Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Skaza Titaniku

Komediálna plavba Sväťa Malachovského a Michala Kubovčíka na humore Milana Lasicu.


Divadelná hra plná sebairónie a klaunských gagov stroskotá v Prešove! Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík sa v PKO Čierny orol predstavia v paródii pre dvoch hercov, ktorí špekulujú nad tým, ako by si skazu Titaniku zahrali, keby tú možnosť mali. Plnokrvná hra, ktorej pôvodný nápad rozvinul a textovo upravil Milan Lasica hovorí o ľudskej márnivosti, a to je téma, ktorá je dnes možno aktuálnejšia ako kedykoľvek predtým.


Ako sa hrá skaza Titaniku dvom hercom?
Sväťo Malachovský: Pre mňa je Skaza Titaniku predstavením za odmenu. Od prvého
momentu som vedel, že si tento titul zahrám rád a v Miškovi som našiel dokonalého parťáka a človeka s rovnakým uhlom pohľadu na humor.


Predstavenie je pre vás aj fyzické náročné.
Sväťo Malachovský: Dve hodiny dvadsať minút sme na javisku iba my dvaja, preto si to vyžaduje veľkú mieru koncentrácie!


V čom sa líši hra upravená Milanom Lasicom od pôvodnej verzie?
Sväťo Malachovský: Skaza Titaniku je úžasné predstavenie aj vďaka majstrovi Lasicovi, ktorý nám pripravil svojím prekladom a úpravou nádhernú pôdu pre našu voľnú jazdu. Dal mu nový svieži šat, aktuálnosť a my sme si to už len prispôsobili do úst a popridávali veci, ktoré nám prídu vtipné. Každé predstavenie je iné a ja si ich užívam (úsmev).


S akým humorom sa stretnú diváci?
Sväťo Malachovský: Ťažko to charakterizovať pár slovami, ale tým, že diváka vnímame, prihovárame sa mu a nenásilne zapájame, dalo by sa toto predstavenie kľudne vtesnať aj do žánru stand-up komédie, ale nechajme ho radšej nezaškatuľkované (úsmev).


V jednom rozhovore režisér Karol Vosátko povedal: “V októbri sme spolu skúšali so Sveťom Malachovským a Miškom Kubovčíkom, s ktorými som robil Skazu Titaniku, ale v skutočnosti to bola Oslava Divadla”. Aká bola spolupráca z vášho pohľadu?
Sväťo Malachovský: Pre mňa to bol dream team - od prvého stretnutia nad textom až po premiéru. Kari je skvelý režisér, ktorý okamžite vedel, kde, čo a ako. Pre nás bol obrovskou pomocou a tretím okom, ktoré nás držalo v hraniciach a eliminovalo balast a zbytočnosti. Práca na tejto inscenácii zostane pre mňa jedným z naj zážitkov!


Vstupenky: bit.ly/SkazaTitaniku09

Pridal: Redakcia PIS
1289

Park kultúry a oddychu

Sídlo (adresa):
Hlavná 50, 080 01 Prešov
Telefón:
051/77 237 41-2
Mobil:
E-mail:
WEB:
http://www.pkopresov.sk
Facebook:
Park kultúry a oddychu
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK