godzilla postaví zoči voči najznámejším príšerám v histórii pop kultúry. Príbeh sleduje hrdinské úsilie členov kryptozoologickej agentúry Monarch odraziť útok gigantických tvorov, vrátane impozantnej Godzilly, ktorá čelí prerastenému motýľovi - Mothre, vtáčiemu Rodanovi, ale aj svojmu najväčšiemu nepriateľovi, ktorým je trojhlavý drak Kráľ Ghidorah. Keď tieto predpotopné druhy, považované za mýty a stáročia ukrývané po celej planéte, opäť povstanú, začne sa boj o nadvládu a existencia ľudstva bude visieť na vlásku.


JOHN WICK 3: PARABELLUM 18:20 hod.
Žáner: akčný triler
OBSAH:
V tretej časti tejto adrenalínovej akčnej série má super zabijak John Wick (Keanu Reeves) k smrti tak blízko, ako nikdy predtým. Na jeho hlavu bola vypísaná odmena 14 miliónov dolárov, čo zmobilizovalo armádu lovcov odmien. Potom, ako zabije člena tajného medzinárodného združenia nájomných vrahov, je John Wick exkomunikovaný a stane sa z neho štvanec na úteku. Elitní zabijaci z celého sveta sledujú každý jeho krok a sú pripravení okamžite využiť aj to najmenšie zaváhanie.


MÔJ DEDO SPADOL Z MARSU 16:10 hod.
Žáner: rodinný, animovaný
OBSAH:
Život dievčatka Uny sa v jednej chvíli otočí hore nohami. Jej deda unesú mimozemšťania. Una zistí, že jej dedo je sám mimozemšťan, ktorého raketa havarovala na zemi pred mnohými rokmi. V pivnici objaví dedovho pilota, malého mrzutého robota. Una a robot majú necelých 24 hodín na to, aby našli a zachránili deda. Počas výnimočných dobrodružstiev sa spriatelia, racionálnu robotickú logiku nahradia emócie a Unina láska zachráni jej čiastočne mimozemskú rodinu.


MUŽI V ČIERNOM: GLOBÁLNA HROZBA
2D: 15:20, 20:20 hod.
3D: 18:10 hod.
Žáner: akčný, sci-fi, komédia
OBSAH:
Muži v čiernom odnepamäti chránia našu Zem pred vesmírnou háveďou. V novom dobrodružstve však stoja proti hrozbe, s akou sa ešte nestretli: zradcovi v ich vlastných radoch.


POKÉMON DETEKTÍV PIKACHU 13:30 hod.
Žáner: animovaný, akčný, dobrodružný
OBSAH:
Prvýkrát sa na plátnach kín v podobe hraného filmu objaví azda najpopulárnejší popkultúrny fenomén všetkých generácií – pokémoni.


Okrem obľúbenej elektrizujúcej príšerky Pikachu, ktorý sa predstaví v úlohe detektíva, sa vo filme predvedie aj množstvo iných pokémonov s unikátnymi schopnosťami aj povahami. Príbeh začína záhadným zmiznutím špičkového detektíva Harryho Goodmana. Táto udalosť prinúti jeho syna Tima pátrať po tom, čo sa stalo. Pri odhaľovaní záhady mu asistuje detektív Pikachu, otcov parťák, rozkošný a vtipný supersliedič. Novovzniknutá dvojica je ako stvorená na spoluprácu, keďže Tim je jediným človekom, ktorý rozumie reči svojho pokémonského partnera, zatiaľ čo ostatní počujú len známe „pika – pika“. Ak chcú spoločne prísť záhade na kĺb, čaká ich obrovské dobrodružstvo v neónom ožiarených uliciach veľkomesta Ryme City. Ľudia a pokémoni tam žijú bok po boku bez toho, aby tušili, že ich spolunažívanie bude čeliť nevídanej hrozbe.


PSIA DUŠA 2 13:20, 15:40, 17:50 hod.
Žáner: rodinný
OBSAH:
Baily je oddaný a milý psík a do životov Ethana a jeho vnučky CJ prináša iba radosť a smiech. Má však zvláštne poslanie. Jeho duša sa na konci jeho síl prevtelí do iného psíka a Baily si tak vždy musí nájsť cestu späť ku svojej spriaznenej duši.


ROCKETMAN 15:50 hod.
Žáner: hudobný, muzikál
OBSAH:
Rocketman je hudobná fantázia, ktorá rozpráva životný príbeh jedného z najúspešnejších hudobníkov súčasnosti. Elton John vždy spieval ako boh, obliekal sa ako nikto iný predtým a žil ako pravý rocker. Napriek všetkému to prežil v zdraví, aby vám teraz o svojom turbulentnom živote mohol s odstupom porozprávať.


Než sa stal Eltonom Johnom, volal sa Reginald. Bol to malý okuliarnatý dengľavý chlapec, ktorý si nie veľmi dobre rozumel so svojimi rodičmi. Zato s klavírom mu to išlo vynikajúco. Na začiatku robil len sprievodného klaviristu úspešnejším hudobníkom, do momentu keď stretol svoju spriaznenú dušu v podobe textára Bernieho Taupina. Od tohto stretnutia viedla už len strmá cesta na absolútny vrchol, možno až priveľmi rýchla a priveľmi strmá na to, aby sa dala zvládnuť bez alkoholu a drog. Tie pomáhali predovšetkým vo chvíľach, kedy sa Elton cítil sám, opustený a nemilovaný, čo sa mu stávalo prakticky stále. Lenže keď ste dušou rocker a showman, tak sa z každého problému skrátka vyspievate.


Od chvíle, kedy Elton pričuchol k údernejším rytmom, nie je jeho príbeh klasickým životopisom, ale živelnou a bláznivou hudobnou show, v ktorej sa jeho koncertné čísla prelínajú s muzikálovými výstupmi. Najväčšie hity Eltona Johna, ako napríklad Your song, I´m still standing alebo titulná pieseň Rocketman sa tu objavujú vo veľmi originálnych aranžmánoch, ktorých sa ujal herec Taron Egerton (hviezda filmov série Kingsman), ktorý nielen že sa na Eltona podobá, ale vyrovná sa mu aj spevácky. Všetky slávne hity vo filme odspieval on sám.


Ďalším dôležitým článkom štábu Rocketmana je režisér Dexter Fletcher. Tento pán dokončoval aj skvelú Bohemian Rhapsody, potom čo musel odísť pôvodný režisér. Čaká nás teda s Rocketmanom podobne silný filmový hudobný zážitok? Diváci porovnávať môžu, na rozdiel od Tarona Egertona. Ten Bohemian Rhapsody radšej vynechal a doteraz ju nevidel. „Chytrý chlapec, “ komentoval jeho rozhodnutie režisér Fletcher.


RODIČIA POD PAROU 20:00 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Triezvych nás nedostanú!


Salma Hayek a Alec Baldwin sú rodičia pod parou v bláznivej a nekorektnej komédii o manželoch a rodičoch, ktorí sa z času na času ocitnú pod obraz boží. Navyše zistia, že sú úplne bez peňazí. Zachovávajú si však noblesu aj súdržnosť a vymýšľajú, ako sa z problémov dostať. Bohužiaľ si k tomu dajú pohárik, rozhodnú sa potajomky prenajať susedov dom a potom už nestíhajú počítať katastrofy, ktoré tým spustia.


Frank a Nancy v podaní dôstojného Aleca Baldwina a zvodnej Salmy Hayek sú manželský pár príjemnej strednej triedy, s domom, priestranným nalešteným autom a s dcérou, ktorú práve odprevadili do prvého ročníka a na vysokoškolský internát. Do ich výbavy spokojného života patrí aj to, že si občas uhnú, ale ruku na srdce – kto nie. Potom sa však nečakane a zo dňa na deň ocitnú úplne na mizine. Jednoznačne sa zhodnú na dvoch veciach: milovanú dcéru musia na drahej škole udržať stoj čo stoj a nikto sa nič nesmie dozvedieť. Len je potrebné vymyslieť, ako na to. Otvoria si teda fľašu a noc strávená s nápojmi im prinesie do života veľa otrasných nápadov. Napríklad, plán ako tajne prenajať susedov prázdny dom, na ktorý majú dohliadať. Plán rýchlo prinesie slušnú hotovosť, ale inak je samozrejme úplne šialený a nemôže dobre dopadnúť. Obzvlášť, ak dom prenajmete oficiálne registrovanému sexuálnemu predátorovi pod dozorom. Rodičia pod parou potom začnú rozbíjať klin klinom, vŕšiť jeden zlý nápad za druhým, až sa im všetky katastrofy vymknú spod kontroly.


A také pokojné susedstvo to bolo…


„Ako druhého rodiča pod parou som si nemohol priať lepšiu partnerku akou je Salma, “ hovorí Alec Baldwin. „Je úžasná, zábavná, šialená a zo všetkého najdôležitejšie je, že sa snaží stále sa baviť. Na kameru je schopná urobiť takmer čokoľvek, ak to pomôže pobaviť a vyrozprávať príbeh.“


Salma Hayek si podľa niektorých postavila herecký pomník filmom Frida. Jej temperament, sexappeal a hravosť z nej ale robia skvelú herečku pre filmy s nadhľadom a pre komédie. Desperado, Zabijakov osobný strážca, Wild Wild West, Ako sa stať zlatokopom alebo práve komédiou Rodičia pod parou. S predstaviteľom serióznych rolí Alecom Baldwinom sa stretla počas niekoľkých epizód sitcomu Studio 30 rock, ktorý Baldwinovi priniesol slávu na poli komédie a rad ocenení vrátane Emmy a Zlatých glóbusov. A nezabudnime ani na Baldwinovu komédii Nejako sa to komplikuje.


TED BUNDY: DIABOL S ĽUDSKOU TVÁROU 21:00 hod.
Žáner: krimi, dráma, triler, životopisný
OBSAH:
Príbeh jedného z najznámejších a najmilovanejších sériových vrahov histórie, Teda Bundyho. Prekvapivým rozprávačom strhujúceho filmu je Bundyho priateľka, ktorá s ním v čase vrážd žila pod jednou strechou a o jeho hrôzostrašnej činnosti nemala ani potuchy. Až postupne zisťuje, že muž, s ktorým viedla láskyplný rodinný život, je jedným z najhľadanejších a najväčších monštier Ameriky.


Príbeh Teda Bundyho je strašný a v mnohých ohľadoch fascinujúci aj dnes, štyridsať rokov potom, čo Amerika sedela prilepená k obrazovkám a sledovala s ním súdny proces. Bundy spáchal minimálne tridsať vrážd mladých žien. Všetky omráčil, brutálne uškrtil a znásilnil, často posmrtne. Jeho krvavý koníček budil hrôzu, napriek tomu sa počas procesu, ale aj po ňom stal miláčikom mnohých žien a dievčat. Nebol to žiadny odporný čudák a hnusný vrah. Ted Bundy bol očarujúci, vzdelaný a inteligentný krásavec. Vďaka svojmu šarmu sa vždy ľahko zoznámil a odviedol svoju obeť bez problémov z verejného baru niekam preč, kde mohli byť sami. Dvakrát utiekol z väzenia, akúkoľvek vinu vyše desať rokov popieral a veril, že svojím odzbrojujúcim úsmevom a osobným kúzlom si vedľa zástupu zamilovaných žien nakoniec nakloní aj porotu.


Film Ted Bundy: Diabol s ľudskou tvárou vzbudil veľký ohlas na festivale v Sundance nielen obsadením hollywoodskeho fešáka Zaca Efrona do úlohy Teda Bundyho, ale predovšetkým jeho skvelým hereckým výkonom. Vo filme hrajú aj John Malkovich, Lily Collins a tiež Jim Parsons čiže Sheldon z Teórie veľkého tresku. Prvýkrát v kariére sa v hranom filme predstavil frontman legendárnej skupiny Metallica James Hetfield.


Režisér Joe Berlinger uviedol začiatkom roka na Netflixe dokument o Tedovi Bundym, ktorý je plný autentických záberov a rozhovorov s ním. Šarmantný vrah znovu pobláznil rad diváčok, ktoré písali, že Bundy je naozaj sexy, až sa musel Netflix proti adorácii usvedčeného vraha verejne ohradiť.


Ted Bundy sa vraj stal inšpiráciou pre rovnako nebezpečného ako charizmatického Hanibala Lectera.


UZLY A POMARANČE 14:00, 18:00 hod.
Žáner: dráma, romantický
OBSAH:
Uzly a pomaranče sú príbehom o prvej láske voňajúcej po pomarančoch, nesmelých dotykoch, chlapčenských súbojoch o česť a hlavne o koňoch. Scenár vychádza z knižnej predlohy renomovanej autorky pre mládež, Ivy Procházkovej. Zachytáva život pätnásťročného Dareka, ktorému sa po smrti matky všetko obrátilo naopak. V jeho živote sa však objavia kone, ktorého ho sprevádzajú nielen počas krásneho obdobia zamilovanosti ale dovedú ho až na prah dospelosti.


VEĽKÝ ZLÝ LIŠIAK A INÉ PRÍHODY + ŠARKAN 13:10 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH:
Vidiek nie je vždy taký pokojný ako sa zdá a zvieratká z tejto farmy sú nevyspytateľné: lišiak, ktorý je mamou pre trojicu kuriatok; zajac, ktorý sa hrá na bociana či kačka, ktorá chce byť Santa Clausom. Keď si myslíte, že život na vidieku je prechádzka ružovou záhradou, zamyslite sa znova!


X-MEN: DARK PHOENIX
2D: 20:50 hod.
3D: 17:40 hod.
Žáner: akčný, dobrodružný, fantasy
OBSAH:
X- Meni čelia najhroznejšiemu a najsilnejšiemu nepriateľovi z vlastných radov – Jean Grey. Počas vesmírnej záchrannej misie Jean takmer zomrie. Po návrate domov zistí, že neznáma vesmírna sila posilnila jej schopnosti, ale zároveň ostala oveľa menej stabilná. Práve sa zrodil Dark Phoenix.


Keď skupina X-Menov vyrazí na celkom rutinnú záchrannú misiu na obežnú dráhu k ohrozenej posádke raketoplánu, zdá sa, že majú všetko pod kontrolou a operácia prebieha bez problémov. Ale zdanie klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasiahnutá neznámou a smrtiacou vesmírnou silou, ktorá ju premení v jedného z najsilnejších mutantov. Jean musí zápasiť nielen so svojou novo nabitou a nestabilnou silou, ale aj so svojimi osobnými démonmi.


Postupne sa dostáva do desivej špirály a stráca nad sebou kontrolu. Navyše jej myslenie začína ovplyvňovať tajomná postava (Jessica Chastain), ktorá prichádza s nebezpečnými návrhmi na využitie jej ničivej sily. Grey sa mení na Dark Phoenix a stáva sa hrozbou nielen pre svojich teraz už bývalých priateľov z radov mutantov, ale pre celú planétu. X-Meni tak musia čeliť svojmu najbližšiemu a najničivejšiemu nepriateľovi.


Svoju postavu a jej osud popisuje Sophie Turner slovami: „Je to ako rozpad rodiny. Akoby Jean prechádzala bojom s duševnou chorobou alebo závislosťou a jej rodina sa s tým musí vyrovnať a popasovať. Vzťah Jean a Scotta, takisto prejde zaťažkávajúcou skúškou, aby mohlo prežiť.“

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 628 krát |  diskusia (0)