Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Ivo Jahelka & Miroslav Paleček - dvojkoncert

Odkedy sa začal JUDr. Ivo Jahelka venovať zhudobňovaniu súdnych prípadov a príbehov zo života, vyslúžil si pomenovanie "spievajúci právnik". Všímal si najmä rôzne neštandardné zápisy obsiahnuté v súdnych spisoch, policajných protokoloch a iných úradných dokumentoch. Vo svojich pesničkárskych začiatkoch ich spieval v pražskom klube Rubín, potom sa stal pravidelným hudobným hosťom kultového festivalu Porta a následne vystupoval v mnohých kluboch, kulturákoch, divadlách. V oboch činnostiach - advokátskej praxi i pesničkárskej tvorbe - úspešne pokračuje dodnes. Jahelka hovorieva, že humor a smiech sú korením života, že každý sa rád zasmeje nešťastiu druhých, a že - ako povedal jeden recidivista – život je neustály rad prúserov nepravidelne po sebe idúcich.


Miroslav Paleček, textár, pesničkár, hudobný skladateľ a príležitostný herec je známy najmä z folkového dua Miroslav Paleček a Michael Janík, ako bývalý člen divadla Semafor a pesničkár, spolupracujúci so spievajúcim právnikom Ivom Jahelkom. Je však známy i ako originálny interpret piesní V+W+J. Spolu s Ivom Jahelkom sa podieľal autorsky i interpretačne na vytvorení úspešného tematického CD "Tenisová akademie", koncom r.2005 vyšiel jeho prvý autorský sólový album "Každej je nějakej". Nestarnúcim pesničkám nechýba melodickosť, nadhľad, humor a svojrázny pesničkársky pohľad na svet, ktorý je poslucháčovi odovzdávaný kultivovaným a zrozumiteľným jazykom.


Nenechajte si ujsť jedinečný dvojkoncert v znamení humoru, satiry, nostalgie.


VSTUPNÉ: 16 € predpredaj / 20 € v deň koncertu

Pridal: Redakcia PIS
1143
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK