PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/9537/program_kina_17-7-2019.html

Program kina 17.7.2019

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

AJ SLNKO JE HVIEZDA 13:00 hod.
Žáner: romantický
OBSAH:
LÁSKA MÁ SVOJ VLASTNÝ VESMÍR.


Natasha je dievča, ktorá neverí na osud ani na sny a spolieha sa iba na vedu a fakty. Až do magického okamihu, kedy osud zasiahne a ona uprostred horúceho dňa na rušnej newyorskej ulici narazí na Daniela, nevyliečiteľného romantika. Medzi dvoma úplne neznámymi mladými ľuďmi okamžite preskočí iskra, ale hviezdy im nie sú veľmi naklonené. Natashi a jej rodine totiž zostáva dvanásť hodín do núteného odchodu z USA. Daniel to však nevzdáva, lebo už pri prvom pohľade na ňu mu bolo jasné, že osud im dvom nachystal niečo naozaj zvláštne a výnimočné. Teraz mu zostáva jediné – presvedčiť o tom aj Natashu...


ANNABELLE 3: NÁVRAT 20:50 hod.
Žáner: horor
OBSAH:
Príbeh o zlovestnej bábike zo sveta filmov „V zajatí démonov“ prichádza vo svojom treťom pokračovaní. Tentokrát sú démonológovia Ed a Lorraine Warrenovci pevne odhodlaní zabrániť ďalšiemu nešťastiu a zlom posadnutú bábiku si prinášajú do svojho domu. V uzamknutej izbe, plnej artefaktov, ju s požehnaním kňaza bezpečne uložia za posvätené sklo vitríny. Čaká ich však nekonečná noc hrôzy, lebo Annabelle prebudí zákerných duchov v miestnosti, ktorí si vyhliadli novú obeť – desaťročnú Judi, dcéru Warrenovcov, a jej kamarátky.


KORISŤ 21:00 hod.
Žáner: horor, triler
OBSAH
Aligátor pláva oveľa rýchlejšie a vidí oveľa lepšie ako človek. Má najsilnejší stisk čeľustí zo všetkých živých tvorov. Ako dlho môže medzi takýmito monštrami prežiť obyčajné dievča? Hororoví majstri Sam Raimi a Alexandre Aja natočili thriller o jednom z najdesivejších pozemských predátorov.


Nádejná plavkyňa Haley Kellerová (Kaya Scodelario) nie je žiaden samovrah. Do uzatvorenej zóny na Floride, ktorá sa pripravuje na jeden z najväčších hurikánov za posledných pár desiatok rokov, sa vypravila len kvôli svojmu otcovi (Barry Pepper). Ten sa snažil na poslednú chvíľu zabezpečiť svoj dom. Z oblasti už mal byť dávno evakuovaný, napriek tomu sa neozýva. Haley ho nájde v už čiastočne zaplavenej pivnici, v bezvedomí a ťažko zraneného. Než ho stačí odtiahnuť do relatívneho bezpečia, pripomenú sa nepozvaní hostia, ktorí jej otcovi zranenie spôsobili. Stúpajúca hladina vody totiž výrazne rozšírila lovný revír tunajších aligátorov, ktorí sú celkom hladní a zvedaví. Situácia je vážna a pomerne beznádejná. Hurikán udrel naplno, pivnica sa plní vodou a Haley je jasné, že bude čoskoro čeliť voľbe. Utopiť sa alebo nechať sa zožrať pri pokuse o záchranu.


Pri natáčaní filmu Korisť sa stretli dvaja majstri hrôzy, tentoraz producent Sam Raimi (Lesný duch, Stiahni ma do pekla) a režisér Alexandre Aja (Hory majú oči) a na výsledku je to vidieť. Hlavných hrdinov a divákov nebude desiť len stisk čeľustí aligátora, ale všetky možné fóbie, ktorými naša civilizácia trpí. Výsledkom je film, na ktorého začiatku sa nadýchnete a po zvyšok filmu prestanete dýchať.


LOLI PARADIČKA 18:30 hod.
Žáner: romantická komédia
OBSAH
VÝCHOD, LÁSKA, PEŇEŽI.


Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku?


MŔTVI NEUMIERAJÚ 13:40 hod.
Žáner: horor, komédia
OBSAH
Jim Jarmusch, ikona amerického nezávislého filmu, zorganizoval najväčšiu zombie stretávku v histórii filmu. V hororovej komédii Mŕtvi neumierajú sa invázii živých mŕtvoliek postaví prvá herecká liga na čele s Billom Murraym, Tildou Swinton alebo Adamom Driverom.


Americké mestečko Centerville je ospalý zapadákov, v ktorom starnúci šerif Robertson (Bill Murray) netrpezlivo odpočítava zostávajúce dni do dôchodku, pretože nudiť sa človek môže aj bez revolveru za pásom. Jeho mladý kolega Peterson (Adam Driver) naopak stále dúfa, že sa k nejakému poriadnemu vyšetrovaniu niekedy dostane. Zaslúžil by si to, pretože ako prvý vytuší, že tie dve škaredo zavraždené dámy z miestneho bistra majú na svedomí zombie. Inokedy by ho skúsenejší kolega vysmial, ale dnes nie. V mestečku sa totiž odohráva omnoho viac zvláštností ako napríklad slnko nezapadá vtedy keď by normálne má, do pohrebného ústavu nastúpila divná ženská so škótskym prízvukom a samurajským mečom (Tilda Swinton), a rasistickému farmárovi Millerovi (Steve Buscemi) začal miznúť dobytok. A keď na mestečko konečne príde noc, z predtuchy sa stane istota. Najrušnejším miestom Centerville sa stáva cintorín, ktorého obyvatelia práve precitli a dostali chuť na čerstvé mäso. A muži zákona tušia, že dnes ich čaká poriadne dlhá služba.


Jim Jarmusch sa ako legenda amerického nezávislého filmu mohol obklopiť tými najlepšími hercami. S väčšinou z nich navyše opakovane pracoval na svojich predchádzajúcich filmoch, s Billom Murraym napríklad na tituloch Zlomené kvety alebo Káva a cigarety. Aj preto herec nad ponukou úlohy v zombie komédii vôbec neváhal. „Scenár bol neskutočne vtipný, netušil som, že by Jim dokázal napísať takúto dokonale praštenú vec. Vzhľadom k tomu, že som sa už objavil v jednom z najväčších zombie filmov všetkých dôb, v Zombielandu, bol som zjavne logická voľba. Hádam sa raz stanem synonymom zombie žánru, “ dodáva Bill Murray.


PAVAROTTI 16:20 hod.
Žáner: dokument, životopisný, hudobný
OBSAH
„Niektorí speváci vedia spievať operu. Pavarotti bol opera.“ Bono Vox, U2


Všeobecný i intímny filmový pohľad na život, prácu a osobu opernej legendy Luciana Pavarottiho. Pavarotti priblížil operu najširšiemu publiku. Z chudobného talianskeho chlapca sa stal v podstate medzinárodnou rockovou hviezdou. Jeho životný príbeh, ktorý emóciami, zvratmi a veľkoleposťou sám o sebe pripomína operu, rozpráva režisér Ron Howard, držiteľ Oscara za film Čistá duša. Ron Howard okrem iného nakrútil ocenený dokument o Beatles „Eight Days a Week – The Touring Years“, a filmy ako Apollo 13, Ťažká váha, Da Vinciho kód alebo Rivali.


Meno Pavarotti pozná celý svet. Hudobná ikona, ktorá svojím významom, umením a popularitou ďaleko prekročila hranice operného žánru. Možno najlepší tenor histórie, ktorého si v roku 1972 obecenstvo Metropolitnej opery v New Yorku 17-krát vytlieskalo pred oponou. Dokument o ňom, ale nie je len filmom o celebrite, je to predovšetkým hlboký portrét samotného Luciana. Dokument Pavarotti ukazuje, aký bol, ako žil, čo ho poháňalo dopredu, z čoho mal obavy a strach, čo ho trápilo, čo ho robilo šťastným. Popri verejných záberov z vystúpení alebo televízie tvorcovia získali a využili množstvo súkromných videozáberov od jeho priateľov, spolupracovníkov, rodiny a manželky. Väčšina z unikátnych záberov a osobných hovorov s Pavarottim doteraz nevidelo svetlo sveta, Pavarotti je na nich medzi svojimi najbližšími otvorený a úprimný. „Nie som ani trochu znalec opery. Pavarottiho som musel študovať a objavovať. To, čo som sa naučil a dozvedel, ma ohromilo, a proste to rozprávam a odovzdávam ďalej, “ hovorí režisér Ron Howard.


PODFUKÁRKY 18:50 hod.
Žáner: komédia
OBSAH
Svet je plný bohatých, skazených a sebaistých mužov. A presne takých milujú hrdinky komédie PODFUKÁRKY. Okúzľujúcej Angličanke Josephine (Anne Hathaway) a trošku neohrabanej Američanke Penny (Rebel Wilson) totiž nejde o lásku, ale len a len o peniaze...veľa peňazí. Tieto dve podvodníčky sú jasným dôkazom, že ženské pokolenie netreba podceňovať v nijakom povolaní. Dokonalá profesionálka sa po náhodnom stretnutí vo vlaku podujme zasvätiť nadšenú amatérku do tajov zvádzania a okrádania mužov. S vypätím všetkých síl a po sérii neuveriteľných zážitkov sa Josephine podarí z Penny vykresať kolegyňu na úrovni, síce trošku nekonvenčnú, ale zato s obrovským potenciálom. A zrazu sa zo žiačky stáva vážna konkurentka. Ktorá z nich bude nakoniec úspešnejšia?


PSIA DUŠA 2 15:00 hod.
Žáner: rodinný
OBSAH:
Baily je oddaný a milý psík a do životov Ethana a jeho vnučky CJ prináša iba radosť a smiech. Má však zvláštne poslanie. Jeho duša sa na konci jeho síl prevtelí do iného psíka a Baily si tak vždy musí nájsť cestu späť ku svojej spriaznenej duši.


SPIDER-MAN: ĎALEKO OD DOMOVA
2D: 13:30, 20:40 hod.
3D: 16:00 hod.
Žáner: akčná fantasy komédia
OBSAH
Po udalostiach z Avengers: Endgame sa Spider-Man stretáva s celkom novou zodpovednosťou. Vo svete, ktorý sa navždy zmenil, však naňho číhajú aj nové hrozby. Peter sa s priateľmi vyberie oddýchnuť si na prázdniny do Európy, no Nick Fury sa ho snaží presvedčiť, aby sa pridal k novému superhrdinovi menom Mysterio v boji proti záhadným Elementálom. To je však úplný opak toho, čo chce Spider-Man...


SPOLUJAZDA 18:40 hod.
Žáner: akčný, komédia
OBSAH
Stu je trochu neurotický vodič Uberu, ktorý chce za každú cenu čo najlepšie slúžiť svojím zákazníkom. Vic je drsný policajt, ktorý má v pláne chytiť nebezpečného zločinca. Keď sa ich cesty pretnú, začína šialená jazda, pri ktorej im bude neustále hroziť strata nielen zdravého rozumu ale občas aj života.


Nesmelý vodič Uberu Stu (Kumail Nanjiani) túži po päťhviezdičkových hodnoteniach od svojich zákazníkov a tak sa snaží urobiť všetko pre ich maximálne pohodlie a úplnú spokojnosť. Od milého úsmevu, nekonečnej trpezlivosti až po cukríky zadarmo. Ale keď mu do auta nastúpi nevrlý obrovský chlap s menom Vic (Dave Bautista), zistí, že úsmev a trpezlivosť na neho nie veľmi zaberajú. A cukríky už vôbec nie.


Z neotesaného pasažiera sa vykľuje tajný policajt, ktorý je práve po operácii očí, a tak nemôže šoférovať. Na cestu do akcie, na ktorej konci by malo byť zatknutie drogového dealera, si preto trošku netradične objedná práve Stuov Uber. Tím začína ich neuveriteľná bláznivá spolujazda, kedy sa neistý Stu postupne zapojuje do Vicovej policajnej akcie. Na začiatku mu nahrádza jeho neistý zrak, ale ako akcia naberá obrátky, preberá iniciatívu a stáva sa pre tento deň postrachom celého podsvetia. Päťhviezdičkové hodnotenie a úsmevy už veľmi nerieši. Ale možno bude Vic nakoniec patriť medzi jeho najspokojnejších zákazníkov a pomôže Stuovi vylepšiť jeho skóre.


STARÁ LÁSKA NEHRDZAVIE 17:40, 20:00 hod.
Žáner: romantická komédia
OBSAH
NEMALI VLASTNE NIČ SPOLOČNÉ.


Charlotte Field (Charlize Theron) je jednou z najvplyvnejších žien na svete. Je šikovná, krásna, vzdelaná, pracuje v diplomacii a má talent na všetko. Fred Flarsky (Seth Rogen) je nadaný novinár na voľnej nohe, ktorý priťahuje problémy. Nemajú vôbec nič spoločné, až na to, že Charlotte bola kedysi jeho opatrovateľkou a on bol do nej zaľúbený. Keď sa po rokoch náhodou stretnú, Charlotte, očarená jeho zmyslom pre humor, sa zrazu vráti v čase a spomenie si na svoje mladícke ideály. V náhlom impulze ponúkne Fredovi, aby pre ňu písal prejavy pre práve spustenú prezidentskú kampaň. A hoci sa on v jej kruhoch pohybuje ako slon v porceláne, iskra preskočí a romanca je na svete...spolu so sériou neočakávaných incidentov na vysokej úrovni.


TAJNÝ ŽIVOT MAZNÁČIKOV 2
2D: 13:50, 15:50 hod.
Žáner: animovaný, komédia
OBSAH
Z prvého dielu Tajného života maznáčikov vieme, čo robia naši zvierací kamaráti, vtedy keď nie sme doma. Ak vás to nastrašilo, tak sa pripravte na ďalšie veľké prekvapenie. V pokračovaní zistíte, ako sa vaši miláčikovia vyrovnávajú s veľkými emóciami. A že to sú teda drámy!


Teriér Max sa horko ťažko vyrovnal so skutočnosťou, že nie je jediným obľúbencom svojej paničky Katie, a už sú na obzore ďalšie nečakané zmeny. Najskôr sa k nim nasťahoval ten chlap. Potom Katie začala priberať a na nejaký čas odišla. Keď sa vrátila, priviezla so sebou nejaké malé dieťa. Keďže bolo totálne bezbranné a neschopné, začal ho Max na každom kroku strážiť a chrániť. Z neustálych starostí si vytvoril nervový tik, na ktorý veterinár Maxovi naordinoval pobyt na dedine. Veľká chyba! Pobyt v prírode znamená pre každé mestské zviera doslova peklo, spôsobované nepriateľskými dedinskými zvieratami. Ani Maxovi kamaráti z prvého dielu nezažívajú najlepšie časy. Jeho psia láska Gidžetka dostane na stráženie Maxovu najobľúbenejšiu hračku, ktorá nedopatrení skončí v byte plnom zúrivých mačiek. Gidžetka prestrojená za mačku musí zahájiť záchrannú akciu. Panička bieleho králika Snowballa sa zase našla v superhrdinoch. Oblieka ho do smiešnych oblečkov. To by Snowballovi až tak nevadilo, keby za ním kvôli jeho superhrdinskej povesti neprišla fenka Daisy a nepožiadala ho o pomoc s misiou, na ktorú prezlečený králik za superhrdinu nemôže stačiť. Ak majú obstáť, musí sa Max, Gidžetka a Snowball postaviť svojim vlastným strachom a obavám. V prvom rade ale zažijú kopec psej, mačacej, škrečkovskej a vtáčej zábavy v príbehu, po ktorom sa už nikdy na svojich chlpatých parťákov nebudete pozerať rovnakými očami.


Tajný život maznáčikov 2 vznikol aj vďaka fenomenálnemu úspechu prvého dielu. Jeho tvorcovia z Illumination Studios majú na úspechy patent, keďže v ich hlavách sa zrodili filmy ako Mimoni, Spievaj alebo Grinch.


THE CURE: ANNIVERSARY 1987-2018 20:00 hod.
Orig. názov: THE CURE: ANNIVERSARY 1978-2018 LIVE IN HYDE PARK
Originálna verzia.
OBSAH
Legendárni The Cure, ikony svetovej hudby so zástupmi oddaných fanúšikov, jedného júlového večera roku 2018 vystúpili na pódiu v londýnskom Hyde Parku, aby oslávili neuveriteľných 40 rokov na scéne. Režisér a dlhoročný spolupracovník kapely Tim Pope neopakovateľný večer zaznamenal a vďaka najmodernejším technológiám z neho vytvoril dychberúci zážitok i pre divákov v kinách po celom svete. Robert Smith a jeho spoluhráči Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O´Donnell a Reeves Gabrels vzali fanúšikov na magický výlet časom prostredníctvom nestarnúcich hitov ako Lovesong, Lullaby, Boys Don´t Cry, Fascination Street alebo Friday I´m In Love.


WILLY A KÚZELNÁ PLANÉTA 13:20, 15:30 hod.
Žáner: animovaný, rodinný
OBSAH
Malý Willy cestuje s rodičmi vesmírom. Po nehode vesmírnej lodi sa sám v záchrannom moduly dostáva na neznámu, divokú planétu. Našťastie má so sebou dôležitého parťáka – robota Bucka. V cudzom svete na neho číha veľa nástrah a objavov…


YESTERDAY 17:20 hod.
Žáner: romantický, hudobná komédia
OBSAH:
Ešte včera sme všetci poznali Beatles. Dnes si však ich pesničky pamätá len jeden človek na svete. Dve legendy britského filmu, oscarový režisér Danny Boyle a scenárista legendárnych komédií Richard Curtis, spojili svoje sily a natočili originálnu a hravú komédiu o hudbe a láske.


Nie veľmi úspešný pesničkár Jack (Himesh Patel) chce zavesiť gitaru na klinec. Jeho pesničky nikto nepočúva okrem jeho najlepšej kamarátky Ellie (Lily James). Všetko sa zmení keď ho počas záhadného globálneho zatmenia zrazí autobus. Zatmenie okrem iného spôsobí hudobnú katastrofu. Na párty, ktorú pre neho pripravili priatelia na počesť uzdravenia si zabrnká legendárnu pieseň Yesterday od Beatles. Notoricky známu melódiu nikto nespozná, priatelia sa tvária, akoby jednu z najznámejších piesní všetkých čias počuli prvýkrát v živote. Mohol by to byť nepodarený vtip, ale vyhľadávanie v googli sa chová rovnako. O Beatles nie je ani zmienky, ako keby nikdy neexistovali. Jack vycíti svoju príležitosť. Stačí, keď si vybaví všetky hity legendárnych Chrobákov z Liverpoolu, a svet mu hneď bude ležať pri nohách. A ono to funguje! Dokonca tak dobre, že aj slávny Ed Sheeran (hrá vo filmeu seba samého), ktorý vezme Jacka ako predskokana na svoje turné, uzná, že tento chlapec odnikiaľ je oveľa talentovanejší než je on sám. Radosť Jackovi kazia len dve „maličkosti“ – vedomie, že sa dopúšťa celosvetového podvodu, a strata najlepšej priateľky Ellie. Tá má pocit, že by ho mala konečne prestať milovať, keďže jej láska je jednostranná, a so zlomeným srdcom ho pošle do L. A. natočiť najlepšiu platňu všetkých čias. Lenže keď spievate o tom, že k životu stačí iba láska („All you need is love“), môže vám to zrazu dosť zmeniť vaše priority.


Britské filmové legendy Danny Boyle a Richard Curtis majú veľa spoločného. Obaja vytvorili filmy, ktoré patria k tomu najlepšiemu, čo v ostrovnej kinematografii vzniklo. Danny Boyle získal Oscara za Milionára z chatrče a natočil kultový Trainspotting a jeho druhé pokračovanie, Richard Curtis je zasa podpísaný pod tými najlepšími romantickými komédiami ako Štyri svadby a jeden pohreb, Notting Hill alebo Láska nebeská. Čo mohlo vzísť z takejto spolupráce? „Je to predvídateľne nepredvídateľná komédia plná skvelej hudby, “ sľubuje scenárista Curtis.

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: Redakcia PIS | čítané: 569 krát |  diskusia (0)